QUOTE(b34uen @ 18 May 2021, 17:25)
Parizerul nu contine carne de cal. Exista specialitati din cal dar care costa mai mult decat cele de porc.
Era o poveste carnea de cal in salamuri. Totul a plecat de la faptul ca la inceput Salamul de Sibiu era bagat in membrana naturala de cal, si care ii dadea un gust deosebit.
Nu am zis ca ar fi continut, dar asa imi zisese cineva la un moment dat, cred ca una dintre bunici, ca sa ma faca probabil sa nu mai cer asa de mult.
O fi zis ca daca-mi spune ca e de cal, mi se face mila sau ceva, dar povestea a dat rateu.
Tin minte vag ca am cerut imperios vanzatoarelor alimentarei cu pricina sa aduca salam de cal si ca maica-mea se rusinase si imi facea semne sa tac din gura.
Prin Romania oficial nu stiu daca se consuma carne de cal. Eu n-am vazut nimic cu asa ceva prin comert, dar poate nu m-am uitat unde trebuie. Am un prieten prin Elvetia, abia asteapta sa gaseasca la reducere carne de cal sa-si cumpere.
Mai stiam alta legenda din asta, ca la tara a dat unul peste o caruta, si calul mort a ramas in sant. Cica asta se intampla seara, iar a doua zi cand au trecut satenii pe acolo, disparusera picioarele din spate, si ca sigur au fost trimise la fabrica de salam de Sibiu, ziceau ei.
Ma rog, in realitate probabil le luasera niste oameni mai amarati sa le manance, dar na...
Oricum m-ati facut sa intru si la Auchan, ca tot am avut treaba in zona aia, si am luat parizerul mentionat ieri. A intrat bine cu branza si masline langa, si o rosie cam fada, ca nu prea e sezonul.
Tot la capitolul aminitiri culinare cu mizerii de genul asta, ceva mai tarziu, prin 1994, aparusera pe la piata niste chestii gen parizer(pe care ei acum le categorisesc ca "sunca") de la
Perutnina. Imi aduc aminte de "parizerul" Poli de pui. Mama ce bun era si ala. As fi mancat unul intreg daca mi-ar fi dat cineva. L-am regasit printr-un hypermarket acum vreo doi ani dar nu m-a dat pe spate. Deloc. Gustul copilariei e cateodata greu de regasit.
QUOTE(radian @ 18 May 2021, 18:28)
Chiar mi-e dor de un polonez cu gustul copilariei...
La un moment dat, acum vreo sapte-opt ani, erau decenti polonezii de la Meda. N-am mai incercat de foarte multa vreme. Am mai luat in ultimii ani din Lidl din aia Pikok cu 90% carne cica, ambalajul cu galben si scris verde. Pana acum vreo doi ani erau destul de ok, mergeau, dar am testat chiar acum vreo saptamana dupa multe luni de pauza si am fost dezamagit. Alta textura, gust de nimic, si membrana clar alta, ceva artificial rau. Dar e de analizat, poate gasesc ceva decent si revin.
QUOTE(bion @ 18 May 2021, 18:54)
Gustul bun sl berii era dat de sobolanii macerati in alcool
Asta o stiam tot asa, de pe la o petrecere cu putin alcool, din clasa a 7a cred. Cand ne bateam trei insi pe cate o bere. Era unul care ne povestea din astea, mai mult ca sa nu mai bem noi, sa bea el mai mult. Si mai facuse o combinatie, cica sa mirosi berea, asa din doza. Si erau oricum niste jeguri de beri, mai erau si calde, si aveau o duhoare. A descurajat multi in ziua aia.