Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Generatorul de Hidrogen
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Imbunatatiri - Dacia Clasic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
flaviand
QUOTE
da. acum am inteles mai bine. practic la acest motor se poate prelua apa de la iesirea din esapament si reintroduce in rezervorul de hidroliza la infinit


CORECT

Prin arderea hidrogenului se obtine apa in aceeasi cantitate cu cea necesara initial pentru producerea acestuia. Este de fapt ABC-ul chimiei smile.gif

Atata timp cat circuitul este inchis si folosesti in motor doar alimentare cu HHO poti realiza acest lucru. Folosesti apa si energie iar procesul are loc la infinit cu aceeasi apa care se reutilizeaza.

Practic e mai greu, pentru ca amestecand gazul HHO cu benzina iti va fi mai greu sa recuperezi toata apa de la teava de esapament, din cauza ca o parte se va evapora si va fi eliminata odata cu gazele rezultate in urma arderii benzinei. Insa apa cel putin in partile astea ale planetei nu costituie o problema si poate fi obtinuta aproape gratis.

QUOTE
intreba cineva mai inainte de unde ar putea obtine un invertor de putere. in afara de cele care se gasesc pe bani buni, cred ca ar merge folosita o sursa neinteruptibila de calculator prin conectarea bateriei masinii in locul bateriei sursei.


Problema era gasirea unui invertor care sa scoata 110V, ca de 220V am gasit destule. Oricum un UPS de PC care sa scoata in regim constant 1000W reali fara sa se arda, e mult mai scump decat un invertor de 220V / 1000W reali. Intre timp am rezolvat mult mai elegant problema celor 110V cu ajutorul unui autotransformator de 2000W. Astfel pot sa obtin exact ce voltaj am nevoie intre 10-220V fara probleme wink.gif

QUOTE
Ca energia nu apare din nimic, e adevarat... totusi (si-mi cer scuze aprioric pentru ce am sa spun) trebuie sa subliniez contradictia dintre nivelul cunostintelor si discutiile savanticiste (nu savante) care se poarta.

Aici ma simt nevoit sa te aprob sad.gif
Si ce-i mai trist ca desi la prima vedere pare simplu, cu cat studiezi mai mult, cu atat realizezi cat de multe mai ai de invatat. Si asta doar in cazurile fericite in care poti realiza acest lucru.
djasu82
Flaviand tot cu dioda ajungi la injumatatirea tensiuni de lucru din 220 in 110 , dupa aceea injumatatirea se trece prin puntea de diode si dupa aceea filtrata de un condensator si vei avea 154V cu caderile de tensiune de pe puntea de diode.
flaviand
Am luat deja autotransformatorul si am inceput probele cu el.

Din pacate nu am reusit inca sa ajung la rezonanta si cu timpul stau tot mai prost.

Pe osciloscop arata totul ok, dar inca n-am ajuns sa obtin o scadere a curentului sau o crestere a productiei la cuplarea bobinei. E destul de tricky toata povestea si sunt o gramada de chestii care ar putea sa impiedice aparitia efectului dorit, desi am incercat sa respect cat mai mult specificatiile originale atat la constructia celulei cat si a bobinei.
djasu82
Bob parca a spus ca trebuie alese acele valoari la generatoare intr-o banda mai larga de frecvente nu a specificat exact fiindca difera compozitul eletrolitului si mai multe ... .Deci trebuie reglat parerea mea pana cand se obtine gaz din mixarea celor 3 frecvente de la cele 3 generatoare. A si te-ai convins ca traful toroidal nu afecteaza alceva cu nimic cum specifica tipul ca da foc la tv aparatura etc tongue.gif.
flaviand
Trebuie sa nimeresc frecventa de rezonanta a celulei mele. Aceasta se afla in apropierea valorii de 42800 Hz si trebuie reglata cu precizie de 1 Hz ceea ce nu e tocmai usor.

E un fel de cautat acul in carul cu fan. Fara sa stii cum arata acul si daca chiar se afla in car sau nu. Deci, rabdare si tutun... smile.gif

Baietii de pe forumul lui Bob tocmai au testat un controller electronic digital care face toata operatiunea asta de cautare a frectventei automat si mult mai precis. Daca nu reusesc cu placuta clasica, o sa arunc un ochi si pe specificatiile jucariei respective. Alti bani, alta distractie.
djasu82
Si fara tutun !
n3m0
Astia au fost mai rapizi : romani
mircea.bidian
n3m0 - Proiecte frumoase, cu ceva mai multe detalii chiar pe situl unuia dintre cei doi. Din pacate pentru ei, nu-i suficient sa vrei, trebuie sa si stii. Nu cred ca ei ca si designeri au habar despre cit de dificil e sa faci apa sa arda.

flaviand - Fuga de frecventa si acordul circuitului LC fac dificila mentinerea acordului. Modificare temperaturii apei si a densitatii odata cu primele bule de gaz, duce la modificarea permitivitatii si a conductivitatii apei. Desi solutia ce-a mai ieftina ramine modificarea inductantei bobinei, in opinia mea solutia care ar oferi constanta, e ajustarea din mers a capacitatii placilor si nu a inductantei. In felul acesta am avea mereu aceasi impedanta, si am putea mentine un acord mult mai strins, raport SWR mic.
Citeva din proprietatile apei in cele doua JPG-uri atasate.

[attachmentid=1627468294]

[attachmentid=1627468297]

djasu82
nemo aia au proiectat pe hidrogen , insemna ca tu nu sti despre ce vorbim. Aici nu se vorbeste doar despre hidrogen pur ci combinat cu oxigenul cam periculos ce-i drept.
Flaviand realizeaza o bobina cum e in pozele cele doua de mai jos cu fir fire de 1mm si se bobineaza ambele in paralel in acelasi timp . Ca numar de spire 100 cu siguranta te va ajuta acest circuit pentru a face mai usor acordul eletrolizorului.
mircea.bidian
Asa cum e desenata schema, nu se ofera nici un avantaj. Transformatorul, in momentul in care exista, are rol de a adapta impedanta generatorului cu a sarcinii. In cazul de fata si din descriere rezula ca el este cu un raport de 1:1. Nimic rau in asta, numai ca nu foloseste la nimic, ba mai mult e pusa dioda aia in fata care stica totul, si ca daca s-ar fi vrut sa fie, trebuia sa fie intre placi si traf. Oricum, am sa dau un punct de plecare. Prima data avem nevoie sa stim impedanta de iesire a generatorului, care se afla foarte usor punind ca sarcina un potentiometru de putere si un osciloscop, si variem valoarea rezistentei de sarcina pina pe osciloscop avem jumate din valoarea la mers in gol, adica fara sarcina (acel potentiometru). Acum ca stim valoarea impedantei de iesire, se poate calcula un transformator care sa adapteze impedanta generatorului cu a circuitului LC, format din bobina si placile din apa. Dioda redresoare o punem la iesirea din traf si placi. In cazul in care nu se ajunge la un acord maxim intre generator-traf-sarcina, raportul de unde stationare (SWR) va fi foarte mare, traful se va incazi si la fel si etajul de putere de la generator, pentru ca puterea in loc sa ajunga la sarcina se intoarce la traf si la etajul de putere.
n3m0
QUOTE(djasu82 @ 28 Aug 2008, 08:14)
nemo aia au proiectat pe hidrogen , insemna ca tu nu sti despre ce vorbim. Aici nu se vorbeste doar despre hidrogen pur ci combinat cu oxigenul cam periculos ce-i drept.
*



Nici nu ma asteptam la un raspuns mai academic din partea ta radmasa.gif
Citeste cum se numeste topicul pe care postezi asa zisele realizari epocale pe care incerci sa le bagi in fata. Nu-ti condamn ambitia si devotamentul pentru a pune in practica o idee, dar n-ai stofa de narator iar la limba romana ce sa mai vorbesc...
Electroliza apei (cel mai curat procedeu pentru obtinerea hidrogenului) este un proces consumator de energie, rezultatul fiind hidrogen cu un raport energetic negativ. Este cel mai negativ (ma repet) proces energetic dintre toate, aproximativ 75% eficienta si costuri de patru ori mai mari decāt transformarea gazului natural īn hidrogen.

Ah, era sa uit: hidrogen + oxigen = oops.gif
os
n3m0, djasu82 - atentie la neatentie. Rog focalizati disputa la obiectul topicului.

Am eliminat doua postari.
os
Si un soi de "up", ca sa nu uitam de topic wink.gif

Apropos - ceva masuratori?
djasu82
te intereseaza ? am -10% deci tinem gura inchisa.
os
Aia e alta poveste. Daca vrei sa spui ceva in acelasi spirit, intr-adevar mia bine... asa cum zici.

Daca insa exista rezultate (deja m-am plictisit sa repet: masurabile, repetabile, controlabile) atunci da, sunt extrem de interesat sa le aflu. Daca exista filmulete pe Internet, sa ramina acolo.
djasu82
Se simte ca ustura pe multi la buzunar petrolul biggrin.gif poate voi veni cu ceva nou doar asa de ochii presei fiindca nu ma mai implic in publicari pe forum .
Metode de obinere rapida a hidrogenului si oxigenului : eletroliza ,rezonanta ,plasma cele mai cunoscute restu .... care or mai fi .
os
Up, ca perpetuum mobile asta sa nu cada in uitare.
Kinetix
Salutare, os.
Asa cum spuneam, deocamdata electrolizorul meu imi face semne disperate din balcon, dar nu am timp pentru el acum.
Insa, pentru exersarea limbii engleze, atasez un PDF proaspat actualizat, cu informatii utile despre hidrolizoare.
Spor la citit!
os
Dom'le,

opinia mea o stii. Pina la rezultate (oare de cite ori mai trebuie s-o spun: masurabile, controlabile, repetabile) imi vad opinia confirmata. Fisierul pe care l-ai atasat contine - sa ma ierti pentru sinceritate - vrajeli ca si restul de materiale despre perpetuum mobile.

Am readus tema aici in fata fiindca socot ca lumea e datoare sa ia pozitie.

Asa ca: eu n-o sa uit; din cind in cind o sa mai reimprospatez tema, caci stilul romanesc de a arunca o vrajeala si de a n-o duce la capat - bine sau rau - nu-mi place.
Kinetix
In ce ma priveste, "vrajeala aruncata" in acest topic a fost o incercare serioasa de a replica sisteme care altora le functioneaza (cel putin asa comunica ei pe forumuri straine si asa reiese din filmarile facute de ei).
Din nefericire inca nu am obtinut rezultatele preconizate, asa ca nu am avut ce sa postez, in ciuda incercarilor asidue de a obtine un sistem eficient. Deocamdata.

Pe de alta parte, exista rezultate masurabile, controlabile, repetabile pe care le-am obtinut si pe care le-am comunicat pe topicul "aprindere electronica", dar cu privire la generatorul de plasma (arata cam ASA). Se pare ca suntem deja trei colegi pe forumul asta care am replicat efectul de plasma.
Urmeaza sa montez sistemul pe masina si sa urmarim comportarea in dinamica. Cat de curand.

Ce legatura are electroliza cu plasma?
Ei bine, se pare ca aplicarea unor descarcari electrice foarte puternice (gen "plasma") pe electrozii bujiilor, face ca electroliza "sa se mute" chiar in camera de ardere. Astfel, disocierea vaporilor de apa ar fi urmata imediat de arderea hidrogenului, obtinandu-se acel lucru mecanic util si mult dorit.

Asa ca, din punctul meu de vedere, fiecare poate sa ia pozitia pe care o doreste. Numai sa nu o mentina prea mult, ca sa nu faca febra musculara. rolleyes.gif
Deh, trebuie sa ne mai descretim fruntile un pic, nu-i asa?

Toate cele bune.
mircea.bidian
@kinetix - Fain PDF-ul ala! Rasfoindu-l am descoperit consumul la noul model de BMW, care se apropie de ceea ce teoretic calculasem intr-unul din posturile anterioare. Deci ei, cei de la BMW, spun ca au un consum de 8.1 kg (17.6lb) hidrogen la 201 km (125 mile), ceea ce daca s-ar traduce are veni 4.027 kg la 100 km. Daca am converti kilogramele in litri am obtine 751 litri de gaz (numai hidrogen!) pe minut. Sigur, e vorba de un motor cu 12 cilindri in V de 260 de cai putere, adica de 3 ori mai mult decit o dacie, ma refer aici la numarul de pistoane! biggrin.gif La putere n-are rost sa le comparam. Revenind la calcule, deducem ca cei 751 litri de H pe minut au greutatea de 67 grame care se pot extrage din 603 grame de apa, adica la un consum pe suta de kilometri de 36.2 litri. Desigur ca BMV nu floseste apa, el stocheaza hidrogenul sub forma lichida, dar am facut acest calcul ca sa ne facem o imagine despre ce volum imens de hidrogen avem nevoie.
radu3g
Salutare la toata lumea, salutare Kinetix nou p-aci, trag de hho de ceva vreme, asa ca o sa zic ce am facut (si patit) pina acu.
Electrolizorul l-am facut de aici:
http://www.waterfuelcell.org/WFCprojects/T...s_cell_v1.2.pdf
l-am imbunatatit putin, cred ca e cel mai bun pentru electroliza bruta si mi se pare destul de simplu, nu e nevoie de suruburi de inox. In pdf sint 7 celule, practic ii trebuie peste 2V/celula asa ca am ramas cu 6. Zic ca e cel mai bun pt ca limitat din pwm la 9-10A scotea cam 1 lpm. Zic scotea pt ca placile le-am taiat din niste tavi de inox, care au corodat si m-am trezit cu un scurt, mosfet ars, o placa exterioara din pvc deformata de caldura etc.
Acuma pe masina: incep cu partea nasoala:
instalat pe dacia veche a familiei, marit curentul din pwm pina a crescut vacuumul (a urcat si relantiul) mergea mai lin, tragea super, toata lumea fericita. Am marit avansul si a inceput sa scada consumul. Cit, nu stiu ca n-am mai apucat sa masor. Masina cu multi kilometri, halea ulei, a intrat apa de la hho in baie. Spume gri si aprins becul rosu in mers. Acu e pe dreapta, am zis ca ne facem curaj sa schimbam setul. So...atentie la motoare uzate.
Tentativa a 2-a: vw 1.8l benzina, injectie (mai primitiva da are sonda lambda ) efie facut de mine, zic eu ca mai bun decit ce e pe net, celula +pwm date jos de pe dacie. Best: la 90km/h constant: consum fara hho 6%, cu - sub 5%,
la 120 fara- 8% cu 7.2. Peste 130 nici o diferenta. In oras, neconcludent ca fluctueaza, fara ar fi 11%, cu - de la 9 pina la nimic(adica tot 11)
In mers am inceput sa cresc curentul din pwm si m-am oprit unde nu am mai avut imbunatatiri, tot dupa vacuum, sub 10A deci cam 1lpm.
Cred ca cantitatea de gaz necesara variaza cu regimul motorului, inclusiv reglajele, ceea ce mai greu de facut.

Am incercat variante de joasa/inalta frecventa, factor de umplere, etc. Am baleiat in sus cit m-au lasat mosfetii, inclusiv acea vestita frecventa de rezonanta a apei. Am cunostinte de elctronica, am si ceva aparatura, si n-am scos mare lucru.

Banuiesc ca vestita celula dave lawton, reprodusa de stanley mayer si alti citiva se bazeaza mai mult pe conditionarea materialului, acea depunere alba, non conductiva , care s-ar putea sa actioneze ca un catalizator in electroliza.
Repet, e doar o banuiala, pt toti cei care au reusit s-o reproduca (am schimbat si citeva mailuri cu unul din ei) au zis ca nu apare rezonanta pe nicaieri. Doar sa existe un pwm, si sa fie conditionat metalul, lucru pe care nu cred ca o sa-l mai fac, pentru ca inox de calitate n-am gasit si intre timp m-am sucit spre injectia de apa+alcool care e stupid de simpla si are cam aceleasi rezultate fara zeci de amperi trasi din alternator.
Kinetix
Salutare, radu3g, si bun venit!
Multumim de comunicare.

La Dacie motorul a tras cumva si apa lichida din electrolizor, sau doar gazele disociate?

Am vazut pe un site strain ca au inceput sa foloseasca un soft pentru dibuirea frecventei de rezonanta a unui sistem electrolizor oarecare, care apoi variaza parametri pentru a mentine rezonanta. Stii ceva de asta?

Detaliaza un pic si cu sistemul ala de apa+alcool.

Toate cele bune.
radu3g
Apa din vas n-a tras ca as fi vazut nivelul. Eu il facusem sa aiba rezervorul de lichid pe post de bubbler.

Softuri pentru determinarea rezonantei exista, mai ales pt laboratoare, am avut in facultate o tema de laborator cu determinarea frcventei de rezonanta mecanica pentru un material insonorizant (de fapt erau mai multe mostre si ne-am jucat cu ele). Problema e ca softul vine ca extensie pentru un aparat care se conecteaza prin usb (uneori bluetooth) la calc, si preturile sint prohibitive, nu se justifica decit ca investitie. Daca o placa de achizitie de calitate medie o poti lua cu citeva sute de euro, un sistem complet costa cu doua ordine de marime mai mult (cind cumperi asa ceva iti da softul cu tot cu laptop).

Treaba cu injectia de apa cu alcool e stupid de simpla. Se foloseste in drag racing si la motoarele turbo de curse. E plin netul de pompe si diuze dar au debite prea mari pt un motor normal. Teoria e cam asa: la accelerare brusca creste debitul de aer si trebuie compensat cu benzina ca sa nu apara detonatii, temperaturi crescute, etc. Treaba e ca se introduce mai multa benzina decit se poate arde (si la injectie la acceleratie maxima se renunta la controlul lambda si intra in bucla deschisa). Motivul pentru care baga atit de mult e ca benzina in exces nu arde dar raceste cilindrul. De aici treaba cu apa. Injectia de apa permite ori amestec mai sarac ori avans mai mare (ori poate amindoua dar n-am incercat). Am vorbit cu cineva tot pe net care a zis ca a bagat in admisie abur dintr-un fier de calcat si s-a schimbat sunetul motorului si a scazut temperatura, ceea ce e promitator. Cind obtin si eu ceva palpabil prezint treaba.

Kinetix
Prezinta.
Si eu folosesc un sistem asemanator pe masina de mai multe luni. Efectul observat:
- la accelerare un mers mai rotund
- si motorul merge mai rece.
Sistemul meu introduce apa lichida, incalzita si dozata de un robinet fin, in galeria de admisie.
Toate cele bune.
mihai1677
La masina mea R19 injectie renix, exista o electrovana actionata doar la accelerare, care deschide un circuit care permite gazeleor din evacuare sa vina in admisie (EGR), teoria zice ca receste amestecul, exista posibilitatea sa aplic direct acest lucru la mine, pe perioadele de accelerare sa injectez ceva alcool+apa
pcostica
daca tot asa a facut descrierea tehnica a proiectului( cum scrie in brevetul pus pe forumul vw) nici nu ma mira faptul ca nu a avut pana acum nici un "client"...auzi d-ta..."rezistenta de mare capacitate"!!!!....corectata mai jos in rezistenta de mare putere......ma rog....traim in Romania si totul e posibil...
Bafta!
os
Am vrut sa ma abtin, dar daca tot a comentat cineva mai sus -> aspectul energetic (cu ce merge rezistenta aia electrica de mare capacitate, si de unde iei ala cu care merge ea) e considerat se pare a fi un un detaliu minor. Daca merge cu energie electrica - nu-i mia simplu, ieftin etc. a se folosi un motor electric? De ce mai trebuie sa faca ocolul pe la aburi?

Mda.
radu3g
Si eu am niste dubii de bun simt tehnic. Motoarele cu abur din ultima generatie incalzeau intr-adevar cantitati mici de apa pe care le injectau in motor. O analogie ar fi intre boilerul electric si instant. Singurul avantaj era ca puteau porni mai repede, nu asteptau sa se incalzeasca cazanul, insa cantitatea de energie consumata era cam tot aia, iar cele clasice dupa ce ajungeau la temperatura de lucru a cazanului aveau randament mai bun. Sa incalzesti electric...hmm. Vorba lui, rezistenta de mare capacitate smile.gif . Daca a prezentat ceva practic ma gindesc ca a venit cu un dulap care scoate 2-3 kW, d-aia nu s-a inghesuit nimeni. Si ce baterie ii trebuie sa porneasca...
djasu82
Loati legatura cu inginerul Rusetel si vedeti si voi ce zice biggrin.gif eu nu comentez.
os
Up biggrin.gif
diaconuliviu
os-ule, nu te mai distrai de mult? vrei un refresh?
os
Am mutat mai multe postari la "Diverse"->"Transformari energetice". Rog continuati discutiile in afara subiectului acolo.
os
Up.
os
Up... 243.gif
gotronic
Ori s-au "convins" baietii ori nu mai au timp.! (sau bani).! icon_mrgreen.gif
Mr_Devil83
Pai hai sa ii ajutam. Din ce am citit prin electroliza veac nu se obtine randament. Plasma si alte vrajeli de astea = bani stricati de pomana pe componente arse.

Ramane ideea aia cu oscilatorul care genereaza frecventa egala cu frecventa de rezonanta a apei, care e destul de joasa. Pt baietii care experimenteaza un frecventmetru bun are multimetrul chinezesc DT9208B care costa maxim 40 de lei si masoara pana la 20khz. Un divizor cu 10 parca se face cu un sn74ls00 sau ceva de genul. Asta ca sa masori pana la 200khz frecventa cu el. Ma uit maine daca mai gasesc divizorul care l-am facut acum vreo 5 ani, era o inseriere de 74ls de astea de divizam cu 1 milion frecventa de 1mhz. Nu bag mana in foc ca e ls00.
djasu82
QUOTE(Mr_Devil83 @ 22 Nov 2008, 01:22)
Pai hai sa ii ajutam. Din ce am citit prin electroliza veac nu se obtine randament. Plasma si alte vrajeli de astea = bani stricati de pomana pe componente arse.

Ramane ideea aia cu oscilatorul care genereaza frecventa egala cu frecventa de rezonanta a apei, care e destul de joasa. Pt baietii care experimenteaza un frecventmetru bun are multimetrul chinezesc DT9208B care costa maxim 40 de lei si masoara pana la 20khz. Un divizor cu 10 parca se face cu un sn74ls00 sau ceva de genul. Asta ca sa masori pana la 200khz frecventa cu el. Ma uit maine daca mai gasesc divizorul care l-am facut acum vreo 5 ani, era o inseriere de 74ls de astea de divizam cu 1 milion frecventa de 1mhz. Nu bag mana in foc ca e ls00.
*


sti c-mi palce mie la tine ca vorbesti asa cu nonsalanta doar sa te afli in vorba pune mina si realizeaza ceva nudoar sa te dai in stamba ca se face ca se drege in fine. Multi au plecat de pe acest forum si au continuat in alta parte din cauza ca aici au fost loati la misto .
Mr_Devil83
Pai daca vrei sa nu fi luat la mijto scrie mai ordonat si nu mai fa greseli banale.
bygy007
Ideea este greu pus in prectica din simplul motiv ca la spargere moleculei de apa se consuma foarte multa energie find o molecula foarte stabila , deci pentru producerea de hdrogen pentru a alimenta un motor trebuie cantitate foarte mare (facuse cineva un calcul intr-un post anterior) . Si mie personal acest lucru mi se pare de domeniul SF-ului , ideea este ca nu este rentabil deocamdata
flaviand
djasu are dreptate sad.gif
Mr_Devil83 are si el dreptate smile.gif
bygy007 nu are dreptate biggrin.gif

Hai sa mai vin eu cu ceva noutati:

Se pare ca bob nu sta chiar degeaba:

http://www.thecell.cc/news.html

http://energyshowandtell.wetpaint.com/page/Bob+Boyce?t=anon

Interesante sunt specificatiile. Desi se merge pe forta bruta, avand aproximativ acelasi randament si productie cu celula originala construita si de mine, aici e vorba de o celula de vreo 5 ori mai mica: aprox 20x20x10cm.

Estimarea mea este ca e vorba de un sistem cu 2 elemente, fiecare cu 8 placi alimentate la 12V. Dimensiunea placilor este aceeasi ca la celula mare, adica aprox 15x15 cm dar un total de doar 16 placi in loc de 100. Nu va putea fi probabil folosit cu sistemul de rezonanta a lui Bob ci e gandit mai mult ca un booster foarte performant.

Aveam in cap ceva asemanator la un moment dat, insa din pacate am renuntat la idee deoarece amperajul necesar este foarte mare pentru un astfel de sistem care functioneaza la 12/24V 50-75AMP fata de 200V 5-10AMP original. Sistemul de care vorbesc si care e probabil utilizat de bob in noua lui celula il vedeti in pozele atasate.

Fiecare pachet de 8 placi poate fi alimentat la 12V in paralel sau ambele pot fi inseriate la 24V. Pentru simplificare si scaderea dimensiunilor, peretele intermediar poate fi inlocuit tot cu o placa de inox. Dimensinile sunt in centimetri nu in metri.
mircea.bidian
Nu vreau sa ma indepartez de la subiectul forumului, dar mi se pare interesanta ideea celor de la Blacklight Power, care au construit un generator cu un randament de 200:1. Deja au un contract cu o firma din Mexic pentru a produce un generator de 250MW.
Lincul este acesta: http://www.blacklightpower.com/
flaviand
Proiecte sunt o gramada, din pacate pana nu ajunge ceva in comert, nu avem decat sa incercam si noi sa mai experimentam cate ceva.

In alta ordine de idei, de facut probe eu n-am mai apucat, mai ales acum ca a venit iarna si cum spuneam celula e dezasamblata in beci.

Am fost nitzel descurajat si de faptul ca tentativele mele initiale de obtinere a rezonantei nu au avut succes, in ciuda muncii depuse. Puteti vedea in poze "bancul de proba", va dati seama ca numai instalarea jucariilor, prepararea solutiei si pregatirea cutiei imi luau vreo ora. Deci fara sa am o zi intreaga la dispozitie nici nu ma apucam de teste.

Oricum, placuta de reglaj a frecventelor s-a lasat greu convinsa sa colaboreze, desi masuratorile obtinute pe osciloscop erau in parametri necesari. Reglajul extrem de fin cu raport de 1 la 48.000Hz pentru atingerea frecventei dorite este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan. Mai ales ca in momentul functionarii in sarcina, osciloscopul trebuia decuplat de la placuta si nu mai aveam controlul semnalului decat din potentiometre, fara o masurare in timp real a valorilor pe ecranul osciloscopului.

Ceea ce am aflat insa intre timp ca o veste buna, este aparitia unui potentiometru digital, aflat deja la a doua versiune. Acesta inlocuieste placa si genereaza automat cele 3 frecvente necesare, facand calibrarea mult mai usoara. Vine cu un chip programabil si ecran de control, iar scanarea este facuta cu pas de 1hz, ulterior blocand frecventele optime necesare functionarii in rezonanta a celulei respective. Este inca in teste, iar cel care l-a realizat cauta cat mai multi posesori de celule functionale pentru probarea lui si realizarea unui prototip final. Poate dupa sarbatori sa ma arunc si eu cu o comanda la jucaria respectiva, in functie de buget si timpul disponibil.
mircea.bidian
@flaviand - fain ca ai ajuns pina aici. Daca mi-ai da niste date tehnice legate de generator, putere, imepdanta, capacitatea placilor, poate ca as mai aduce ceva in plus proiectului tau. Nu am uitat cind mi-ai zis ca stii sa-ti calculezi singur, si departe de mine gindul de ati submina munca, dar stii cum e, doua minti fac mai mult decit una singura.
Refritor la Blacklight, deja au un proiect la puterea de 250 MW.

BlackLight Power Inc. Announces First Commercial License with Estacado Energy Services
Non-Exclusive License to produce up to 250 MW of continuous power

Cranbury, NJ (December 11, 2008)—BlackLight Power (BLP) Inc. today announced its first commercial license agreement with Estacado Energy Services, Inc. in New Mexico, a wholly-owned subsidiary of Roosevelt County Electric Cooperative, (Estacado). In a non-exclusive agreement, BLP has licensed Estacado to use the BlackLight Process and certain BLP energy technology for the production of thermal or electric power. Estacado may produce gross thermal power up to a maximum continuous capacity of 250 MW or convert this thermal power to corresponding electricity.

BlackLight Power is committed to announcing all future progress as it occurs
flaviand
Pentru cei care sunt interesati, merita sa va impartasesc asta:

Am gasit in cautarile mele o idee genial de superba pentru rezonanta si instalarea celulei pe o masina rapid si simplu.

Se ia un laptop si se leaga placa de sunet la o statie mai puternica, din aia normala de boxe. Se ia un softulet de generare semnal (gasesti pe net destule) si se da cu search pana se plictiseste sau se gaseste frecventa minune a celulei date. Pentru cine nu a priceput, rolul statiei este de a amplifica semnalul la voltajul dorit si sa duca amperajul necesar fara sa se arda in timpul reglajelor.

Si acum incepe genialitatea ideii: se inregistreaza intai semnalul sub forma de mp3. Apoi lasam computerul si statia deoparte. Se ia una bucata amplif auto din ala banal la 12V / 1000W si se leaga la el un mp3 player care face loop play la semnalul inregistrat. La ampliful auto se leaga celula direct pe masina si voila sistemul gata cool.gif

Mai aveam niste placi ramase de la celula mare si bucati de plexic cu canale gata taiate. Daca prind un weekend liber poate ma apuc de le lipesc si sa incerc acordajul pe o celula simpla, de numai cateva placi, fara bobine a la Bob Boyce wink.gif

Pentru cine e curios de un exemplu pentru rezonanta si model de semnal, uitati aici:



La rezonanta se produce 5LPM cu 70W deci cam 14W pentru 1 LPM.

In conditiile in care o jucarie din aia de borcan papa fara rezonanta cel putin 140W pentru 1LPM, adica cam cat am reusit si eu prin electroliza bruta.

Asta inseamna un randament de 10 ori mai mare, in ciuda faptului ca borcanasul e rudimentar si se foloseste o armonica slaba de vreo 6500Hz, adica de 8 ori mai mica decat cea recomandata de aprox 42-45000Hz. Ce-i drept, forma de unda arata bine, dar rezultatul atins ramane oricum demn de lauda.
Cell1
Salut,
Ma uit cu uimire ca exista acest interes si in tara noastra. Urmaresc acest fenomen de mai mult de 2ani si am citit destul de multa documentatie, inclusiv patenetele, memoriile si interpretarile lui Stanley Meyer. Mai are si cateva filmulete facute la el acasa sau conferinte.
Am incercat mai mute metode de electroliza bazate pe electrozi de inox. Prima varianta cu sarma de inox apoi cu placi de inox scufundate in electrolit iar acum am facut tot cu placi de inox dar cu garnituri puse intre ele si circul electrolitul prin acestea (elimin curentii de fuga de dupa marginea placilor). Am incercat si cu rezonanta dar nu a mers. Am facut cateva simulari in Orcad si mi-a confirmat ca nu avea cum sa rezoneze datorita faptului ca electrolitul are o rezistenta destul de mare.
Acum incerc sa fac dar cu apa distilata pentru ca rezistenta interna este foarte mare. Pentru aceasta inca montez la o punte de tip H-bridge de putere cu care sa controlez un trasformator tot pentru asa zisa rezonanta.

Apropo de plasma, cei care-si dau cu parerea fara s-o faca, nici nu au idee ce putere are scanteia daca se mai pulverizeaza si putina apa pe ea.
&feature=channel_page

Flaviand, de unde ai tu datele acelea despre rezonanta?, referitor la puterea consumata si l/min generati de HHO?

Debitul de hho produs in acel filmulet pe youtube este normal la o tensiune de 14V si 5A consum. Celula mea produce cam la fel fara pwm la aceeasi putere. Dupa cum ieseau bulele din bulber, producea cu mult sub 1l/min.
djasu82
de unde sti ce putere are plasma ?Introdu tu o bujie intr-un motor in 4 timpi cu un singur cilindru si vei observa ca dupa ce la-i pornit pe benzina si pe masura se-i dai apa sa bea inchizi usor robinetul de la benzen si se v-a mentine pe apa. Vezi ca sa ajungi la rezonanta ia de exemplu un circuit LC si vei observa ce lipseste in afara de celula , prin calcule si experimente se poate ajunge la rezonanta apei din eletrolizor.
rbmarian
sunt interesat de celule de productia de hidroxy. Am citit ce s-a scris pe ecest forum, cunosc si ce au brevetat si cei de la bia mare (au o chestie simlara cu ce a facut Bob Boyce dar folosesc lampi cu UV). Incerc sa fac ceva similar dar nu amexperienta necesara. De unde ma pot informa?
Kinetix
Pe forum, pe acest topic, sunt cateva PDF-uri cu informatii despre realizarea practica a unui generator de hidroxi.
Poti incerca si pe situl panacea university.
Succes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.