Ma tem ca asta e adevarul. Intretinute cum trebuie 1310 n-are de ce sa fie sub 1300, dar din pacate lipseste motivatia. Si cand va aparea va fi mult prea tarziu. Nu uitati ca de la 1 ianuarie se reia taxa de transcriere si "adio" youngtimere
Motivatie exista Ov,eu am trei si inca mai caut dar din pacate ducem lipsa de materie prima sau poate ca sunt eu prea pretentios si aici nu vorbesc numai de plaiurile mioritice.Au ajuns sa fie foarte, foarte rare modele bunicele dar eu totusi mai sper sa gasesc cea ce caut de destul de mult timp si ce cade intre timp este pus deoparte in garaj cit mai este loc.
iulica89
20 Dec 2012, 18:48
Eu o s'o carpesc pe a mea cat pot eu de bine ,dar nu o s'o arunc .Am un break la 34kkm alb impecabil si vro' doua sportive inca in stare buna(nevopsite sau lovite).Mai trebuie sa "conving" proprietarii sa renunte la ele (evident pentru o suma care sa reflecte valoare masinilor).
PS:Taxa este ilegala (dupa legile UE), se actioneaza in judecata, se mai pierd ceva banuti, dar in final poti avea o masina fara a contribui la traiul idiotilor (care au falimentat industria si acum trag de noi sa le achitam datoriile )
BH 59 FIF
20 Dec 2012, 18:55
Iulica, taxa e considerata ca fiind nelegala in forma actuala tocmai pe considerentul ca s-a instituit o discriminare sub aspect fiscal intre achizitiile de autovehicule second-hand din spatiul comunitar si cele a autovehiculelor deja inmatriculate in tara. De la anul... treaba se cam impute. In masura intrarii in vigoarei a prevederilor referitoare la asa-numita taxa de prima transcriere treaba cam iese de pe fagasul dreptului comunitar pentru ca nu se mai aduce atingere liberei circulatii a bunurilor in spatiul comunitar, taxa asta noua nemaiconstituind dupa mine taxa cu efect echivalent celui al taxelor vamale.
catalinSV
20 Dec 2012, 21:04
QUOTE(BH 59 FIF @ 20 Dec 2012, 19:55)
Iulica, taxa e considerata ca fiind nelegala in forma actuala tocmai pe considerentul ca s-a instituit o discriminare sub aspect fiscal intre achizitiile de autovehicule second-hand din spatiul comunitar si cele a autovehiculelor deja inmatriculate in tara. De la anul... treaba se cam impute. In masura intrarii in vigoarei a prevederilor referitoare la asa-numita taxa de prima transcriere treaba cam iese de pe fagasul dreptului comunitar pentru ca nu se mai aduce atingere liberei circulatii a bunurilor in spatiul comunitar, taxa asta noua nemaiconstituind dupa mine taxa cu efect echivalent celui al taxelor vamale.
si ..logic ar fi sa fie anulata asta de prima inmatriculare...e aiurea..ca aceste doua taxe sa fie asociate..cea pentru masinile inmatriculate inainte de 2007 si pentru cele neinmatriculate..macar forma de calcul a celor doua sa fie diferita,nu sa fie aceeasi.
Vasy Alex
20 Dec 2012, 21:51
dar nu de nenorocita asta de taxa este vorba pe acest topic,si de intalnirea noastra,a daciotilor din toata tara.....poate aflam si noi o data exacta.... ca locatia se stie...
iulica89
20 Dec 2012, 22:42
Mai este destul timp pina'n Mai! Savureaza o sarma si o pastrama pina atunci ca sa treaca timpul mai usor Va trebui sa facem ceva cu taxa (asta daca nici acum nu iesim in strada...) daca nu o vom aplica solutia "schumareilor" de ocazie cu BMW/VW => BG hai ca venim!!!
catalinSV
20 Dec 2012, 23:06
eu aveam in cap sa aduc un tlx din ungaria sa-l bag pe bg =))
95bogdi
22 Dec 2012, 10:01
QUOTE(Ov @ 19 Dec 2012, 16:47)
Ceva ma face sa cred ca in viitorul apropiat 1310 va deveni mult mai rara ca 1300. Vorbesc de masini in stare de la buna in sus.
asa e
posibil sa particip....inca nu stiu...deoarece am avut o problema in familie si bugetul s-a cam dus....mi-ar face placere sa va cunosc pe toti sa vorbesc cu voi...daca nu pot veni cu masina...poate o sa fie si in coleg de aici din vest cu masina care pleaca in colo si are loc pt mine
Gerhard_1300
22 Dec 2012, 10:19
Eu in 2013 voi fi prezent 100% Masina e gata in proportie de 90%, deci pana in mai o termin de 100 ori ) Si s-ar putea sa mai aduc inca o masina,tot 1300, vehicul istoric, din Oradea Dar sa fie surpriza
dorin73
22 Dec 2012, 11:06
salutare domnilor , am si eu lo printre voi anul asta ?
95bogdi
22 Dec 2012, 11:37
QUOTE(dorin73 @ 22 Dec 2012, 12:06)
salutare domnilor , am si eu lo printre voi anul asta ?
depinde cat de lata e masina
2xGI
22 Dec 2012, 12:02
bogdanele, hai sa ne abtinem de la caterinca ieftina, cu asa ''tratament'' ce impresie crezi ca isi fac cei care vor sa vina....?
dorin 73, esti binevenit sa participi si tu ( daca ai fi citit in urma ai fi vazut a sa discutat pe tema asta ) oricine are placerea sa participe e binevenit
95bogdi
22 Dec 2012, 13:11
QUOTE(2xGI @ 22 Dec 2012, 13:02)
bogdanele, hai sa ne abtinem de la caterinca ieftina, cu asa ''tratament'' ce impresie crezi ca isi fac cei care vor sa vina....?
dorin 73, esti binevenit sa participi si tu ( daca ai fi citit in urma ai fi vazut a sa discutat pe tema asta ) oricine are placerea sa participe e binevenit
a fost o mica gluma.....imi cer scuze daca am suparat pe cineva
sper sa iasa o intalnire frumoasa ca o data pe an e asa ceva
dorin73
22 Dec 2012, 18:13
ok , atunci am sa particip si eu cu breku ala rosu iar in privinta glumei nu ma supara ,tin la dastea apropo de taxa am un papuc la care inca mai lucrez si nu stiu daca il termin pana in ianoarie ,se aplica taxa si la cele inmatriculate deja in rominia ,caci eu trebuie sa il trec pe numele meu
sspoitoru
22 Dec 2012, 19:25
intalnirea dacia clasic, e suficient sau 1300 si derivate
si nu va mai luati de Rusti al meu ca e turbat din cate am inteles nu va fi singura dacie ruginita intentionat data banuiesc ca va fi cea din al2lea weekend din mai, ca pana acum.
hyena
22 Dec 2012, 22:55
QUOTE(dorin73 @ 22 Dec 2012, 18:13)
ok , atunci am sa particip si eu cu breku ala rosu iar in privinta glumei nu ma supara ,tin la dastea apropo de taxa am un papuc la care inca mai lucrez si nu stiu daca il termin pana in ianoarie ,se aplica taxa si la cele inmatriculate deja in rominia ,caci eu trebuie sa il trec pe numele meu
din cate m-am interesat eu nu se mai baga nici o taxa... cel putin la alea inmatriculate ro
STORMTROOPER
23 Dec 2012, 10:31
Propun ca pe fiecare pagina a acestui subiect sa scriem cu litere mari, rosii de preferat, ca este intilnirea DACIA CLASIC, si ca orice posesor de Dacie a carui masina se incadreazain aceasta categorie este binevenit. Deci, Dacia 1300,1301,1310,1310-sport, 1410, 1410-sport (si cred ca daca facem si un mic exercitiu de imaginatie putem incadra aici si Dacia 1320 si 1325, asta daca are cineva asa ceva si doreste sa vina cu ea).
Astea fiind zise astept si eu sa vedem o hotarire asupra unei date concrete, asupra unei locatii certe in care/la care sa stam, samd.
Ov
23 Dec 2012, 11:04
cu dacia 2000 ma primiti si pe mine ?
hyena
in nici un caz , macar sa termini de bibilit la ea pana atunci
dorin73
QUOTE(hyena @ 22 Dec 2012, 23:55)
din cate m-am interesat eu nu se mai baga nici o taxa... cel putin la alea inmatriculate ro
m-as bucura sa scap de tacsa respectiva ,caci mai am mult de lucru si nu ma incadrez iar prieteni imi zic ca am sa platesc tacsa
Tractozaur
23 Dec 2012, 11:34
Atata timp cat ai luat-o la financiar pe numele tau, nu mai conteaza pe ce nume au ramas actele... Poti sa-i faci actele pe numele tau si peste 5 ani... Important pentru statul roman este ca TU platesti impozit pentru ea!
STORMTROOPER
23 Dec 2012, 11:57
QUOTE(Ov @ 23 Dec 2012, 12:04)
cu dacia 2000 ma primiti si pe mine ?
Tu vei fii "invitatul special al emisiunii".
Vasy Alex
23 Dec 2012, 18:58
Chiar mi-ar place sa vad o dacia 2000 in realitate,am vazut doar in poze.....:X
razvan32
25 Dec 2012, 23:21
si eu am o dacia 1310 din anul 1990 si vreau sa va spun ca arata foarte bine si merge bine. pot sa vin si eu la intalnire?
hyena
25 Dec 2012, 23:23
DA chiar te rog... vreau sa vad mai multe ochioase anul asta
crissti
26 Dec 2012, 00:05
QUOTE(razvan32 @ 25 Dec 2012, 23:21)
si eu am o dacia 1310 din anul 1990 si vreau sa va spun ca arata foarte bine si merge bine. pot sa vin si eu la intalnire?
Esti obligat.
razvan32
26 Dec 2012, 14:45
si cand o sa fie intalnirea?
b44dvl
26 Dec 2012, 20:39
Inca nu se stie data exacta oricum undeva in juru 9 Mai...
Mai postez un clip cu campigul DARSTE din Brasov, poate reusesc sa conving publicu in legatura cu locul ala asta Filmarea este din 2008 nu stiu cat de mult sa schimbat dar asa arata un tur al campingului
sspoitoru
31 Dec 2012, 17:50
tot acolo a fost si intalnirea taurilor. se pare ca incet incet ajunge un loc de intalnire al tuturor
razvan_89
5 Jan 2013, 16:48
Ce se mai aude de reuniune?
STORMTROOPER
5 Jan 2013, 18:25
Mai sunt 5 luni pina atunci, si atit timp cit deja avem o locatie si o persoana care sa se ocupe de organizare eu cred ca se va tine. Restul depinde de cei care o sa vina sau nu o sa vina.
Ov
5 Jan 2013, 20:49
Intalnirea o sa se tina in Mai la Brasov. O data exacta nu a fost inca stabilita dat fiind faptul ca in prima saptamana din Mai e Pastele. Mai e vreme pana atunci si o sa ne ocupam cum se cuvine
Rabdare
julian69
7 Jan 2013, 17:23
salutari la toti. am citi si eu ce ati scris si impresia mea e ca va puneti intrebari proaste. eu fac parte din forumul francez r 12 dar nu sunt membru clubului lor.(inca). la noi pe franta cind se organizeaza adunari cu masini de epoca nu conteaza ce model este toata lumea e binevenita. nu se pune vorba ca altii sa fie pusi deoparte. noi ne intilnim pentru pasiunea ce o avem toti de a salva orice model de la dezmembrare. si daca sunt modele mai vechi si au probleme mecanice facem tot ce putem sa ajutam pe cei care au nevoie. chiar daca sunt vechi ruginite lovite ideea este sa le salvam sa ne ajutam si sa invatam de la fiecare. pasiunea noastra trebuie sa fie o placere de a impartasi cu toti cunostintele noastre . intalnirile se fac ca prieteni si nu ca concurenti pentru o bucata de fier ca medalie.
marius1978
7 Jan 2013, 18:19
Un exemplu de urmat! Asa trebuie luata intrunirea, ca o placere pentru aceasta pasiune care ne uneste, nu ca o intrecere sau mici rafuieli.
hyena
7 Jan 2013, 18:51
la noi e pe dos... daca are unu 5 suruburi si ii ceri un surub poti sa fi sigur ca nu iti va da, pentru ca cine stie... daca o sa aiba nevoie de el in urmatoarea suta de ani
julian69
7 Jan 2013, 19:04
uite eu am avut un 2cv citroen din 1964 avea de nevoie de reparatii multe dar nu scumpe si nu voiam sa fie dusa la dezmembrare m am intilnit cu un prieten la o intilnire la care merg in fiecare luna si am gasit datorie lui un pensionar ce cauta prima lui masina exact ca a mea am stat de vorba cu el si in final am vinduto lui la un pret ieftin masina e apropape gata si nu a fost facuta bucati dar a facut doi bucurosi a fost salvata.
STORMTROOPER
7 Jan 2013, 21:04
QUOTE(hyena @ 7 Jan 2013, 19:51)
la noi e pe dos... daca are unu 5 suruburi si ii ceri un surub poti sa fi sigur ca nu iti va da, pentru ca cine stie... daca o sa aiba nevoie de el in urmatoarea suta de ani
Eu zic sa nu generalizezi. In ceea ce ma priveste nu cred ca este cineva pe acest forum care sa fi apelat la mine sa-l ajut cu ceva si sa-l refuz doar de dragul de a zice nu. De asemenea mai pot sa ma gindesc si la alti membru cu greutate ai forumului la care eu sau alte persoane au apelat si au fost serviti/ajutati dupa puteri cu promptitudine, Albert Einstein, Danut, Speedy82, Remusro, Iulian89, Sechi, si lista ar putea continua. Ordinea este pur aleatoare.
@julian69 - bine ai venit printre noi si poate te prezinti cu masina la intilnirea de anul acesta.
julian69
7 Jan 2013, 23:20
mersi storm multam la toti pentru invitatie dar mai e aproape si trebuie sa ma organizez anul viitor o sa vin sigur
hyena
9 Jan 2013, 19:53
ce se mai aude cu intalnirea aia? Trabantistii au facut deja si posterul
95bogdi
9 Jan 2013, 20:13
maine o sa fac eu o poza legata cu intalnirea...sa vedem daca iese ceva....dupa care adaugam data intalnirii...locatia este brasov....o sa ma gandesc si la un motto
Vasy Alex
9 Jan 2013, 20:20
o intrebare: este cineva dintre noi care se pricepe la montaj video?sa putem face si noi o filmare cum au baietii din clip?http://www.youtube.com/watch?v=w0JRY3Sd6io&list=PL474DDE332659678F
cu o camera buna,si cineva care se pricepe in domeniu,o sa iasa ceva frumos!
hyena
9 Jan 2013, 20:23
important e sa filmeze cineva montajul se face nu e problema
horace1971
9 Jan 2013, 20:26
Hotatati-va la data exacta a intalnirii !
Vasy Alex
9 Jan 2013, 20:43
poi sa se anunte cine doreste,cine pofteste sa filmeze:)) cu o camera buna,sa fie un filmulet cap-coada facut cum trebuie....ca amatori,sunt destui:))
hyena
9 Jan 2013, 20:46
10-11-12 ca in fiecare an ?
95bogdi
9 Jan 2013, 21:28
am facut un exemplu....sa imi spuneti daca va place....
razvan_89
10 Jan 2013, 14:27
Arata promitator.
STORMTROOPER
10 Jan 2013, 14:32
Eu ma gindeam la ceva de genul asta:
L.e. Eu votez pentru week-end-ul 10 - 12.05.2013 . Cred ca ar fi indicat sa stabilim de acum data intilnirii pentru a da posibilitatea organizatorului sa faca demersurle necesare pentru obtinerea unei locatii din centru orasului pentru expozitie.
sspoitoru
10 Jan 2013, 14:47
Imi place ca ai folosit o 1300 "violata" tinand cont ca nu vor fi prezente doar 100% originale. Schita Brasovului se potriveste bine ca doar masinile astea au fost proiectate cu creionul pe hartie, long time ago.....
Data....nu stiu, cineva zicea ceva de paste(nu le am cu treburile astea) Ar trebui dupa sau chiar in weekendul ala daca tot e lumea libera.
hyena
10 Jan 2013, 14:58
care dacie bre nu vezi ca e renault
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.