Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: In Turcia cu masina
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
St
Mai ti minte preturile la motorina si benzina din zona libera?
nick58
QUOTE(GabyT @ 8 Oct 2007, 15:35)
Banuiesc ca da de vreme ce am Bodrumul.  blush.gif
Este ultima varianta de harta, respectiv "Turkey_2007[1].07_070815.fbl".
*



Sa inteleg ca ai si partea asiatiaca a Turciei? blink.gif (Antalya, Marmaris, Etc)
corvinarh
baieti, luati-va harta... este foarte sigura... dar daca totusi vreti, puteti folosi un tomtom de 2006 si este perfect.... eu am folosit anul asta pe un nokia e50 si a mers super////
GabyT
QUOTE(nick58 @ 13 Oct 2007, 15:41)
Sa inteleg ca ai si partea asiatiaca a Turciei? blink.gif (Antalya, Marmaris, Etc)
*



Am verificat acum; are atat Antalya cat si Marmaris (la nivel de strada si cu o groaza de POI-uri). smile.gif
Eu am studiat Bodrumul pana acum, iar hotelul unde vom sta nu-l are (are doar strada, insa fara numar).


Mai am si eu i nelamurire : taxa pt. utilizarea drumurilor cum se plateste (atat la bulgari cat si la turci) sau nu exista asa ceva; la autostrazi se plateste "la bariere" sau e cu vignieta ? unsure.gif
Vali48
@GabyT,

In Bulgaria taxa normala, 5 euro pe o saptamana.
In Turcia platesti doar pe autostrada de dupa Izmir, pentru toata autostrada am platit ceva in jur de 2.50 lire turcesti, cam 1.5 euro. Si platesti la iesirea de pe autostrada, la intrare la bariera apesi butonul verde si iei un tichet pe care-l pastrezi pana la statia de taxare.
GabyT
La bulgari taxa se plateste banuiesc ca la granita, iar in schimbul ei imi da o vignieta sau la ce sa ma astept...? blush.gif


L.E. am gasit singur raspunsul in topicul legat de plecarile spre Grecia : taxa pt. 7 zile costa 5 E, iar vignieta trebuie lipita in coltul din dreapta jos al parbrizului. smile.gif
nick58
QUOTE(GabyT @ 13 Oct 2007, 18:18)
Am verificat acum; are atat Antalya cat si Marmaris (la nivel de strada si cu o groaza de POI-uri).  smile.gif
Eu am studiat Bodrumul pana acum, iar hotelul unde vom sta nu-l are (are doar strada, insa fara numar).
Mai am si eu i nelamurire : taxa pt. utilizarea drumurilor cum se plateste (atat la bulgari cat si la turci) sau nu exista asa ceva; la autostrazi se plateste "la bariere" sau e cu vignieta ?  unsure.gif
*



Eu pe IGO 2006, am doar partea europeana a Turciei. sad.gif
GabyT
Acum sunt ın Bodrum sı pana aıcı (cu mıcı ezıtarı) m-a condus gps-ul.
Harta pt. Turcıa este destul de detalıata ınsa traseele pe care mı le propune gps-ul nu sunt ıntotdeauna ok asa ca trebuıe uneorı sa ıntroduc eu punctele ıntermedıare.
Maı multe detalıı referıtoare la traseu sı hıbele hartıı voı da la ıntoarcere (scrıu pe o tastatura cıudata sı nu gasesc toate lıterele)... blush.gif
nick58
Astept detalii wink.gif
GabyT
Detaliile promise :

Drumul prin Bulgaria, desi stresant, nu mi-a rezervat surprize (prea) neplacute (a se citi -am scapat fara datul spagii "regulamentare").

La iesirea din tara am achitat taxa de pod (24,14 ron -pt. care "normal" ca n-a fost rest de dat...), iar la vecini am cumparat vignieta (5 E / 7 zile), atat la ducere cat si la intoarcere; taxa de pod platita la intoarcere la bulgari a fost de 6 E.
In plus, la vama turco-bulgara, la intoarcere, am fost nevoit sa achit si taxa de dezinfectie in valoare de 2 E. mad.gif

Motorina, desi nu am vrut sa ma risc, incercand sa o cumpar de la ultimul Shell dinainte de vama, "flit-ul" cu care am fost tratat m-a determinat sa caut benzinaria din zona libera de unde chiar se merita cumparata motorina / benzina : la ducere, pretul era de 0.77 E / litru, iar la intoarcere de 0.95 achitat numai cash.

Am intalnit 2-3 radare la ducere si vre-o 2 la intoarcere toate situate in localitati, insa puse de asemenea natura incat sansa de a te prinde sa fie cat mai mare (ex : exact dupa intrarea intr-o localitate unde se venea o buna bucata de drum pe doua benzi pe sens); din pacate soferii bulgari nu s-au prea obosit sa le anunte; lucrul care m-a surpins a fost un echipaj de politie care, cu tot cu masina, era bine camuflat in camp, intre niste boscheti, astfel incat iti era imposibil sa-i vezi de la distanta, si care supravegheau cu binoclul daca se incalca linia de pe soseaua (care cobora un deal), asa ca mare grija unde efectuati depasirile pentru ca cineva e posibil sa vegheze asupra voastra. excl.gif

La ducere (vinerea trecuta) drumul a fost de-a dreptul pustiu asa ca am mers pe cat posibil legal, insa la intoarcere (ieri) a fost mult mai aglomerat, astfel incat am putut "sa fug" si eu (in spatele unui italian).

Ca si calitate a drumului, parerea mea este ca stau mai prost decat noi, in multe zone existand "carii" iar in altele de-a dreptul cratere.

Ca si traseu, orasele introduse (initial) au fost Gabrovo, Havsa, Eceabat, Bodrum, orase ce este recomandat a fi sterse din lista pe masura ce te apropi de ele pt. a nu fi dus prin centrul lor (mi s-a intamplat ca la turci, introducand (centrul) unui orasel -pt. ca Ioana sa ma lase cu reconfigurarile ei- pe care evident am uitat sa-l sterg, sa ma duca intr-o zona periferica plina de gunoaie si cu o sosea rupta de n-am stiut cum sa ies mai repede de acolo...)
Inafara drumului care cunosteam ca este blocat, respectiv varianta prin Nova Zagora, traseul a mai fost deviat pe la Obretenik - Tsenovo - Byala.

In Turcia m-a surpris duritatea controlului vamal aplicat unora dintre cei care treceau granita (unui turc cu masina de olanda i s-au desfacut toate bagajele pe jos blink.gif ); pe noi, dupa ce i-am spus unde mergem si care e "scopul" nostru, vamesul ne-a lasat sa trecem dupa ce a aruncat un ochi in portbagajul care il astepta deschis... smile.gif

Formalitatile de la vama ne-au intarziat aproximativ o ora, organizarea lasand de dorit; sunt mai multe locuri unde iti sunt cerute pe rand pasapoartele, actele masinii (ATENTIE MARE : chiar a fost verificata imputernicirea tradusa in turca si apostilata precum si cartea verde), se inscrie in pasaport faptul ca ai intrat cu masina, iar la penultimul ghiseu se aplica viza, care se plateste undeva la o ghereta in partea stanga, intre ultimele 2 puncte mentionate.
La intoarcerea spre casa, la iesirea din Turcia, toate lumea era intoarsa de la ultimul punct de control la "ghiseul 3" pentru a se verifica mentiunea despre masina (evident ca stiau sa treaca pe la acest ghiseu doar "cunoascatorii").

Drumurile in Turcia sunt destul de bune, iar soferii turci foarte civilizati in comparatie cu noi; majoritatea drumurilor au 2 benzi (late) pe sens, iar circulatia nu este deloc intensa (majoritatea masinilor sunt insa tiruri si masini destul de vechi); sunt acoperite cu griblura si din cauza traficului greu, sunt destul de denivelate, iar cand sunt ude, aluneci aproape ca pe gheata...
excl.gif asa ca MARE GRIJA atunci cand ploua iar aceste denivelari sunt pline cu apa: in primii 60 de km dupa Canakkale (in zona deluroasa), intrucat ploua, am intalnit 3 masini (proaspat) rasturnate, 2 dubite si o caravana (ultima avand inca fosti posesori prinsi sub ea ohmy.gif )
Cea mai intensa circulatie am intalnit-o la ducere in Izmir, insa este oricum ca in zilele "libere" prin Bucuresti, asa ca m-am simtit in largul meu...

Taxele de autostrada au fost :
-pentru zona Edirne - Osmanli -1.25 lire (la ducere, intrucat nu am avut, am platit 1 E);
-pentru zona Izmir - Aydin -2.25 lire, in ambele cazuri fiind pe baza de tichet-la intrare / achit-la iesire.

Taxa de feribot 14 lire.

Motorina varia intre 2.43 -2.50 lire.

Paritatea euro / lira nu mai este 1 / 2 asa cum citisem pe forum; la banca am schimbat cu 1.762, insa la hotel cursul era 1.5; la Metro au avut in vedere tot cursul de 1.7.

Tragand linie gps-ul s-a comportat nesperat de bine, mai greu la bulgari unde nu a stiut anumite drumuri (ex : soseaua nou construita intre Kharmanli si Svilengrad) sau mai m-a ratacit prin orasele ori ma punea sa fac "gesturi" ilogice, insa mai bine la turci, unde a "stiut" toate drumurile (ba chiar stia si drumuri care nu erau acolo tongue.gif ), insa traseul nu era intotdeauna cel dorit de mine.
Recomand "completarea" lui cu Atlasul rutier al Europei editat de All apartinand "Istituto Geografico DeAgostini" (67,9 ron) care contine toata Europa si doar partea de vest a Turciei -inclusiv Istambul, Bodrum si Marmaris) si care m-a ajutat foarte mult si anul trecut prin Europa.

Per total, distanta Bucuresti - Borum - retur este de 2.659 km, consumul mediu (pt. un Clio dci / 80 cp) a fost exact de 5% (in conditiile unui mers calm la ducere si mai "furtunos" la intoarcere), viteza medie fiind de 68.9km/h iar consumul de 135 l.

P.S. scuze pt. lungimea postului insa sper sa va fie de folos informatiile din el
nick58
Recomand "completarea" lui cu Atlasul rutier al Europei editat de All apartinand "Istituto Geografico DeAgostini" (67,9 ron) care contine toata Europa si doar partea de vest a Turciei -inclusiv Istambul, Bodrum si Marmaris) si care m-a ajutat foarte mult si anul trecut prin Europa.

De unde ai luat atlasul? MS. blink.gif
St
Foarte buna este si harta turistica a turciei. Aveti pe ea drumurile dar si foarte multe puncte turistice.

Cand am fost eu, 2-14 septembrie, schimbam la casa de schimb 1e=1.73-1.74 Lire(peste tot, Marmaris, Bodrum, Turgutreis, Kusadasi, Canakkale). Am mai schimbat pe la hotel cu 1.8 o singura data, si la un magazin din Kusadasi am platit in e contravaloare din lire, la 1.8.
GabyT
Atlasul l-am luat anul trecut de la o librarie care este in pasajul de la Universitate.
Cred ca il poti gasi la librariile mai mari. Al meu este editie 2006 si cum am spus, (impreuna cu viamichelinul) m-a ajutat foarte mult si inainte de a avea gps.
Poti vedea destul de bine traseul, harta este destul de "aerisita", drumurile foarte bine evidentiate -spre deosebire de alte hartile "specializate (am luat spre exemplu harta Austriei editata de Cartographia si desi are mult mai multe detalii, mi-a fost mai usor sa urmaresc traseul pe atlasul rutier). Are inlcusiv marcate zonele / drumurile cu o priveliste deosebita, care cel putin in Austria si partial in Italia si Riviera franceza pot sa le confirm. smile.gif
Totusi, pentru Romania nivelul hartii este mult mai slab, asa ca nu recomand folosirea lui pentru la noi in tara.
nick58
A stat cineva la Club Turban in Marmaris huh.gif
nick58
up
CHE
Constiincios cum sunt din fire m-am apucat sa studiez inca de pe acum optiunile pentru concediul viitor. Am ales Turcia, mai precis Alanya (150 km est de Antalya).
Michelinul imi da vreo 1550 din bucuresti pana acolo.
Vreau sa ma duc prin Dardanele, cu o oprire dupa Canakkale, iar la intoarcere vreau sa ma opresc doua zile in Istanbul. Am inteles din practica, ca daca fac rezervarile in dec./ian se poate ajunge la diferente sensibile de pret.
Si acum incep problemele:

1. Nu sunt lamurit care este cea mai buna varianta de urmat in BG.
Varianta de iesire prin Vama Veche - Burgas - vama turca inca e nasoala? Care ar fi cea mai buna dpdv al drumului si al timpului.
Ar fi posibila/sigura traversarea BG noaptea pe vreuna din aceste rute?

2. Viza turceasca : merita timpul pierdut la consulat sau ramane de facut in vama?

3. Exista vreo absurditate de carat pentru a putea circula in Turcia sau cele necesare in UE ajung? (triunghi, vesta, stingator)

4. Exista ceva cu care NU ai voie sa intri in Turcia ? Ma duc in concediu deci s-ar putea ca pe langa bagaje sa am si eu ca omul niste lichide dupa mine.

5. Avand in vedere ca la intoarcere se intra in UE cum e controlul la fratii bulgari? fac figuri? E ceva ce Nu se poate aduce din Turcia ? (ganditi-va numai la chestii care trec drept suveniruri -- mancare/bautura/haine/plante -- si nu in cantitati enorme.)

6. Cum se circula noaptea la turci dpdv al semnalizarii/sigurantei ?

7. A fost cineva in Alanya / Anamur sau sunt un pionier?

As aprecia niste raspunsuri cat mai la obiect care sa ajute si pe altii...asa cum m-au ajutat pe mine informatiile despre Greciaunde a fost superb si pentru ca nu am pierdut timp cautand iesirea din Sofia smile.gif)) Am incercat sa sintetizez. Imi cer scuze daca e prea lung.
Si oricum astept preturi de hoteluri, impresii de drum de la fericitii care au fost vara asta acolo...
alecsz99
1. Varianta Vama Veche - Burgas nu stiu cum este asa ca voi lasa pe altcineva sa iti explice. Stiu insa ca variante cea mai folosita este Ruse-Veliko Tarnovo-Stara Zagora-Edirne. Traversarea noapte nu ti-o recomand sub nici o forma!

2. Exclusiv pentru calatoriile in scop turistic viza se poate obtine si la punctul de trecere a frontierei

3. Cele necesare in UE sunt mai mult decat suficiente.

4. Daca ceea ce vei introduce in Turcia sub forma de "lichide" va fi in cantitati moderate nu vad motive de ingrijorare.

5. La intoarcere, la punctul de frontiera bulgar te vei incadra pe banda UE si normal ar fi sa ai parte de un control sumar al actelor. Ai grija insa la iesirea din Turcia la punctul de frontiera Turcesc! Cel mai bine ar fi sa consulti si conditiile de calatorie pentru turcia pe www.mae.ro

6. Da. Totusi este recomandat sa ai grija nu numai noaptea dar si ziua la intersectii si la trecerile de pietoni. Vei vedea ca se trece pe rosu in veselie asa ca e bine sa te asiguri chiar daca ai verde!


7. Personal nu stiu pe nimeni care sa fi ajuns acolo. Poate ne povestesti tu cum a fost?


L.E. - masina este pe numele tau? Daca nu pe siteul mae vei gasi informatii despre ceea ce trebuie sa faci pentru a putea intra cu masina altcuiva in Turcia.
Vali48
@Che,

Varianta prin Vama Veche.

Plecat Ctza - 04.55
Varna-06.50
Burgas-09.00 - pauza, benzina, cafea, etc...
Granita Malko Tarnovo - 11.00. Am pierdut cam 30 minute la granita, nu de aglomeratie dar tre sa treci pe la 4 ghisee si se misca greu sad.gif
Ecebat-15.00 - Pana la Ecebat am mers incet, aproape perfect legal ca oricum trebuia sa mai asteptam o masina plecata din Buc la 4 dimineata dar care s-a cam incurcat in Bulg cu niste drumuri inchise.
Trecut cu ferry la Chanakale 18.15.
Daca mai tin bine minte am ajuns la Dikili (inainte de Izmir) pe la 22.00 unde am oprit. Statiune turistica micuta, mai mult pentru turci, mancarea e la juma de pret comparativ cu statiunile pentru straini. Hotelul in schimb e mai scump, de, tranzit. Noi stam aici http://www.dikilisunsethotel.com/indexen.html

De la Burgas Via Michelin te baga pe o varianta care trebuie evitata. Am fost eu acum 4 ani si mi-am blestemat zilele. Anul asta am intrebat prietenii bulgari si mi-au spus "NO WAY". Deci la iesirea din Bgas faci stanga la intersectie cu semafor (Istanbul) dupa care mergi cativa km si treci un pod. Imediat dupa pod e un PECO darapanat pe dreapta si imediat o iesire la dreapta catre Krusevec-Zvezdec-Malko Tarnovo. Soseaua nu e stralucita, dar poti sa mergi si peste 100-120. RECOMANDABIL ZIUA, PE LUMINA, nu de alta dar e mai putin circulata si are o parte prin munti. De varianta cealalta prin Sozopol, Izgrev, si asa mai departe nu-ti mai spun ca te-ngrozesti. De pe la Izgrev incepe dansul sad.gif ... si plansul smile.gif

Viza - eu am luat-o de la Consulatul Turc dar m-a SECAT la bani asa ca mai bine la granita.

Circulatia in Turcia a fost OK, intradevar au obiceiul sa treaca pe rosu dar se cam uita inainte sa treaca. Oricum e bine sa fi cu ochii bine deschisi. Iar prin Izmir, ochii in oglinzile laterale iar daca incerca unu sa-ti intre in fata, lasa-l, ca el intra oricum smile.gif Dar si tie iti dau voie daca faci semnal ca vrei sa schimbi banda.

In rest ti-a cam raspuns alecsz99.

Sper ca nu te-am plictisit.
CHE
multam de informatii. O sa mai revin cu intrebari pe parcurs. smile.gif
Deci sa inteleg ca in Bg nu ar trebui sa stau mai mult de 5 - 6 ore indiferent de varianta si mers normal...
Va multumesc si astept si alte raspunsuri/idei...
CHE
imi pare rau dar nu am mai gasit butonul de edit...
M-ar interesa posibilitati de cazare in DIKILI...sau imprejurimi. Adica linkuri.Eu nu am fost in stare sa gasesc decat 1 hotel si ala destul de scump pentru doar o noapte de tranzit.

Si o parere a mea: cred ca numele topicului ar trebui lasat simplu :Turcia.

Va multumesc.
Vali48
@Che,

Sunset e destul de scump. Camera la hotel nu stiu cat costa ca n-am stat la hotel niciodata. Am fost de 2 ori si am stat la bungalouri. Sunt de 2,3 sau 4 paturi, cele de la parter au si terasa unde stai seara tarziu la o bere, o aluna... Noua ne ia 20 euro de persoana fara mic dejun (ca ne sculam tarziu wink.gif ).
Mai este un hotel, nu-mi aduc aminte numele. Cum intrii in Dikili, mergi pana la sensul giratoriu unde se infunda strada. Sunset e la dreapta iar celalalt hotel e putin in stanga sensului giratoriu. Sau mai facut intre timp vilute si pensiuni dincolo de Sunset. Si inainte de Dikili cu vreo 20km ai Ayvalik, care e plin de hoteluri. Noi preferam Dikili pentru ca e mai putin aglomerat si stam practic direct pe plaja.
mamamosiu
Salut,vreau sa plec in perioada 27.12/04.01 de revelion in Istanbul cu masina, care este cea mai buna ruta prin Bulgaria,la vama turca mai este nevoie de apostila?si cateva detalii legate de vama am inteles ca trebuie declarata masina?sa ma risc fara cauciucuri de iarna?e posibil sa prind zapada,trec pe langa munti?

multumesc anticipat
cj98czh
Riscant fara anvelope de vara pt. ca in Bulgaria ai de mers km buni prin munti...si daca si la ei este ninge tot pe 'nepregatite'nu stiu ce sa zic...

Daca masina nu este pe numele tau sau este pe firma..da, iti trebuie apostila..
Ghidioneanu
Acum cateva zile au fost ninsori zdravene in Bulgaria si soferi romani blocati , asa ca ia cauciucuri de iarna bune !
St
Prin turcia nu ai 100% nevoie de cauciucuri de iarna pentru ca ai autostrada de la vama pana la Istambul.
CHE
@Vali48,

interesanta idee cu bungalourile, dar cum ai procedat? ai facut rezervare din tara sau ai gasit la fata locului? Ai ceva contacte de acolo? Au baie proprie? Adica dush...

Si pe mine ma tenteaza Dikili ca dupa o zi de condus nu imi mai trebuie decat o bere pe plaja si sunt fericit smile.gif Eu as lasa-o si la plesneala acolo sa gasesc ceva dar plecam 4 masini si fetele vor neaparat pat ca noi la cat ne iubim masinile putem fara probleme sa dormim in ele smile.gif)
mafone
Am fost eu in Alanya acum cativa ani. Este o statiune super misto, ai o gramada de locuri de distractie. Am stat la Club Alantur , un Club excelent, care intre timp (din cate stiu) a devenit Iberostar.
Vali48
@CHE,

Scuze pentru intarziere, de abia acum am intrat din nou pe forum.

Pai ti-am dat linkul http://www.dikilisunsethotel.com/indexen.html

Noi rezervam cu minim o luna inainte (pentru siguranta). Fiecare camera are baie proprie si A/C.

Da un mail la adresa info@dikilisunsethotel.com in atentia Mr Ali Kayili (General Maneger).

Dupa cum ti-am spus, in bungalouri, locul este (era) 30 euro cu mic dejun sau 20 fara. Eu zic ca nu are sens sa iei mic dejun, de 10 euro mananci de te spargi biggrin.gif

Oricum mai vorbim pana la vare si daca ai nelamuriri te rog sa intrebi, imi face placere daca pot sa ajut.
CHE
mersi pentru infos. Am vorbit atat in Dikili cat si in Alanya si oamenii au fost mai mult decat de treaba. Am obtinut toate informatiile de care aveam nevoie.
In Dikili: dubla cu cina si mic dejun e 35 euro de persoana deci 70 de familie.
In Alanya la hotel Kahya ( 4 asteroizi) e 70 euro dubla de familie -- all inclusive. Mi se pare ca fara all inclusive era cam 27-30 deci nesemnificativ. Pentru 4 camere rezervate e nevoie de un depozit de 30 euro. Mai avem noi de stabilit exact datele si numarul de persoane si sa le trimitem mailul de rezervare. In total suntem 8 pana acum... Se mai baga careva pentru august ( in jur de 10 e plecarea) ?
Mai am de cautat un hotel bun si eftin in Istambul si gata, pe urma va bat la cap cum e drumul smile.gif
Vali48
@Che,

Nu are rost sa iei cazare cu masa. Preturile in zona sunt foarte mici si in plus alegi ce vrei. Te plimbi, vezi ceva, iti place, intrii si mananci. Parerea mea,
john23
Salutare ! Sunt nou pe acest forum si am o rugaminte adresata celor care au informatii despre cazarea la apartamente sau vile in Icmeler, Marmaris, Bodrum ( locatii, conditii, preturi < nu le caut pe cele mai mici >, plaja si restaurante in zona, obiective de vizitat etc, )
Va doresc tuturor un An Nou plin de impliniri, sanatate si concedii minunate .
S-auzim de bine !
St
Nu inteleg ceva, Icmeler este la nici 1km de Marmaris, de ce iti trebuie amandoua?
In loc de Bodrum iti recomand Turgutreis, care e la cativa km si mult mai ieftin. Sper sa imi aduc aminte cum se numea hotelul de apartamente unde am stat vara trecuta.
john23
Ai dreptate .Sa spunem deci Icmeler ( Marmaris ) si Bodrum (Turgutreis ). Multumesc !
lorenzolamas
Dragilor,e interesant ce spuneti voi pe aici,dar eu am gasit ceva mult mai avantajos si nu e nici asa de departe(Buc-Ayvalik =850 km),iar la 20 de euro de persoana ai si HB inclus,la casute cu bucatarie,frigider,dus,terasa,etc., de 4 persoane normale si obisnuite,(cei mai pretentiosi si cu fite sa se abtina),asa ca de la Edremit incep o gramada de statiuni cu preturi mici si apa limpede,calda,multe flori si verdeata,oameni cat se poate de ospitalieri,iar langa Oren este si un Tansas(supermarket) de unde faci aprovizionarea la preturi super.
Vacanta placuta !
Vali48
@lorenzolamas

corect. dar e valabil pana in august. noi, cum plecam in concediu de regula in septembrie, tre sa ne miscam mai la sud.
St
Zic ca e pacat sa mergi pana la Ayvalik si sa nu mai cobori sa vezi Troia/Efes si cetatile care sunt mai la sud...
lorenzolamas
Sa inteleg ca nici pana in ziua de azi prietenii de la sud nu au reusit sa termine soseaua dintre Veliko Trnovo si Nova Zagora.
Astia chiar se misca mai greu decat noi,iar noi credeam ca suntem campioni in materie de frecat menta la un km de sosea.

23 Jan 2008, 15:29:
QUOTE(St @ 18 Jan 2008, 17:55)
Zic ca e pacat sa mergi pana la Ayvalik si sa nu mai cobori sa vezi Troia/Efes si cetatile care sunt mai la sud...
*


Cobor si mai la sud(inclusiv la Izmir,care e un oras super dragutz !),dar zic eu ca e mai confortabil sa nu te simti precum in Ro,asa cum e la Kusadasi.
Parerea mea........... sad.gif
Lucman
Din cate stiu eu (poate gresesc), in Ayvalik au o plaja pietroasa de 5 m latime, pe marginea soselei...
Poate confund orasul.
St
QUOTE(lorenzolamas @ 23 Jan 2008, 16:25)

<span class='edit'>23 Jan 2008, 15:29:</span>

Cobor si mai la sud(inclusiv la Izmir,care e un oras super dragutz !),dar zic eu ca e mai confortabil sa nu te simti precum in Ro,asa cum e la Kusadasi.
Parerea mea........... sad.gif
*



de ce n-ai merge la marmaris/Bodrum? Unde in septembrie am vazut 2 masini cu numar de RO: una in Marmaris si una in Turgutreis.



lorenzolamas
QUOTE(St @ 23 Jan 2008, 17:55)
de ce n-ai merge la marmaris/Bodrum? Unde in septembrie am vazut 2 masini cu numar de RO: una in Marmaris si una in Turgutreis.
*



Aici in zona Oren este si mai ieftin si mai aproape de casa,nu faci decat 850 de km si te asigur ca nu sunt preturile de la Kusadasi.
Am inteles ca de la Ayvalik se fac si excuesii cu vaporasul,mananci preparate din peste,etc la niste preturi f bune,(eu n-am fost cu vaporasul dar am auzit).

24 Jan 2008, 10:58:
Pana la urma m-ar interesa sa-mi spuna cineva cum ajungi mai repede de la Russe la Edirne,caci drumul Veliko Tarnovo-Stara Zagora,cel clasic este f aglomerat.
A mai fost cineva prin Targovistea lor ? E mai liber ?Starea drumului o fi buna ?
Multumesc anticipat.

24 Jan 2008, 11:01:
Am uitat sa-i raspund lui Lucman :La Oren plaja este lata si lunga cu un nisip f fin,iar la Ayvalik o sa ajung anul asta si o sa spun tuturor cum este,oricum sunt multe statiuni linistite in zona dupa cate am vazut eu.
Toate cele bune.
Funny
Pe 22.06.2008 plec catre Turcia asa ca daca sunt doritori de "mers in grup"(nu altceva,parol radmasa.gif )au tot timpul sa se anunte si sa punem la punct detaliile calatoriei.
Pana atunci orice informatie privind ruta,taxele din vami precum si altele sunt asteptate cu mult interes!
Multumiri anticipate celor care ne vor impartasi din experientele lor! smile.gif
CHE
Incerc sa construiesc un buget pentru vacanta de anul asta, si as avea cateva intrebari daca nu va e greu.
1.Ferry pentru Cannakale cam la ce suma se ridica? Se plateste pentru masina si atat sau si pe persoana? Eu as vrea sa il iau de la Eceabat. Opinii?
2. Un pret cat mai actual pentru benzina/motorina in turcia.
3. taxa autostrada?
4. alte taxe vamale in afara de 10 euro viza?
5. alte cheltuieli/ taxe/etc?

Va multumesc pentru rabdare smile.gif
GabyT
Banuiesc ca eu am fost ultimul din cei care au postat informatii pe acest forum care s-a "plimbat" prin Turcia (sfarsitul lui octombrie 2007), asa ca am sa incerc sa-ti raspund pe scurt (toate informatiile le gasesti in postul meu de la vremea respectiva : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1100867 )

1. Taxa de feribot este de 14 lire - se taxeaza numai autovehiculul, indiferent de cati pasageri sunt.

2. Pretul motorina varia intre 2.43 -2.50 lire, insa neaaparat fa plinul in zona libera din vama turco-bulgara; nu ai cum sa ratezi benzinaria, fiind dupa primul control de acte; pretul motorinei a fost la ducere de 0.77 E / litru, iar la intoarcere de 0.95 achitat numai cash.

3. Taxele de autostrada au fost :
-pentru zona Edirne - Osmanli -1.25 lire (la ducere, intrucat nu am avut, am platit 1 E);
-pentru zona Izmir - Aydin -2.25 lire, in ambele cazuri fiind pe baza de tichet-la intrare / achit-la iesire.

4-5. Inafara de taxa de viza (care merita platita in vama; cel putin cand am fost noi, nu era nimeni la ghiseu), am mai platit la iesirea din tara taxa de pod (24,14 ron), iar la vecini am cumparat vignieta (5 E / 7 zile), atat la ducere cat si la intoarcere; taxa de pod platita la intoarcere la bulgari a fost de 6 E.
In plus, la vama turco-bulgara, la intoarcere, am fost nevoit sa achit si taxa de dezinfectie in valoare de 2 E. Cam astea au fost cel putin acum 3 luni, dar pana la vara cine stie ce mai inventeaza.

P.S. intrucat am mers cu gps-ul si am fost destul de incantat de prestatia lui (mai slaba in Bulgaria), iti recomand daca recurgi la un asemenea device (ma refer la igo / miomap), sa faci rost de ultima harta a turicie, care spre deosebire de cea cu care am fost, are si majoritatea hotelurilor (cel putin cele 3 hoteluri care ne-au interesat pe noi si care nu erau in vechea harta, in noua harta au aparut)
nick58
M-as caza la Marmaris- Hotel Aqua 5 stele, cu demipensiune. Vreau sa merg cu masina si sa nu fiu legat de mese. Ce parere aveti de hotel? A stat cineva acolo? huh.gif
CHE
@gabyT : mersi pentru informatii.

O alta problema:
In zona Dikili - Ayvalik nu reusesc sa gasesc o cazare mai subtire, avand in vedere ca va fi doar o noapte de tranzit...tot ca gasesc e la 80 de euro si mi se pare mult. Aveti sugestii??

Nu m-ar deranja sa stau la casute. Dar le pot rezerva de aici sau trebuie sa ma duc acolo sa caut?
St
Pai depinde si cand te duci. Nici noi nu am gasit cazare in zona aia la intoarcere. Poti sa iei ferry si de la Eceabat dar te va costa mai mult si o sa ai mai mult de asteptat, pentru ca majoritatea vin la Canakkale.

Ps: A iesit cineva din tara pe la Vama Veche? cum e drumul pe litorarul bulgarilor?
CHE
Scuze; plecarea e pe 10 august...deci ar fi vorba de noaptea de 10 -11 august.
Si de unde ar trebui sa iau ferry? de la Gelibolu? Ma gandeam ca e mai funny sa merg cat mai mult in jos...
ydaniel
QUOTE(GabyT @ 10 Feb 2008, 17:01)



2. Pretul motorina varia intre 2.43 -2.50 lire, insa neaaparat fa plinul in zona libera din vama turco-bulgara; nu ai cum sa ratezi benzinaria, fiind dupa primul control de acte; pretul motorinei a fost la ducere de 0.77 E / litru, iar la intoarcere de 0.95 achitat numai cash.





eu va recomand sa nu alimentati de acolo.e f ieftin,dar nu merita.eu am bagat cam 80l pt transporter si a mers motoru f prost,scoatea fum,nu tragea,pornea greu de tot.

QUOTE(St @ 11 Feb 2008, 18:20)


Ps: A iesit cineva din tara pe la Vama Veche? cum e drumul pe litorarul bulgarilor?
*


prost,sa nu zic foarte.pai pana la albena e prost,dupa aia e mai bun cand treci de varna.
GabyT
Discutiile referitoare la calitatea motorinei / benzinei de la respectiva statie s-au tot purtat pe forum si sincer, si eu am avut emotii unsure.gif (de aceea am si incercat sa cumpar inainte de vama, de la ultimul shell), insa masina (Clio 3 Dci 80 Cp) s-a comportat normal, atat la dus (cand e drept, n-am prea "tras" de motor, mergand in limitele legale), cat si la intors (cand am mers cu mult peste viteza legala, iar motorul s-a comportat super smile.gif ).

Nu contest ca e posibil sa te "frigi" la acea benzinarie (la fel ca la oricare din Bulgaria), insa recomandarea mea a avut in vedere mai ales pretul carburantului extrem de avantajos. Repet, referitoar la calitatea carburantului de acolo s-a tot dezbatut, iar eu nu am nici un interes sa fac reclama acelei statii. biggrin.gif
ydaniel
in fine,eu merg cu remorca incarcata,combustibilul mi se deconteaza,asa ca nu are rost pt cativa dolarei sa stric masina:)
oricum eu cand plec bag in romania full,mai iau 1-3 canistre cu mine si mai bag prin turcia.din BG e risky,e mai ieftinuta decat in romania,dar nu e buna,nici benzina nici motorina.oricum una e cand esti cu masina si una e cand esti cu duba incarcata la maxim.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.