Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Generatorul de Hidrogen
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Imbunatatiri - Dacia Clasic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
free-rider
Multumesc pentru ajutor,si sper sa nu ma electroctez prea rau.Acum sa vad daca rezista pistoanele la explozia cu apa, ca am inteles ca este destul de distrugator efectul .O sa intru cu detalii daca supravietuiesc experimentului. wink.gif
CriSTI68
radmasa.gif

djasu merge aprinderea pe plasma cu generatorul de hidrogen in paralel? sau hiroshima ?, apropo am facut rost de conducte sa imi fac vasul de electroliza tongue.gif
djasu82
Stai linistit ca nu explodeaza aiurea daca reduci avansul sub 0 grade implicit pe cel vacumatic cum e la dacie. Totusi pentru inceput e bine ca plasma sa se incerce cu amestecul de carburant si dupa aceea sa fie picurat putin cate putin apa. Mai bine experimentati pe motoare mici in 4 timpi !
scorpion
djasu82 poti sa postezi schema ta electronica pt bujii cu plasma ?
Ma bate gandul sa incerc si eu , cu atat mai mult cu cat acum incerc o reducere "la esenta" a generatorului lui Pantone si al lui Gillier : aburi fierbinti.
Am "dat" masinii aburi calduti ca fierbinti nu prea pot sa le spun , folosind un fier de calcat. Am turometru digital si termometru digital montate pe masina , asa ca pot urmari mai bine unele valori. In primul rand ralantiul a scazut de la 870-910rot/min unde il tin eu in mod normal ( atentie , nu e dacie , e Oltcit 12TRS cu motor de 1299cmc , si motorul era cald , avea 80Grade ) la 500-550rot si motorul mergea mult mai rotund si mai frumos , practic ma ungea la suflet , daca il vedeam filmat , credeam ca-i facut cu piese de tuning franceze, suna mai gros si torcea impecabil.
Culmea este ca apare un fel de efect "otrava" adica incetezi sa-i pufai aburi in carcasa filtrului de aer ( filtrul si capacul lui pt acest experiment au fost date jos !) si turatia de ralanti nu creste imediat , ii trebuie cateva minute (vreo 2 , lasandu-l la ralanti singur ) pana reincepe sa creasca la valorile anterioare si cresterea este destul de lenta ( ca si cum l-ai "otravit" si nu poate sa-si revina repede... icon_mrgreen.gif )
Acum lucrez la un generator de abur supraincalzit pt a-l injecta in spatele filtrului de aer , pt ca eu cred ca asta ar fii firul rosu care trece prin ideea generatorului lui Paul Pantone si Gillier.... daca ma insel , macar m-am distrat cu un nou sound al motorului... radmasa.gif , si-mi scad ralantiul pt stat pe cat mai putina benzina in aglomeratie ( nu de alta dar din surub , nu-mi sta in 550rot/min , si daca sta putin mai sus face cam ca un epileptic : toarce putin , apoi zmunceste si tot asa... , de aia o tin in jurul lui 900rot/min wacko.gif )
free-rider
djasu,esti sigur ca ai testat schema asa cum este ea?
nu are releu pe partea cu invertorul si nu ai cum sa creezi impulsurile apoi vad ca schema are plusul la masa asta inseamna ca daca nu esti bine incaltat risti sa dansezi linga masina, la prima atingere cu invertorul cuplat. Am patit-o cu un incalzitor la 220 adaptat pe masina si de cite ori bagam gresit in priza si ajungea faza la caroserie aveam lectii de dans modern asta pina i-am facut semn la stecher.
Si ce este si mai grav este faptul ca ai mai mult de 220 adica 340 sau poate si mai mult
Ma gindesc ca poate cine a facut schema vroia sa se razbune pe aia care incearca
Daca ai facut experimentul la rece adica pe masa cred ca nu te-a afectat dar pe masina este diferit ca este cam metalica in proportie destul de mare
djasu82
Free_rider vorbesti prosti! Schema e incercata de mine totul e sa ti cont cum amorsezi bobina de inductie . Bobina daca e atacata cu o aprindere inductiva faci schema aia pusa mai sus , daca e atacata cu un CDi nu conteaza cum montezi diodele. Tu din invertor scoti 220 ~ alternativ prin redresare chiar daca polaritatea pozitiva e pusa la masa nu are treaba cu eletrocutatul biggrin.gif . Ideea e sa nu te joci direct cu 220 de la priza eu m-am jucat ca nu aveam traf ca sa asigur curentul maxim . Pana la urma am ajuns la concluzia cu cat cresti tensiunea si scazi capacitatea obti aceeasi putere la acelasi consum .Am folost invertorul de la CDi meu care genereaza 400-490V cu el am alimentat si aria de diode si un condensator de 2uF si tot din CDi am amorsat si bobina de inductie.


26 Jul 2008, 09:12:
Si aria de diode.

26 Jul 2008, 09:42:
Poate aceasta schema o vei intelege ..
Kinetix
djasu, ma bucur ca ti-a reusit schema si testul pe banc. Urmeaza sa pui sistemul pe masina si sa ne uimesti cu reducerea consumului. Da-i inainte.
Totusi, nu vad nici un avantaj pentru a pune plusul modulului de descarcare la masa. La teste ar fi necesara montarea diodelor si pe fisa centrala, dar cand se pune pe masina, nu vad nici un rost pentru diodele alea. Da, trebuie blocata inalta tensiune pentru a nu ajunge la condensatorul de descarcare si invertor (sau oscilatorul CDI). Dar, tinand cont ca rezistenta electrica a scanteii este zero, iar delcoul face ca traseul curentului sa fie discontinuu (prin spatiul dintre limba rotorului si ploturile din capac), descarcarea condensatorului va alege traseul cel mai "scurt", sau cel cu rezistenta cea mai mica, deci va merge direct pe bujie, NU spre secundarul bobinei de inductie. Asa ca, la montarea pe masina, sunt necesare doar diodele dinspre condensator spre bujii.

Si inca ceva, baieti: hai sa revenim on-topic. Despre aprinderea asta putem discuta pe topicul de aprinderi.

Cu privire la electrolizorul meu, sunt un pic descurajat. Nu am obtinut inca randamentul sperat. Se prea poate pentru ca nu am folosit materialele indicate. Acum insa nu dispun de tevile alea de inox pe care sa le acordez si sa le potrivesc la o spatiere optima, asa ca proiectul meu va fi trecut in asteptare...
Cat despre folosirea in CC, am testat electrolizorul si asa.
Cu apa de robinet, imi consuma cam 7A din bateria masinii. Am montat furtunul la galeria de admisie, dar la ralanti imi scade turatia, in loc sa creasca..., probabil datorita intensitatii mari absorbite. Nu am umblat la reglarea amestecului.
Poate ar trebui conectate altfel placile in CC, pentru randament optim (sistemul smack booster).
Succes tuturor!
free-rider
eu o sa folosesc un motor de dacie cu platina si vreau sa bag numai apa si asta in carburator Problema este ca trebuie sa folosesc si un releu la schema cu platina ca sa deschida condensatorul de pe partea cu 220 ca eu nu il alimentez de la cdi cum ai facut tu.
Ai incercat sa bagi bujia intr-un pahar cu apa sa vezi daca se produce explozia apei?Ca asta este important ,sa poata face apa sa explodeze ,ca pentru o scinteie mai buna nu cred a se marita sa folosesc invertorul de 10milioane

Si referitor la electroliza, am incercat cu 16 elementi sa alimentez o honda cub de 50cc si pornea mergea 2 secunde si se oprea trebuia sa astept si sa incerc iara.Cu alte cuvinte era prea putin pentru alimentarea cubului si asta in relanti.M-am gindit sa folosesc sistemul cu tevi dar merge greu partea electrica.Tevi am gasit si o sa fac partea mecanica .M-a bate gindul sa folosesc o butelie de masina sa stochez gazul pina la doua atmosfere sau chiar mai mult ca am vazut ca Mayer la dus la 15 atmosfere si sa folosesc in paralel butelia in timp ce generatoru incarca .Acum nu stiu daca nu cumva se transforma inapoi in apa ca vad ca in schemele lui foloseste laserul pentru a descompune definitiv H de O pe semne ca se pote transforma inapoi in apa?
Stie cineva daca HHO se transforma inapoi in apa si ce cauzeaza asta?
Stiu ca hidrogenul este periculos dar HHO este la fel de periculos ca si gazul de la bucatarie.Daca sistemul Mayer poate sa scoata o cantitate considerabila la 0,5 A la 12v asta inseamna 5 w deci pe timpul cind nu merg cu masina pot sa stochez gaz si sa merg pe sistemul care este folosit de masinile cu gaz in timp ce se consuma generatorul completeaza cu HHO .Asta ca am vazut ca nu genereaza sa mearga direct dar poti sa compensezi in tipul in care stai
Poate mai are cineva sugestii si poate pina la urma ne adunam toti sa clarificam ce merge si ce nu sa nu ne mai chinuim aiurea ca poate din toate sistemele gasim ceva care sa mearga.
mihai1677
HH0 cum spuneti voi defapt ar trebui scris (H2 O2), amestec de hidrogen si oxigen, se transforma in apa doar prin ardere:
O2 + 2 (H2) = 2 (H2O)
Kinetix
free-rider, nu iti trebuie 10milioane ca sa faci un sistem cu plasma. Cu doar cativa zeci de RONi iti faci un oscilator cu un integrat 555 (sau altceva mai bun) care iti incarca condensatorul. Descarcarea lui se face "automat" atunci cand apare scanteia de la bobina. Energia stocata in condensator se va descarca pe bujie, pe "calea electronica" a scanteii obisnuite data de bobina.
Haideti pe topicul dedicat, prieteni, nu aici.
Toate cele bune.
djasu82
Hai ca a fost tare cu releul biggrin.gif pe voi nici filmele pozele schemele detaliate nu va multumesc !!!
Incep sa inteleg si eu de ce alti nu mai dau detali la ce sasi mai bata capul...
Kinetix realizeaza un eletrolizor cu 50 de celule si le cuplezi la un invertor de 170-200V .. adaugi apa si dupa aceea hidroxid de potasiu.
Dupa aceea mai vorbim , eu voi cupla sper ca maine plasma direct la masina . Diodele de pe inalta sunt necesare si ti-amspus ca folosesc doar un set de diode nu pe fiecare plot de la capacul de delco. Energia transferat o sa fie tot in varful bujiei fiindca distanta e mai mare decat distanta intre plot si rotor.
flaviand
QUOTE
Stiu ca hidrogenul este periculos dar HHO este la fel de periculos ca si gazul de la bucatarie.


Gresit.

HHO e cel mai periculos decat toate tocmai pentru ca nu necesita aer ca sa faca explozie, are deja hidrogen si oxigen si e tot ceea ce are nevoie.

In plus, gazul de la bucatarie are viteza de ardere mult mai lenta, flacara nu ajunge niciodata inapoi in teava si nu poate arde in teava in lipsa oxigenului , chiar si la un debit sau presiune scazute. Pe cand la HHO flacara se intoarce instantaneu pe teava daca scade presiunea si daca nu folosesti arestoare, valve antiretur si bublere o sa ne povesteasca probabil prietenii tai cum a decurs experimentul ca tu n-o sa mai fii in stare.

Grija mare, ca nu e de joaca cu astea.
free-rider
Referitor la electroliza ,cu 16 elementi am patit exact ca in urmatorul filmulet si era un motor de 50cc
argon
daca iti ia 250 de W ca sa faci un motor de 50cc sa mearga 5 secunde, zic io ca o sa-ti ia vreo 7000 de W sa mearga motorul de Dacie 5 secunde biggrin.gif..exagerez si eu... asta conform filmuletului de altfel realist de mai sus, vise placute in continuare. blush.gif
diaconuliviu
Plus ca scrie ca un motor "4 stroke" (4 timpi din umilele mele cunostinte) nu porneste.
Minel
QUOTE(argon @ 29 Jul 2008, 12:59)
vise placute in continuare. blush.gif
*



Macar asta nu ii poate opri nimeni .. laugh.gif
djasu82
Nu e nici chiar asa cum spuneti voi vise placute ... dar in fine sa nu iscam iar cearta. Cestia e ca cine e lenes nu rezolva nimic doar arunca ca piatra in balta . Cine nu e barim invata cate ceva experimentand . Daca nu se experimenta pana acuma cred ca tot la carute am fi ramas si la spada , un pic de filozofie nu strica .
free-rider
uite un filmulet interesant despre electroliza

&NR=1
djasu82
Free rider lasai pe astia de pe net ... si incearca tu , eu am demonstrat ca pot genera plasma cu diferite invertoare si diferite condensatoare. Doar atat iti spun daca bagi vapori de apa amestecati cu aer ai grije sa reduci avansul sub 0 grade iar avansul vacumatic se scoate din functiune.
flaviand
Vad ca toti care posteaza pentru prima data au "bunul" obicei sa citeasca cel mult primele randuri de pe prima pagina si posturile de pe ultima pagina iar apoi isi dau cu presupusul la nimereala.

Daca aveati bunavointa sa cititi ce s-a discutat pana acum va lamureati ce si cum. Inca nu fac demonstratii, dar probabil ca in curand o sa ajung sa-i poftesc pe necredinciosi la o proba ca sa se lamureasca cu ochii lor ce inseamna productie HHO:

http://www.youtube.com/user/flaviandd

Si nu e nevoie de "7000w pentru o dacie 5 secunde", daca e bine reglat motorul e suficient sa consumi 2000W ca sa tii la relanti o dacie timp de o ora. Asta fara sisteme electronice gen PWM care sa ajute la reducerea consumului de curent.
os
Stimati colegi,

fiindca a trecut o saptamina de la ultima postare - si fiindca nu vreau ca problema sa cada in stil balcanic in uitare - intreb: ceva rezultate (sigur, masurabile-repetabile-controlabile)?

Sigur, stiu ca e sezon de concedii.
Kinetix
In ce ma priveste, mi-ar face mare placere sa postez rezultate incurajatoare.
Insa lucrurile nu stau chiar asa...
Cu sistemul meu am reusit sa produc HHO, dar randamentul instalatiei nu a atins macar nici "predictiile" lui Faraday...
Am facut o proba pe masina la ralanti si turatia a scazut un pic in loc sa creasca. Desigur ca ar mai fi trebuit facute niste reglaje, dar cunoscand randamentul redus al productiei de gaz, nu mi-am mai batut capul...
Deocamdata am lasat subiectul in asteptare. La asta a contribuit faptul ca nu am avut materialele pentru a respecta specificatiile tehnice, faptul ca lucrez, familia, etc. De exemplu, am folosit electrozi plati (trebuiau tevi) cu electronica lui Dave Lawton, dar nu am avut cu ce sa realizez socurile bifilare (element cheie).

In prezent lucrez la o aprindere cu plasma. Daca voi reusi sa o fac functionala si o voi putea adapta pe masina, probabil ca ma voi intoarce la experimentul HHO.

M-as bucura daca alti colegi ar putea raporta rezultate mai bune si sper ca acest lucru sa se intample.
Va urez tuturor mult succes!
djasu82
Flaviand dupa cum vedem toti in filmuletul tau arderea e pfoarte puternica pe HHO fiindca observam cu toti cum se accelereaza motorul fata de cum mergea pe benzina ... opresti robinetul mai ruleaza cat mai ruleaza si dintr-o data o ia la sanatoasa motogeneratorul .
Kinetix ocupate de plasma aia odata ! Cand sa dau dacia mi s-a bulit cutia azi in treapta a 5 sad.gif doane cu lucrare mi-au facut astia in service am boala pe MECANICI JUST ! Ma bag sa o repar singur si dupa aceea o marit. A naibi dacie parca nu ar vrea sa se desparta de mine biggrin.gif e clar cat de mult am iubito.
flaviand
Mai OS, esti simpatic pe bune, fara suparare. Cat pe ce sa omori topicul acum vreo 2 pagini, iar acum te roade curiozitatea smile.gif

Eu am terminat bobinajul, am pus placuta pe osciloscop si scoate ce trebuie insa am dat peste un alt impas. Aveam intentia sa folosesc o rezistenta in serie cu celula pentru a scade voltajul la nivelul de 140-160V dorit de mine. Insa pe masura ce se incalzeste celula si creste amperajul are loc modificarea voltajului, astfel am nevoie de o sursa CC stabilizata care sa scoata ceva intre 140V si 160V. Cum nu gasesc asa ceva, am inceput sa caut un transformator sau invertor care scoate 110V stabilizat, astfel ca prin filtrare si redresare sa obtin un 140V stabilizat fara sa mai improvizez rezistente in serie.

Cu motorul n-am mai facut experimente de atunci, vreau sa vad o data electronica gata. Ceva transformatoare 220v-110V am gasit, dar sper sa gasesc mai bine un invertor 12v-110V de 500-1000W pentru ca asta mi-ar rezolva si problema montarii instalatiei pe masina.
Mr_Devil83
Vezi ca nu o sa mai ai cresrerea aia de tensiune dupa redresare si filtrare daca ai un consum mare de curent.
djasu82
Flaviand ti-am spus direct de la 220 pe faza montezi o dioda de 10 A si o inseriezi cu celula vei avea 110 V. Dioda are rolul de a suprima o alternanta si asa vei avea si un curent pulsatoriu de 50 Hz cea ce vibreaza si forteaza sa produca gaz cred ca mai mult.
flaviand
Metoda boyce implica alimentarea la aprox 150V CC redresat si filtrat, fara nici o pulsatie pentru alimentarea principala.

Pulsatia este introdusa ulterior in mod controlat prin intermediul unui PWM cuplat la bobina.

Daca scot o alternanta, nu stiu daca mai pot face redresarea. Schema originala recomanda condensatori de 200V sau 400V la 470uF pentru redresare. Am luat deja unii la 250V. O sa incerc sa-i cuplez si sa testez ideea ta sa vad ce-mi arata osciloscopul in varianta cu o alternanta si cu 2 alternante.

Mr_Devil83 - daca am o invertor stabilizat de 110V si 500-1000W, din care trag 2 amperi la rece si 3-4 amp pe masura ce se incinge celula, cam care estimezi ca va fi voltajul dupa redresare si filtrare ? Crezi ca va aparea aceeasi variatie de voltaj intre un consum de 2 amp si unul de 3-4 amp chiar daca sursa e stabilizata ?
LuluMOB
Mda, recunosc, n-am avut răbdare să citesc decât pe sărite. Văd că deja ați trecut la implementări, etc... sunt sigur că rezultatele sunt zero. Se consumă mai multă energie pentru disocierea moleculei de apă în oxigen și hidrogen prin electroliză decât se obține prin ardere (recombinare în apă) și e logic să fie așa. E ca și cum ai pune un motor electric alimentat de baterii încărcate de alternator, unii au impresia că alternatorul consumă oricum și se gândesc că ar putea obține energie gratis... ei bine nu există nici un fel de energie gratis în universul ăsta. Nu că nu vreau să fiu constructiv, schemele pot fi interesante, ideea în sine de a găsi ceva nou e bună, dar baza de la care plecați e fundamental eronată: ceea ce vreți voi se numește perpetuum mobile.
djasu82
Poti face in felul urmator dioda de 10 A o punte de 6 A si condensatorul de filtraj. Asta doar pentru incercari daca nu gasesti traf de 220-110V .Vezi mai erau autotransfoarmatoarele ... sau se poate folosi un circuit eletronic controlat cu un triac si un diac .. Poti comanda puteri de pana la 2kW si tensiuni 10-200V . Parca au astia de la connex.

5 Aug 2008, 22:51:
Regulatgor de tensiune dupa el se poate pune direct o punte redresoare si un condensator ... Vezi aici
flaviand
Bob folosea un invertor de 1800W din care sugea cam 600W si mergea cu el lejer la puterea aia.

Deci m-as orienta catre un invertor cu stabilizare ca sa pot face adaptarea pe auto mai usor, din pacate la noi nu prea se gasesc 12v-110v ci doar 12v-220v la puterile la care am eu nevoie.

Cred ca cel mai important este ca voltajul sa-mi ramana la fel.

Crezi ca as reusi sa fac treaba asta AUTOMAT cu un invertor de 220V si un regulator de tensiune cum e cel pe care mi l-ai aratat ?

Regulatoarele de tensiune automate pe care le-am gasit fac toate stabilizare la 220V.
Mr_Devil83
Nu putem avea randament mai mare ca 1. Sa aducem un motor termic care are un randament modest aproape de 1 este ceva ideal.
flaviand uite cam care este chestia:

Un invertor de ala 12/220 nu iti va oferi o tensiune alternativa sinusoidala. El foloseste un smps controlabil care ataca un transformator de ferita urmat de un grup de diode redresoare si un condensator de filtraj. Face chestia asta pentru a se reduce din gabarit, masa totala, etc.

La iesirea sa vei avea 220v sau 230 v alternativ dar atentie: TRIUNGHIULAR, TRAPEZOIDAL, in nici un caz SINUSOIDAL.

DE CE?

Pentru ca nu avem pe o sinusoida un interval de timp in care tensiunea creste pana la maxim, sta o fractiune de secunda si apoi incepe sa isi inverseze faza. Adica nu avem alternatorul in convertizor.

Ok, ce avem atunci?

Pai avem o tensiune de vreo 300 - 350v DC obtinuta din invertor si o parte de comanda care ataca niste tiristoare sau tranzistoare mos-fet de putere.
Partea aia de comanda se ocupa de generarea curentului alternativ, monitorizeaza iesirea pentru a obtine o tensiune constanta si taie varfurile de tensiune. Deci sunt oarecum fortati aia 230V AC. Exista si echipamente performante la care un microcontroller deschide la o anumita valoare partea de comanda in intervalul de timp si rezulta o sinusoida mai reala, nu este perfecta, este un fel de sinusoida formata de o gramada de linii drepte foarte mici, asta reprezentata grafic, dar sunt foarte scumpe.

Asta a fost oarecum descrierea invertorului ala auto. Este posibil sa ma insel dar am reparat cateva si ma indoiesc.

De ce nu avem cresterea cu radical din2 dupa o redresare a retelei sau a curentului alternativ?
Pai o avem atata timp cat intrunim o conditie care o scriu eu acum:

Econsumata din sursa de ac este mai mica decat Eutila obtinuta + disipatia termica pe diodele redresoare.

Adica scade tensiunea cu cat consumul este mai mare.

djasu82 eu zic ca: Daca tu pui o dioda redresoare inseriata cu reteaua o sa ai 229,4V tensiune continua pulsatorie, nicidecum 110V. (uite asta e chestia pentru care ma enervezi, in schimb te respect pentru experienta care o ai cu nenorocitul asta de motor de caruta).

Asta este un subiect care ma intereseaza si pe mine pentru ca deja fac cu inima cand vad pretul benzinei si imi tremura mainile la pompa dar din experientele mele cu electroliza ajung la:

apa distilata in vasul de electroliza, efect 0. Da 0. De ce? Va las pe voi care stiti sa explicati.
apa de robinet in vas de electroliza alimentat in AC. De asemenea efect 0. De ce?
apa de robinet bagata in baia de electroliza alimentata in DC. Din experienta degaja foarte multa caldura, daca electrozii sunt de cupru apa devine albastra si cam atat. Gazul rezultat nu stiu daca arde sau nu.

eu pun problema cam asa:

Prin arderea unui litru de benzina cati kw/h se produc?

In talonul daciei zice 40kw/h.
Daca stau sa ma gandesc cati km pot face intr-o ora cu dacia, la puterea maxima (ma gandesc ca puterea maxima o are cand viteza obtinuta este maxima iar viteza maxima este trecuta 140)rezulta ca voi avea o ardere din care degaj 40kw din vreo 10l de benzina, dupa topicurile din forum si fac 140km.

ei asta imi zice benzina de vreo 41 de lei din peco.
Daca fac un calcul cat costa aia 40kw de energie electrica, exagerand ajung undeva la 16 lei.
Daca am un randament de 50% sa convertesc energia electrica in termica, sau sa obtin folosind energia electrica amestec carburant la un randament de 50% adica sa am aceeasi putere ca si pe benzina pe ora dar cu 8lei mai putin eu zic ca merita imbunatatit sistemul.

Insa pana acum am gasit doar sperante si filmulete americane de prezentare.
eu pe filmuletele si dumele americanilor si a francezilor nu dau 2 bani deci...trebuie continuate cercetarile.
diaconuliviu
QUOTE(Mr_Devil83 @ 6 Aug 2008, 01:43)

(uite asta e chestia pentru care ma enervezi, in schimb te respect pentru experienta care o ai cu nenorocitul asta de motor de caruta).


Prin arderea unui litru de benzina cati kw/h se produc?

In talonul daciei zice 40kw/h.
[...]
Daca fac un calcul cat costa aia 40kw de energie electrica, exagerand ajung undeva


Uite, de aia ma 'nervezi si tu acum biggrin.gif (glumesc) biggrin.gif : confunzi puterea cu energia si energia cu gradientul de putere (kW/h)

Adica PUTEREA se masoara in WATT sau KW, ENERGIA in Joule sau Kilowattora (KWh), NU KW PE ORA.

In rest, ca sa te citez, te respect.
flaviand
Mr_Devil83 - cred ca ne-am completa ideal in caz de o colaborare, eu am lipsuri pe partea de electronica, iar pe tine te-as putea lamuri cum e cu electroliza smile.gif

Am vazut si eu din ce am cautat pana acum pe piata ca surse de "sinus pur" sunt mai rare si mai scumpe, dar sincer nu cred ca ma intereseaza daca forma undei este trapezoidala atata timp cat eu incerc sa o redresez si sa o filtrez pentru a obtine ceva cat mai apropiat de CC nu de AC.

Deci daca aveti sugestii despre unde pot gasi un invertor de 110V 1000W sau pot modifica unul de 220V sa scoata 110V mai astept idei. Am dat deja pe google si okazii, am trimis ceva mailuri la niste firme si daca nu reusesc sa gasesc un 12v-110V 1000W o sa iau probabil un traf 220V-110V la 1500W si asta e.

Cat priveste calculul ala asa dupa ureche suna bine, dar pana nu probezi in practica sa vezi ce si cum, tot e greu. La electroliza e mult de discutat. Electroliza se face cu inox nu cupru, voltajul pe element este intre 1.5-2V, gazul rezultat e periculos si trebuie tratat cu atentie, nu se foloseste SARE ci soda caustica sau in cel mai rau caz bicarbonat pentru accelerarea reactiei. Cam asta e ABC-ul, pentru detalieri vezi d9.pdf de la bob boyce pe google sau pe topicul asta, cred ca a mai fost pus deja.
Mr_Devil83
diaconuliviu, cunostintele mele de fizica sunt la nivelul de liceu (iar acolo nu prea ne-am omorat foarte mult cu studiul) si ce imi mai amintesc este destul de vag. Tocmai de asta postez pe forum si citesc posturile cu atentie, sunt lucruri pe care le invat de aici.

Deci cand gresesc si sunt corectat eu consider ca mai invat o chestie noua care ajuta.

flaviand: am putea colabora, nu stiu daca ducem o chestie de asta la capat dar poate daca ne adunam mai multi fiecare avand cunostinte intr-un anume domeniu sau posibilitatea de a face rost de anumite materiale am putea avansa mult mai repede.

P.S. postul de jumatate de pagina pe care l-am scris azinoapte a fost dupa vreo 3 litri de bere biggrin.gif .
djasu82
Mr_Devil83 vrei sa-ti dovedesc si filmat se vede cine stie eletronica si eletrica . O dioda rupe o alternanta si asa tensiunea se reduce la 110 V fiindca sinosoida de 220V e compusa din doua alternante daca una devine scade in 0 mai ramane o singura alternanta biggrin.gif. Circuitul de proba se realizeaza cu un consumator.

<span class='edit'>6 Aug 2008, 14:51:</span>
Te lasi de meserie Mr_Devil83??? Uite ca e ca mine poftim dovada .

<span class='edit'>6 Aug 2008, 14:53:</span>
Am folosit un bec de 100W sio dioda de 3 A amperi la 1500V .
Mr_Devil83
djasu82 las-o in puii mei de treaba, in loc sa ai 220 cu + ul la unul din fire si 220 cu - -ul la unul din fire o sa ai daca inseriezi dioda 220v cu + la fir si 0 apoi iarasi 220 si iara 0 si tot asa.

Bagamias picioarele in ea de electronica, o sa ai niste impulsuri frumoase de toata frumusete.

La 50hz ai 25 de varfuri pozitive si 25 de varfuri negative nu?

De aia becul se aprinde mai slab si palpaie. Pentru ca i-ai taiat alimentarea pe jumatate din perioada in care sta aprins.

Las-o in puii mei de electronica si de masurat tensiuni si curenti alternativi.

Edit, ia o hartie, deseneaza grafic cum arata sinusoida, vezi ce taie dioda aia si apoi explica-mi si mie.

Si lasa-ma cu ce iti indica tie aparatul ala de masura, eventual afla cum masoara tensiunea alternativa si ce logica de calcul are.
djasu82
biggrin.gif ce am spus eu si ce ai inteles tu , numai citi din carti ... practica va omoara pe toti ...deci ai observat din 220 alternativ ai 110 tot alternativ aparatul era setat pe 750V alternativ.

<span class='edit'>6 Aug 2008, 15:20:</span>
Ai 110 si punct nu ma insir aici cu toata povestea. Te mai si contrazici dar spui ca ramn impulsuri pozitive sau negative in functie cum e legata dioda . Deci va apare o semialternanta continuu semialternanta continuu deci tensiunea s-a redus la 110 Si da palpaie ca asa am spus ieri !
Pana si aparatul analogic tot 110V indica biggrin.gif

6 Aug 2008, 15:28:
A si vine si bonboana de pe coliva de ce cand pui un condensator de filtraj dupa dioda se urca tensiunea pe la 158V ?

6 Aug 2008, 15:30:
Dar ce sa mai vorbesc daca tu confunzi puterea cu energia ...
diaconuliviu
Dreptate partiala amindoi:
Redresarea monoalternanta da impulsuri pozitive "din doi in doi", ca urmare tensiunea maxima (Uvv) se mentine la 230 V (ma rog, la 230-0,7 cadere pe dioda), cea medie va scadea la jumatate din bialternanta, cea efectiva la fel (ceea ce masoara aparatele de masura) La bialternanta, redevin 230.
Dar, astea sint tensiuni PULSATORII.
Bun, ideea e alta: se folosesc filtre (condensatoare) care cresc tensiunea CONTINUA daca acel filtru (condensator) e suficient de mare. Si urca la 1/2 sqr(2) Uvv, mai RO, 1,4142*230/2 la monoalternanta. La bialternanta, fara "/2"

Am scris 230 pentru ca, actualele retele nu mai sint la 220/380 ci la 230/400V (mono/trifazat) - argon ne poate confirma alinierea la MareaUniuneEuropeana.

@Mrdevil:
Daca sesizasi, scriam GLUMA, undeva, nu te certam si te citam in unele expresii (doua la numar); totusi, ar trebui sa revezi un pic si fizica aia de liceu. Uneori te ajuta sa intelegi anumite fenomene. In rest, cum am scris.
djasu82
Ass si inca ceva pentru Dl Mr_Devil83 frecventa ramane aceeasi , doar forma difera !
Oricum nu ma mai agit ca nu am nimic de castigat fug la cutia mea de viteze ca am o mica problema ...V-am salutat.
Mr_Devil83
liviudiaconu: recitind am inteles pe unde am dato in bara biggrin.gif , promit ca am sa revad fizica aia de liceu daca este cazul sa aprofundez mai mult fenomenul.

djasu82 tu ii spui unui tip care facea sinteze de frecvente de la 50mhz pana la 1,2ghz si frecventmetre la 1ghz cu divizoare si numaratoare romanesti ce e aia frecventa.

Citeste ce a scris liviu pentru ca spre deosebire de mine are un har al explicatului mult mai dezvoltat.

Redresand monoalternanta tensiunea va ramane pulsatorie cu amplitudinea maxima la 230v - caderea pe jonctiunea de siliciu, germaniu, seleniu.

In schimb se injumatatesc perioadele in care ai tensiunea aia. Logic nu?
De aici pana la a face o afirmatie de genul:

laviand ti-am spus direct de la 220 pe faza montezi o dioda de 10 A si o inseriezi cu celula vei avea 110 V... cea ce vibreaza si forteaza sa produca gaz cred ca mai mult

am incheiat citatul.

si inca o chestie, cred ca aparatele de masura chinezesti alea de 15 - 30 ron in paralel pe becul incandescent al lui djasu 82 vor masura 230v pentru ca alea fac redresarea retelei FIX cu o dioda pentru a masura tensiuni alternative biggrin.gif
djasu82
Aparate chinezesti imi pare rau habar nu ai tu ce am si nici nu trebuie sa ma laud oricum cea ce ai vazut cu ochii in film e real restu ce vorbesti tu de varf la varf e alceva. Nu te mai lauda cu sinteze si alte prosti fiindca le copiai de pe alte scheme .
Macar de ai fi facut si tu radio si alte chesti poate te mai credeam .
Si uite asa apar multi pe forum care strica informatia la fel ca tine mai bine ocupate de masina aia ca e vai de steaua ei.
Si daca tot mai scri vino si ceva care sa vada tot poporul daca tot te lauzi ! Diferenta dintre mine si tine e ca eu de cand am intat pe forum am si expus ce am realizat bun rau a functionat .
flaviand
Hai ca sa impacam pe toata lumea, ca o imagine face cat 100 de posturi. Vedeti imaginea atasata.

Trebuie sa ajungem la E ca scop final.

Ideea de baza era sa pornim de la C si prin filtrare sa ajungem la E.

Djasu a sugerat sa facem asta transformand A in B apoi in E, deoarece B este asemanator cu C pentru ca la masurare aparatul ne indica la ambele valoarea D.

Mr_Devil83 sugereaza ca nu se poate ajunge de la B la E pentru ca prin filtrare B nu va ajunge niciodata sa arate ca in E.

Cine are dreptate si cine greseste ?
diaconuliviu
Pai nu va ajunge cu un simplu condensator, pentru ca mai exista si descarcare pe partea cazatoare a sinusoidei + , aparind acel "riplu"... se poate elimina prin alte metode.

Acuma, eu nu inteleg acel C, de ce ai Uvv 110 cind tensiunea alternativa e 230?

Ca idee, totdeauna redresarea bialternanta furnizeaza mai multa energie decit monoalternanta, frecventa bialternantei e dubla fata de monoalternanta (asta pina la filtrare). Iar tensiunea efectiva e mai mare la bialternanta (la alimentatoarele cu punte de 4 diode ai pe acel C vreo 300V)
flaviand
C l-as obtine in mod normal de la redresarea unui invertor 12V-110V sau la redresarea unui traf 220v-110v. Gresesc cumva ?

E ceea ce spuneam eu ca am cautat pe la noi si nu prea am gasit.
djasu82
Deci ca sa vezi cu cat iti creste tensiunea dupa punte cand pui un condensator se face un simplu calcul cu o contanta 1.44 X tensiunea de iesire de la puntea de diode = tensiunea la bornele condensatorului. Deci daca ai sa zice un traf care e alimentat la 220 si scoti la iesire 110 dupa punte ai mai putin sa zicem 105V montandu-se un condensator eletrolitic de 100uF/400V tensiunea furnizata la iesire de pe punte va urca la 105X1.44=151,2V. Nu se lucreaza cu tensiuni de varf la varf ce indica osciloscoupul fiindca acele varfuri vor fi in final filtrate , totusi un mic riplu o sa apara dar nu are importanta 0.01V.
liviu_net
Am citit o mare parte din postarile voastre legate de electroliza. Toate calculele, o parte din ele fiind gresite , se raporteaza la eficienta energetica , cit consumi si cit produci. E adevarat ca e foarte important acest aspect , dar nu ati luat in calcul si partea financiara - daca energia comsumata(KWh) costa mai putin decit energia produsa(Kcal.h)?

Apropo , poate cineva sa-mi spuna care este puterea calorica(Kcal/mcN) a amestecului produs prin electroliza apei , si care ar fi productia maxima /KWh ?

Cu stima ,
Liviu
Mr_Devil83
Pai deocamdata e mai ieftin sa ardem benzina.

In loc sa cautam metode de a imbunatati procedeul de electroliza stam si ne uitam cand o mai facut unul un post ca sa ii dam replica.

Eu am terminat-o, promit ca de acum incolo nu ii mai zic nimic la djasu82 pentru ca e oltean si cu astia nu o scoti niciodata la capat pe cand eu sunt ardelean biggrin.gif .

Acuma serios vorbind a incercat cineva sa faca electroliza in impulsuri? Din cate am inteles randamentul creste foarte mult.
Eu sunt interesdat de tensiunile si curentii necesari estimativ ca sa ma apuc sa proiectez un invertor cu partea de putere comandata in impulsuri.

Ma gandesc la irf740 daca trebuie tensiune mare sau irf3205 pentru curenti nesimtiti la 12v.
djasu82
Si tata e ardelean asa ca .... Da randamentul e mare cand folosesti impulsuri modulate. Cum dacia e programata sa o dau momentan plasma e pusa in cuier si ma voi ocupa in special si eu de eletrolizor.
liviu_net
Am experimentat eu schema lui Stan Mayer dar sincer nu am optinut nimic special in comparatie cu schema clasica , doar cu redresorul. Am muncit o luna de zile si concluzia mea este ca mare lucru nu ajuta generatorul de impulsuri , in unele cazuri chiar incurca . Poate nu am gasit eu frecventa potrivita .

Stima ,

Liviu
djasu82
Ridica tu tensiunea la tranzistorul final si dupa aceea vi cu detali . Tensiunea sa fie pe la 50-100V curent continu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.