Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Generatorul de Hidrogen
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Imbunatatiri - Dacia Clasic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
rbmarian
da le-am vazut. dar am multe nelamuriri dpv practic si stiintific
rbmarian
am corespondat cu niste baieti care au folosit dicarbonatul de sodiu in loc de hidroxid de sodiu. Randament cam slab, dar nu au avut nici capacitatea tehnica de a construi un dipozitiv bun.

Am vazut pe net diferite oferte de celule facute artizanat postate la vinzare. Neavind prea mult timp si nici dotarea necesara as incerca la inceput sa cumpar o celula s-au sa incerc impreuna cu cineva sa-l construiesc. Stie cineva cine ar putea sa ma ajute?
diaconuliviu
16 pagini si pe nici o masina nu e montat? Credeam ca pina acum si OS si eu si multi altii vom saliva de necaz.
Cell1
Salut,
Eu am folosit soda caustica. Concentratie? Se pune atat cat este necesar ca intre doua placi sa ai o tensiune de 2V. Restul de tensiune peste 2V produce caldura. Daca se doreste un curent mai mare, se creste concentratia dar sa fie in jur de 2V intre doua placi. Nu am gasit rezonanta sau asa ceva. Poate cu apa distilata dar trebuie sa fac rost de un autotransformator sa pot ridica tensiunea mai mult, catre 100V dar in acelasi sa tin curentul sub control.
Modelul care l-am facut in final este copiat dupa asa ceva
&feature=PlayList&p=6E55726EAF38D71F&index=4
&feature=PlayList&p=6E55726EAF38D71F&index=7

dar nu este ceea ce doresc (ca si principiu). Am cumparat gletiere de inox. Le-am gasit la un depozit la 4 lei pe buc si sunt perfecte pentru asa ceva. Cei drept este un inox mai slab si cam insoreste apa dar pentru experimente este foarte bun. Exista cauciuc de 1mm pe la Bricouri (membrana de lacuri, iazuri) si faceti garnituri pe care le puneti intre placi.

O alta idee ar fi direct din abur sa se obtina hidrogenul si la asa ceva lucrez acum.

Apropo de pus pe masini. Sunt destule pe youtube dar inca pentru mine nu prezinta o curiozitate pana nu se poate produce o cantitate destul de mare de HHO intr-un mod mult mai eficient.

Numai bine.
diaconuliviu
Lasa naiba youtube, acolo toata lumea pune orice.
Eu ma refer la cei de pe forumul asta.... care sustineau fervent pina si eta>1.
brigada_diverse
puteai sa scrii randament >1.....
diaconuliviu
Puteam, da' cum nu exista asa ceva.. radmasa.gif radmasa.gif apoi, ce, ei nu stiu ce e ala eta? daca tat il marira la peste 1?
os
@Liviu: lasa chestiile astea cu randamente si cu celelalte prostii - am vazut eu in Internet [completati aici expresia favorita] wink.gif

@ceilalti: repet, abia astept ca rezultate concrete sa ma contrazica. Nu, ce se vede pe youtube nu-i concret - ci rezultate practice, masurabile, repetabile, controlabile - din alea de la care sa te murdaresti pe miini.

brigada_diverse
calculati si voi randamentul prin formula simpla n=1+Qced/Q primit
os
Prea complicat. Eu am una mai simpla:

randament = 1 + Q*Q, in care Q este orice numar neimaginar. Cit de mare sa fie Q? Dupa cum il lasa inima pe fiecare.

gotronic
"Chestia" asta cu hidrogenul din apa ce se tot framanta pe aici este ca si cum ai da drumul la o minge de la o anumita inaltime, si te astepti sa sara inapoi la o inaltime mai mare. Astfel cu energia care ai obtine-o din surplus ai face un lucru mecanic recuperabil. Astfel "eta" ar fi supraunitar. Voi tot incercati sa alegeti ba inaltimea, ba materialul din care e facuta mingea, ba cu ce e umpluta mingea, ba in ce atmosfera se petrece actiunea..... Si jur ca pot face un videoclip sa-l pun pe youtube sa arat ca mingea sare mai sus decat de unde i-am dat eu drumul. Dar asta nu pot dovedi matematic sau fizic cu nimic decat cu un banal videoclip. Pe urma as putea sa mor ca am fumat prea mult, si ar zice lumea ca ma linsat FBI sau CIA ca nu am vrut sa le dau "patentul" ( sau menghina). white_flag.gif oops.gif
brigada_diverse
in formula mea Qced<0, deci n<1..deci e corecta....

in schimb ce tot invartiti voi aci s-ar putea pune in practica cu celule de hidrogen....un loc..o statie unde se fac celule cu hidrogen care le folosesti pe masina...dar masina sa produca, si sa si reutilizeze....cam greu...
djasu82
QUOTE(gotronic @ 27 Jan 2009, 19:18)
"Chestia" asta cu hidrogenul din apa ce se tot framanta pe aici este ca si cum ai da drumul la o minge de la o anumita inaltime, si te astepti sa sara inapoi la o inaltime mai mare. Astfel cu energia care ai obtine-o din surplus ai face un lucru mecanic recuperabil. Astfel "eta" ar fi supraunitar. Voi tot incercati sa alegeti ba inaltimea, ba materialul din care e facuta mingea, ba cu ce e umpluta mingea, ba in ce atmosfera se petrece actiunea..... Si jur ca pot face un videoclip sa-l pun pe youtube sa arat ca mingea sare mai sus decat de unde i-am dat eu drumul. Dar asta nu pot dovedi matematic sau fizic cu nimic decat cu un banal videoclip. Pe urma as putea sa mor ca am fumat prea mult, si ar zice lumea ca ma linsat FBI sau CIA ca nu am vrut sa le dau "patentul" ( sau menghina). white_flag.gif  oops.gif
*


Gelu dispui de fonduri de ce nu incerci tu .... Eu unu nu am timp fiindca sunt preocupat cu examenele. Apropo am observat si obser informatia la noi in tara cat si pe forum e restrictionata sau daca nu vanduta pe bani. Un om a dat coltu dupa ce a realizat minunea si eu ma intreb de ce oare la fel si alti 4 ingineri romani au dat coltu mistrios in bucuresti tot pentru aceeasi relizare.
Perpetuum nu poate fi fiindca tot haleste din natura asa ca e un circuit deschis daca ar fi fost circuit inchis atunci putea fi acel 1 ... cea ce nu cred ca generatia noastra o va reliza ma rog la noi in tara.
gotronic
Din moment ce nu sunt "convins" matematic si fizic ca se poate nu cred ca ma voi apuca vreodata de ceva incercari practice.(asta am facut acum 30 si ceva de ani in liceu sa vad si eu "bulele" de hidrogen si conditiile de realizare) La fel a fost si cu aprinderea cu plasma, dar totusi acolo nu am calculat ci am banuit. De aceea am si facut un mic experiment care s-a dovedit un esec total.! (nici o diferenta)
os
Eu as vrea sa evidentiez altceva. Pentru a crea contextul potrivit, voi face un mic rezumat al acestui topic:

Discutiile au fost intiate de ideea "am vazt ceva pe Internet oare merge? Hai sa incercam".

Mai multi colegi (si eu) am raspuns cu "nu merge deoarece contravine principiului conservarii energiei" (exprimat in variate forme).

Totusi cei care socot youtube mai autentic decit manualele de fizica au insistat pe idee (ceea ce-i foarte bine), argumentind cu "in conformitate cu fizica de acum 200 de ani, nici avionul n-ar trebui sa poata sa zboare". Bravo lor.

Cind fizica se dovedeste (surpriza!) mai valabila decit youtube, onorabilii colegi au dintr-o data treaba, sau li se refuza informatii, sau ii asasineaza "agenturili", sau "organili".

Ajung la ce era de scos in evidenta: duceti, dragii mei, incercarea pina la capat, si asumati-va eventualele rezultate negative- ori esecuri. Numai asa va puteti dezvolta, si numai murdarindu-ne pe miini o sa contribuim la progresul real al societatii. Altfel, ca sa citez un personaj dintr-un film, se aplica: "Lasa, ma, ca-l facem din vorbe". Pacat numai ca "vorbele" nici nu se maninca, si nici nu le poti pune-n rezervor.
Mr_Devil83
Voi uitati ceva.

Ideea nu este de a produce din energie electrica carburant ci doar de a desparti molecula de apa in H2 si O2 sau HHO, dupa preferinte smile.gif

Ce consum de gaz avem pentru a functiona motorul doar din HHO? se stie.
Cati litri de gaz obtinem dintr-un litru de H2O ? se stie.
Trebuie gasita "masinaria" care sa realizeze descompunerea apei, cu un consum mic de energie electrica, termica, sau cum o fi. Totul este sa fie si fiabila insa.

Deci nu este vorba de perpetuum mobile. Consumam apa de fapt.

Daca as sti sigur ca moleculele de apa intra in rezonanta la o anumita frecventa si pot sa le descompun prin unde electromagnetice m-as apuca sa fac un generator.

Tocmai un filmulet de asta pe youtube, postat de cineva din romania, folosind aceasta idee, m-ar ambitiona. Evident daca cel care il posteaza e dispus sa accepte colaboratori.

Nu uitati ca se poate obtine un camp electromagnetic cu o frecventa foarte fixa si cu eroare cu multe zecimale folosind sinteze de frecventa, plecand de la un quartz pe o frecventa foarte mare si precis si divizand de n ori acea frecventa. Totodata acea sinteza de frecventa poate fi facuta reglabila si in pasi de 0,001HZ.

Ce am vazut eu pana acum sunt incercari banale, cu oscilator LC sau RC si cu un nenorocit de astabil de genul 555.
Apreciez aceste incercari, experimentele si munca depusa atat de Kinetix, cat si de djasu82 (chiar daca le incurca el si o mai da in balta), precum si toti ceilalti care au incercat ceva si au postat pe acest topic.

@os: ai dreptate, toti au venit cu incalcarea principiului conservarii energiei.
numai ca au luat in calcul consumul de energie electrica prin electroliza. Care are un randament execrabil si dupa cum spuneam, ideea este doar sa folosim electricitatea pentru a disocia descompune molecula de apa.

os
Doua raspunsuri scurte:

1. conservarea energiei este valabila indiferent ce procedee tehnologice se folosesc: electroliza sau altceva. Idee e simpla: pentru a "rupe" molecula de apa trebuie adusa in molecula o energie cel putin echivalenta cu energia de legatura intre atomii care compun molecula. La recombinare, aceasta energie este iarasi cedata mediului. Si fiindca toate transformarile sunt insotite de pierderi, efectul este previzibil. Vezi si analogia facuta de gotronic.

2. nu, apa nu se consuma. In schema propusa apa se descompune in 2H si O, care apoi prin ardere se recompun rezultind H2O, adica apa - sigur, de data asta in forma de vapori - dar tot apa.
mircea.bidian
Salut interventia pertinenta a lui @os si munca lui @flaviand.
Legat de consumul de hidroxigen si citeva detalii construcitve am facut niste calcule in postrurile anterioare si nu revin cu detalii.

Legat de proiectul lui @flaviand, nu pot sa spun decit ca bravo lui ca ajuns pina aici, dar ca sa poata sa mearga mai departe si sa reuseasca si mai multi litri, e nevoie sa privesca apa ca si un mediu cu alte proprietati decit cele organoleptice pe care le stim, adica apa are o impedanta electrica si una sonica, are o rezistenta electrica si una sonica, are o constanta dielectrica, si multe altele pe care, cei care doresc le pot gasi aici. http://www.lsbu.ac.uk/water/data.html

Legat de apmplificatorul de putere, ideea nu e noua. Problema apare la egalizarea impedantelor, dupa cum se stie un amplificator audio are iesirea intre 4 si 8 ohmi, iar circuitul rezonant format din placi si bobina trebuie sa fie pe acolo pe undeva, daca dorim ca transferul de putere sa fie maxim. Pentru a afla impedanta de iesire a generatorului, se pune ca sarcina o rezistenta de sarcina variabila si modificam valoare ei pina nivelul scade la jumatate din cit era fara, adica in gol. Apoi calculam un circuit rezonant, serie sau paralel, cu ajutorul acestor calculatoare http://www.cvs1.uklinux.net/calculators/
Dupa ce aflam valoarea capacitatii din circuitul nostru, ne apucam sa construim placile, care vor forma condensatorul propriuzis, evident tinind cont de constanta dielectrica a apei. Ca generator recomand mai degraba „nenorocit de astabil”cu 555 decit un player de mp3, desi unda dreptunghiulara are la armonici care ne ingreuneaza munca foarte tare. Playerul nu e in stare sa redea intreaga gama audio sau mai sus, fara sa mai pun ca nu poti comprima ca mp3 unda dreptunghiulara, decit ca si o forma aproximativa . Oricum nu cred ca asta e o problema si nu revin cu detalii. Un generator audio bun este acesta http://www.nch.com.au/tonegen/
Pentru a nu fi inselati in munca noastra de false experimente, recomand folosirea apei distilate si daca se are posibilitatea sa se mentina apa in jurul valorii de 68-72 de grade. Aici este un palier unde proprietatile apei sunt relativ constante pe un domeniu de 4-5 grade. Legat de frecventa de rezonanta a apei nu pot sa spun decit ca parerile sunt impartite, Kelly spune 42800, Puharich spune 3980 http://www.overunity.com/index.php?PHPSESS...82.0;attach=415 , Stanley Meyer aminteste ceva de 20 de khz.

Aminteam intr-unul din posturile anterioare ca trebuie sa ne folosim de slabiciunile naturi, pentru a o putea exploata. As putea aduga aicea inventia profesolului Kanarev cu un randament de 190322% si descoperirea lui Randell Mills legat de structura hidrogenului. Aici trei lincuri.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrino_theory
http://www.blacklightpower.com/
http://www.descopera.ro/stiinta/930499-hyd...rgia-viitorului



Ca si sursa de inspiratie mai recomand aceasta lista de inventatori:

Charles H. Garrett - The first to run a car on water fuel in 1932 (US patent 2006676 - Electrolytic Carburator)
2. Stephen Horvath - 1978 (US Patent 4107008 - Electrolysis method for producing hydrogen and oxygen)
3. Archie H. Blue - 1978 (US Patent 4124463 - Electrolytic cell)
4. Shigeta Hasebe - 1978 (US Patent 4105528 – Apparatus for decomposition of aqueous liquid)
5. Donald A. Kelly - 1981 (US Patent 4256060 – Manifold hydrogen generator units for automotive I.C. engines)
6. Henry K. Puharich - 1983 (US Patent 4394230 – Method and apparatus for splitting water molecules)
7. Stanley A. Meyer - 1992 (US Patent 5149407 – Process and apparatus for the production of fuel gas and the enhanced release of thermal energy from such gas)
8. Stephen Barrie Chambers - 2002 (US Patent 6126794 – An apparatus for producing orthohydrogen and/or parahydrogen)
9. Professor William Rhodes
10. Professor Yull Brown
11 . Profesor Kanarev http://www.rexresearch.com/kanarev/kanarev3.htm


os
Dom'le,

1. n-ai inteles ce-am spus;
2. eu refuz sa fiu asociat cu inventatorii de HHO.
3. prin urmare aduc aici cuvenitele rectificari si insist ca non-asocierea sa fie respectata in viitor.

mircea.bidian
Nu era nimic de inteles. Am salutat interventia ta, foarte bine venita, legat de pricipiul conservari energiei. Nu te-am criticat si nu ti-am dat in cap. Incearca sa nu citesti printre rinduri!
os
Daca te-am inteles gresit imi cer scuze.

Ca sa fie limpede: eu nu-i cred pe nici unii din cei amintiti de tine (tocmai prin prisma celor pe care le-am pomenit).
bygy007
doar o idee , nu este mai bine daca la iesirea amplificatorului montezi un transformator ridicator acordat , dupa mine daca tensiunea este mai mare poti folosi apa fara adaosuri de substante care sa asigure o buna conductibilitate electrica apei , oricum momentan asta este parerea mea deocamdata
mircea.bidian
@os - ma bucur ca ai inteles. Cit depsre faptul ca nu crezi, nu pot sa fac nimic sa iti intaresc credinta.

@bygy007
- Indiferent ce transformator pui, trebuie sa fie unul care sa faciliteze adaptarea de impedante dintre generator si sarcina. Daca se lucreaza pe sistemul clasic, adica electroliza ai nevoie si de ceva curent, daca in schimb se lucreaza la rezonanta, nu ai nevoie de curent asa de mare, insasi Stanley Meyer spunea ca apa nu creste cu mai mult de 5 grade in temperatura si asta nu datorita fenomenului Joule. Practic, cu cit apa se va incalzi mai putin cu atit randamentul va fi mai bun. La rezonanta nu avem nevoie de aditivi in apa (KOH - de obicei) si e chiar recomandat sa se lucreze cu apa distilata. La electroliza obisnuita e binevenita orice impuritate in apa, cu singura deosebire ca randamentul difera de la caz la caz. O cantitate prea mare va incazi apa foarte tare si vom avea degajare slaba de hidroxigen, iar o cantitate prea mica inversul, dar nu infinit de mare. Trebuie jonglat cu proportiile. Numai la rezonanta avem nevoie de capacitati calculate si masurate. Ba chiar mai mult, tevile pe care Stanley Meyer le-a folosit, au fost acordate pe frecventa de rezonanta acustica, prin crestare, exact ca si metoda folsita la tuburile de orga. Deci o intreaga poveste.
Din pacate iutubistii se feresc sa spuna ce randament au obtinut, sau spun numai bazaconii, motiv pentru care recomand prudenta cind vine vorba de credibilitate.
Cell1
Salut,
Imi pare rau ca v-a facut sa sariti asa cele doua referinte de youtube. Nu am avut posibilitatea sa fac o poza la celula mea pe moment si nu stiu cum s-o postez aici.
Doream sa va spun ca acea celula consuma la fel de mult ca la electroliza normala.
Cand am folosit soda caustica, adio rezonanta. Este si normal ca nu mai are ce oscila datorita electrolitului care are o rezistenta mica.
A doua solutie a fost apa distilata. Rece la appx. 17 grade, temperatura incaperii, si am aplicat tensiune de la retea cu un variator dar merge si mai prost. Consuma appx. 400W si scoate putin, putin.

Numai bine.
mircea.bidian
Am incercat prin postruile mele, pe acest forum, sa ma adresez pe cit posibil, potentialilor constructori. Eu nu am posibiliatea sa construiesc, cel putin pentru moment nu ma aflu in tara, iar insula unde locuiesc nu-mi ofera nimic tehnologic. Intorcindu-ma la cei ce construiesc, le sugerez sa inceapa de la planseta si nu invers. Stiinta nu e vrajitorie, unde nu conteaza proportiile, ci multa munca, cercetare si asa cum spunea cineva, 99% transpiratie si doar 1% creatie. Sfatul meu e sa NU se lucreze cu placi ci cu tevi, cu o lungime corelata cu lungimea de unda a frecventei de lucru, iar la unul din capete sa se poate ajusta prin infiletare lungimea tevii, pentru a putea fi acordata acustic. Odata cu modificarea frecventei acustice de rezonanta a tubului se va modifica si capacitatea electrica, dar care in acesta faza nu e atit de importanta. La frecventa acustica de rezonanta a tevii, apa va "cinta". Pe acea frecventa apoi se va acorda si bobina. Deci avem doua acorduri de facut, unul acustic (care la generatorul cu placi nu exista) si unul electric. Intrucit, densitatea apei difera de la baza tevi pina spre virf din cauza gazului care se degaja, si care va influenta in mod defavorabil acordul elecric si acustic, recomand sa se lucreze cu presiuni mai mari, unde dimensiunea bulelor de gaz e mai mica. Pentru cei care doresc folosirea instalatiei si pe timp de iarna, le recomand si o instalatie de autopurjare, care odata ce a detectat temperatura de +1 grad si masina e oprita, sa porneasca generarea de gaz si dupa ce ajunge la o presiune 1 bar sa se golasca de apa intraga instalatie. Alternatorul trebuie sa fie unul de putere, deja se gasesc de 2kw. Generatorul trebuie sa fie unul PWM. Ca punct de plecare pentru generator recomand asta http://www.tinaja.com/magsn01.asp .
gotronic
Hai ca nu mai rezist! Bai fratilor daca totul incepe de la calcule, de ce nu stiti de unde sa incepeti calculele. Sa presupunem prin absurd ca reusiti sa scoateti hidrogenul din apa cu randamentul de 1000000000:1, da? BUN. Acceptati ideea ca doriti sa folositi apa pe care o disociati in HHO, o ardeti (disociata) intr-un motor termic, obtineti ceva putere pe care o folositi cu un randament de cca 25% sau cat o fi el (nu conteaza), dupa care obtineti iar apa si culmea la o temperatura destul de ridicata. Ce inseamna asta ? (faceti abstractie de faptul cum reusiti sa disociati apa)! PERPETUUM MOBILE!!! Daca credeti ca acest lucru exista, ati schimbat intreg universul si puteti continua linistiti sa discutati aici. Daca nu, inseamna ca ori nu suntem sanatosi la cap ori nu avem ce face.! (Mai exista si a treia varianta, dar nu o spun, ca poate le vin idei la unii, si e paguboasa ptr. noi cei multi)

RE:
Deci combustibil APA + disociere=Lucru mecanic+apa fierbinte rezulta ca se poate reintroduce in ecuatie obtinand iar lucru mecanic +abur si tot asa. Gresesc pe undeva sau am luat-o eu pe aratura???
os
Gresesti grav. De unde stiu? Am vazut pe youtube. Si am mai auzit ca Stanley Meyer (sau cum se scrie) a fost omorit de CIA. De fapt nu de CIA ci de concernele energetice, CIA n-a fost decit executantul. Te-ai prins?
gotronic
Nu am vazut nici un om de stiinta care sa posteze pe youtube. Apropo de acest tip, cred ca a reusit sa faca un contract cu ministerul de aparare al SUA, pe aceasta "chestie" (in valoare foarte mare), cu vreun tembel de politician (sau o gasca). Cineva s-a prins, si ca sa nu se iasa cu alte afaceri de genul asta (se practica), au ales solutia cea mai simpla. Banuiesc ca defunctul s-a prins si a "amintit" probabil si alte "subventionari" sau "investitii profitabile", lucru ce a deranjat sau cine stie ce ar fi scos la iveala.!!!???
mircea.bidian
Hai mai, ce dracu! Ca doar cit timp exista Perpetuum Mobile, exista tema de discutie! tongue.gif
gotronic
Arata-mi tu unul!!! blush.gif
brigada_diverse
in teorie exista

dar totusi....un perpetum mobile

Un perpetuum mobile de speța întâi este un sistem fizico-chimic care ar funcționa ciclic și ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără a primi din exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură
Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecință a primului principiu al termodinamicii. Din acesta rezultă imposibilitatea realizării, atât a acestui perpetuum mobile, cât și a reciprocului său, adică a unui sistem care să funcționeze ciclic și să primească, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără să cedeze în exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldura

Un perpetuum mobile de speța a doua este un sistem fizico-chimic care ar funcționa ciclic și ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, schimbând căldură cu o singură sursă de căldură, sursa fiind un sistem fizico-chimic de temperatură uniformă. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecință a celui de al doilea principiu al termodinamicii. Problema demonului lui Maxwell este până azi un obiect de discuție.

Expresia perpetuum mobile de speța a treia este de dată recentă, nu este legată de termodinamică și se referă la sisteme fizico-chimice izolate care, odată puse în mișcare, Deoarece nu schimbă energie cu mediul ambiant și nu-și schimbă forma energiilor din sistem (în jargon tehnic sunt lipsite de pierderi) își păstrează mișcarea pe timp nelimitat. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem derivă din ireversibilitatea fenomenelor.


totusi....sistemul tau primeste apa, nu are si instalatia sa condenseze vaporii de esapament....

gotronic
QUOTE(cristitranca @ 4 Feb 2009, 10:46)
in teorie exista

totusi....sistemul tau primeste apa, nu are si instalatia sa condenseze vaporii de esapament....
*



1. In teorie, dar cu anumite conditii ce ar incalca toate principiile termodinamicii, cu alte cuvinte.!!!
2. Nu are nici o legatura condensarea vaporilor ptr. a fi repusi in circuit, dimpotriva s-ar mai consuma ceva energie suplimentara in cel mai rau (bun) caz.!!!
mircea.bidian
In anul 1922 Nicolae Vasilescu Karpen a inventat o pila care produce vesnic electricitate. De atunci au trecut 87 de ani, si de 59 de ani pila tot produce curent. Pila se afla in custodia muzeului tehnic din Bucuresti. Brevetul de inventie este nr. 16824, din 1922.
Reportajul de mai jos este di 2006 si sursa este ziarul ZIUA.

Pila nemuritoare
-- La Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida" exista o pila electrica, construita de Vasile Carpan, ce functioneaza fara intrerupere de 56 de ani * "Recunosc ca si mie imi este greu sa avansez ideea unui perpetuum mobile fara sa cad in ridicol, chiar daca obiectul exista", explica directorul muzeului, inginerul Nicolae Diaconescu * Inventia nu poate fi expusa pentru ca muzeul nu are bani sa achizitioneze sistemul de securitate cerut pentru exponatele speciale

[attachmentid=1627498273]
poza undefined
De 56 de ani pila indica 1 volt


O pila electrica, de productie romaneasca, furnizeaza energie de 56 de ani fara intrerupere. Inventatorul minunii a spus, cu o jumatate de secol in urma, ca ea va merge vesnic. Se pare ca avea dreptate.
Romania poseda un perpetuum mobile
In Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida" din Bucuresti exista un obiect de patrimoniu care sta intr-un seif metalic blindat, chiar in biroul directorului muzeului. Este vorba despre "Pila termoelectrica cu temperatura uniforma", cunoscuta sub numele de "Pila lui Carpan", realizata in 1950. Politia a interzis conducerii muzeului sa expuna acest obiect fara o masura de securitate exceptionala. Aparatul este de fapt un perpetuum mobile, adica un aparat care genereaza energie la nesfarsit fara interventie din exterior. Desi ar fi trebuit sa se opreasca de multe decenii, "Pila lui Carpan" se incapataneaza sa functioneze, asa cum a prevazut inventatorul ei. Oamenii de stiinta nu pot explica inca cum este posibil asa ceva.
Visul omenirii
Construirea unui perpetuum mobile a fost visul de secole al omenirii. Un aparat care sa se miste la nesfarsit, fara sa primeasca impulsuri exterioare, ar rezolva definitiv setea de energie a civilizatiei actuale. In epoca moderna insa, acest vis a fost abandonat pe considerentul ca ar fi o utopie. Cei ce au continuat totusi sa caute solutia, au fost marginalizati, lumea oamenilor de stiinta considerandu-i nebuni. Perpetuum mobile nu poate exista. Cu toate acestea, un fizician roman s-a incapatanat sa-l construiasca. Si se pare ca a reusit.
Nicolae Vasilescu Carpan a inceput sa lucreze la teoria unei pile electrice care sa genereze energie la nesfarsit inca inainte de Primul Razboi Mondial. "Pila" a fost brevetata in 1922. Pentru oamenii de stiinta de astazi este de neinteles cum a fost posibil ca un om de o rigurozitate stiintifica asa cum a fost Carpan sa se apuce de "o nebunie". Lucrarea teoretica se refera la dimensiunile pe care trebuie sa le aiba aparatul si materialele din care trebuie construit. Vasilescu Carpan sustine in aceasta lucrare ca pila inventata de el va furniza energie electrica la nesfarsit.
Dupa ce teoria a fost gata, s-a apucat de lucru. Voia sa demonstreze printr-un prototip ca ceea ce calculase era corect. Prototipul a fost gata in 1950. Era vorba, in fapt, despre doua pile electrice legate in serie, care pun in miscare un minimotor galvanometric. Acesta, la randul sau, misca o paleta conectata la un intrerupator. La fiecare jumatate de rotire paleta deschidea circuitul, pentru ca la a doua jumatate de rotatie sa-l inchida. Timpul de rotatie a elicei era calculat in asa fel incat pilele sa aiba timp de reincarcare, respectiv pentru refacerea polaritatii in perioada cat circuitul este deschis. Motorul si paletele aveau drept scop demonstrarea faptului ca pilele furnizeaza energie electrica. Astazi nu mai este nevoie de asa ceva, deoarece exista aparate de masura si control performante.
Iesit din comun este faptul ca o pila electrica (generator electric considerat stramosul bateriei -n.r.) nu poate trai mai mult de 5 ani, maximum 10 in cazul celor mai performante. Dupa care se poate arunca, deoarece unul din electrozi se corodeaza, iar inlocuirea lui inseamna, de fapt, o pila electrica noua. Generatorul electric al fizicianului roman s-a incapatanat insa sa functioneze si in ziua de astazi, dupa 56 de ani de la construire.
O pila de proportii ar putea alimenta o nava spatiala
In exclusivitate pentru ziarul ZIUA, directorul muzeului, Nicolae Diaconescu, a scos sistemul din seiful metalic si ne-a permis sa-l masuram cu un aparat digital. Bornele pilei indicau, in data de 27 februarie 2006, un curent electric cu o tensiune de valoarea celei calculate de inventator, lucru inexplicabil pentru oamenii de stiinta.
Pentru a intra un pic in detaliu, trebuie spus ca, spre deosebire de ceea ce se invata la fizica in clasa a VIII-a, "Pila lui Carpan" are un electrod din aur, altul din platina, iar electrolitul, lichidul in care sunt imersati cei doi electrozi, este acid sulfuric de puritate ridicata. Materialele din care este construita pila reprezinta doar un aspect al problemei. Conform calculelor lui Carpan, s-ar putea construi un aparat similar, de gabarit, respectand exact proportiile celui existent, aparat care sa dezvolte o energie mult mai mare. Un asemenea generator ar putea alimenta la nesfarsit o nava spatiala care sa calatoreasca in Cosmos, dupa cum spune directorul muzeului. Pentru aplicarea inventiei trebuie facut insa un studiu preliminar de fezabilitate. Or, asa ceva nu este posibil, atata timp cat despre minunea lui Carpan nu stie decat un cerc restrans de oameni de specialitate. Au fost cateva comunicari stiintifice la Paris, Bucuresti si la Bologna, in care s-a prezentat pe larg inventia. In deceniile trecute, mecanismul minune a constituit chiar obiect de cercetare la Universitatea din Brasov si Politehnica din Bucuresti. Dar despre posibilitatea concreta a aplicarii inventiei inca nu s-a pus problema.
Francezii au vrut sa puna mana pe prototip
"Francezii s-au aratat foarte interesati de acest obiect de patrimoniu, prin anii '70, si au incercat sa intre in posesia lui. Muzeul nostru a reusit insa sa-l pastreze. Cu trecerea timpului a devenit din ce in ce mai clar ca pila electrica nu se opreste, iar in jurul ei s-a nascut legenda unui perpetuum mobile. Recunosc ca si mie imi este greu sa avansez ideea unui perpetuum mobile fara sa cad in ridicul, chiar daca obiectul exista. Oamenii de stiinta romani se straduiesc, fara succes, sa explice ce anume sta la baza acestui fenomen. Unii spun ca este vorba despre transformarea energiei termice in lucru mecanic, dar eu nu subscriu acestei ipoteze. Cred ca este vorba despre altceva. Oricum, vedem ca functioneaza, stim cum este construita, dar nu stie nimeni de ce functioneaza. De aceea exponatul, de o valoare exceptionala, are un regim special. Politia ne-a cerut insistent sa il scoatem din circuitul muzeal. Aparatul nu poate fi expus decat intr-o vitrina din sticla cu sistem special de securitate. Aceasta in conditiile in care fiecare usa a muzeului are deja sistem de alarma, iar cladirea este pazita permanent. Deocamdata, Pila lui Carpan sta incuiata intr-un seif blidat, in biroul meu, din cauza ca nu avem bani pentru achizitionarea unei vitrine, asa cum ne-a cerut politia. Teoretic, conform datelor furnizate de Nicolae Vasilescu Carpan, pila termoelectrica cu temperatura uniforma functioneaza impotriva principiului al II-lea al termodinamicii privind transformarea energiei termice in lucru mecanic, adica este un perpetuum mobile de speta a II-a.
Daca este asa, atunci fizica pe care o stim ar trebui reevaluata, ceea ce ar fi intr-adevar uluitor in lumea stiintifica, cu urmari greu de imaginat. Trebuie doar sa ia cineva initiativa", a spus directorul muzeului, inginer Nicolae Diaconescu.
I. GOLEA

Sursa ziarul ZIUA
argon
cam tras de par, degeaba produce curent daca nu-l consuma ceva , daca avea si un consumator se ducea de mult, apropos, 1 volt obtii si cu niste zeama de lamaie.
driverx
Articol pentru mancatori de rahat.

Vai...incredibil, fenomenal. DAR din aia 56 ani CAT TIMP a fost in sarcina? CAT? Poate dovedi cineva ceva?

Auz ma....nave spatiale alimentate cu pila aia. Navele alea spatiale cu ce se propulseaza? Scuipa din coor acidu' ala super purificat? Sau li se monteaza in coor o paleta care se invarte in gol in spatiu? Paleta care binenteles e conectata la intrerupatorul care deschide circuitul la juma' de tura, ca altfel nu se poate....
gotronic
Asta-i "youtube"-ul anilor '50.! (se tine in seif sa nu se descopere jmecheria).! Nu se spune daca in seif jucaria merge sau se odihneste. Pila respectiva poate consuma materialul din care e facuta, iar la cat consuma....poate sa actioneze "intrerupatorul", care pare a fi un pendul (probabil in vid) si 200 de ani, nu stiu, am auzit si eu ceva mai demult dar fara explicatii, asa ca poate fi o scamatorie.!
djasu82
Noi romanii de obicei ne criticam valorile dar nu ne vedem pe noi insine !
os
Argumente care sa nu vina de la revista "Flacara", sunt?

Despre "aparatul din safe" - chestiunea e foarte simpla: se ia de la OSIM brevetul cu pricina, se constata ca i-a expirat valabilitatea (ca brevet), se construieste, se devine miliardar si in acelasi timp se salveaza lumea. Wow!
Cell1
Mircea bidian.
Am incercat sa cumpar tevi de inox l316 dar sunt mai multe dezavantaje
- se gasesc in comert tevi lucioase pe exterior l302 sau 304
- sunt ambutisate
- se dau la 6m bucate
- daca vreau sa iau ceea ce vreau pentru experimente sunt extrem de scumpe si nu-mi permit financiar.
Exista o a doua varianta HV. Aplicrea unui camp electric, nu magnetic astfel sa rupa legaturile intre h si o.
Ca si referinta este cercetatorul Christopher Robert Eccles dar dupa ce a pantetat asa ceva s-a oprit din cercetari asupra disocierii apei si s-a reorientat.
O simpla referinta

http://waterfuelcell.org/WFCprojects/Stanl...WO9846349A1.pdf

http://www.waterfuelcell.org/phpBB2/viewtopic.php?t=46

mircea.bidian
QUOTE(Cell1 @ 4 Feb 2009, 21:58)
Mircea bidian.
Am incercat sa cumpar tevi de inox l316 dar sunt mai multe dezavantaje
- se gasesc in comert tevi lucioase pe exterior l302 sau 304
- sunt ambutisate
- se dau la 6m bucate
- daca vreau sa iau ceea ce vreau pentru experimente sunt extrem de scumpe si nu-mi permit financiar.
Exista o a doua varianta HV. Aplicrea unui camp electric, nu magnetic astfel sa rupa legaturile intre h si o.
Ca si referinta este cercetatorul Christopher Robert Eccles dar dupa ce a pantetat asa ceva s-a oprit din cercetari asupra disocierii apei si s-a reorientat.
O simpla referinta

http://waterfuelcell.org/WFCprojects/Stanl...WO9846349A1.pdf

http://www.waterfuelcell.org/phpBB2/viewtopic.php?t=46
*




@ - Cell1 Din pacate nu pot sa iti dau nici un sfat de unde sa cumperi teava de inox. Stiu ca inoxul e scump, si nu ar fi exclus sa gasesti suport financiar de la vreo firma. Incearca! Contacteaza-ma pe mail.

@ - trupa anti-Karpen Karpen nu a construit un perpetuum mobile, ci doar o pila care merge si cu altceva infara de "zeama de lamaie" si folosete ca sursa de energie convertibila, temperatura mediului ambiant zis si infrarosii. Altii au facut "panouri solare" convertind direct razele infrarosii in electricitate. Pe aia de ce nu ii scuipati?
gotronic
Eu unul nu am "scuipat" pe nimeni, cei ce folosesc celule solare nu sustin ca este perpetuum mobile si nici nu dau din umeri daca-i intrebi cum merge "jucaria".
mereutaus2
Sunt nou pe acest forum si nu prea am treaba cu mecanica, dar in ceea ce priveste electronica cred ca ma descurc. Electronica folosita in schemele de mai sus e depasita rau, eu cred ca folosind un controler cu un cost scazut si cativa senzori se pot rezolva toate problemele pe care Kinetix le-a expus. In ceea ce priveste cablajul va sfatuiesc sa il lasati deocamdata la o parte si sa incercati montajele pe placi de test, e mai economic si pierdeti mai putin timp. As dori sa stiu totusi frecventa pulsurilor si frecventa trenurilor de pulsuri.
mircea.bidian
QUOTE(gotronic @ 5 Feb 2009, 16:16)
Eu unul nu am "scuipat" pe nimeni, cei ce folosesc celule solare nu sustin ca este perpetuum mobile si nici nu dau din umeri daca-i intrebi cum merge "jucaria".
*



Nici Karpen nu a sustinut asa ceva, iar reportajul ala e facut de unul ce a terminat facultatea de jurnalistica, nu licentiat in fizica.

Dupa aprecierea prof. I. Solomon, presedinte al Societatii Franceze de Fizica - "a inventat pila de combustie cu o jumatate de secol inainte ca oamenii sa ajunga pe Luna datorita ei".
Printre cele mai importante lucrari ale lui N. Vasilescu-Karpen se numara cele din domeniul electrochimiei, care l-au dus la crearea a numeroase tipuri originale de pile electrice denumite K1, K2, K3 (pila electrica care foloseste energia oxidanta din alcool (1934), pila electrica cu clorura de argint (1953) si pila electrica cu concentratie de oxigen si termodinamica (1953) . Datorita lui, in domeniul pilelor de combustie - care s-au impus astazi, ca urmare a impulsionarii cercetarilor spatiale - exista o prioritate romaneasca, este vorba de pila cu metanol.

In aerodinamica este primul cercetator care a demonstrat zborul pasarilor pe timp cu vant variabil, modul de captare a energiei vantului cu viteza orizontala variabila, in acelasi plan sau in plane orizontale suprapuse. A explicat pentru prima data mecanismul presiunii osmotice, combinand unele pareri a lui Van't Hoff si W. Ramsey. A fost primul care a propus utilizarea curentilor purtatori de inalta frecventa pentru telefonia prin cablu la mare distanta. In fizico-chimie, V. Karpen si-a adus contributia prin introducerea unei noi ipoteze a existentei electronilor liberi in lichide. Prin aceasta a elaborat teoria electronica a lichidelor, prin care se explica numeroase fenomene necunoscute sau gresit interpretate. In momentul elaborarii acestei teorii, singura teorie cinetica a fenomenelor electrochimice era cea a lui Nernst din 1888, cand electronul nu era inca cunoscut. Aceasta explica diferenta de potential intre metal si electrolit, dand expresia verificata de experiente a acestei diferente - efectul Volta, atacarea metalelor de catre acizi si altele.
tdgabi
...am reusit sa fac o instalatie de HHO...excat ca in aceste clipuri..http://www.searcypress.com/fuelcell/index.html
daca urmariti videoclipurile veti observa ca secretul consta in a avea un mediu cu presiune controlata(vid)...recipientu cu pila si zona finala a amestecului benzina aer inainte de ardere(inainte de a intra in cilindri)...acesta se conecteaza in circuitu de frana(vacuum) si duce in zona de dupa filtrul de aer...
Instalatia mea e intocmai cu acel camp magnetic prin care se spune ca apar atomii instabili de H.....e fenomenul paramagnetic...ar fi mai multe de spus aici...
In sfarsit am probat instalatia pe o dacie 1300 si am urmatoarele probleme:
- nu sunt sigur ca am mediu cu presiune controlata deoarece capacul borcanului nu a dat semne ca ar fi aparut vidul;
- gazul se formeaza insa nu am cum sa controlez cantitatea de benzina care intra in amestec pt ca batranica nu are calculator de bord care sa taie din consum cand observa ca turatia e ok...

Ma scuzati de ne-ntelegeri insa sunt incepator in ale carburatiei...am avut una pe injectie iar acum am o 1300...voi pune poze curand...
djasu82
inchizi surubul de dozaj amestec cel orizontal de pe carburator si desczi mai mult robinetul de la instalatia ta de hidrogen, Daca se produce mai mult gaz o sa se mentina constant cat de cat , maresti avansul din delco si poate se stabilizeaza turatia . Daca accelerezi aici o sa fie buba !
tdgabi
productia de gaz cred ca e constanta....oricum s-au facut teste...daca se vrea mai mult gaz se mai adauga celule...dar ar trebui sa fie arhisuficient la dimensiunea celulei mele pt un motor de 1300....
Alimentarea cu gaz se face cu ajutorul vacuumului....motorul trage singur gazul in faza de admisie...
-prima problema e cum fac sa intre mai putina benzina in amestec cand accelerez si comanda sa fie facuta din interiorul masinii... wacko.gif..(cred ca inlocuirea jiclorului de benzina cu unul cu diametru mai mic dar la pornire va trebui sa comutam cumva jiclorul cu diametru normal pentru a porni)...
-a 2 este ca-mi trebuie mediu cu presiune controlata iar aici nu stiu daca clapeta de acceleratie(sau alt instrument?) imi asigura etanseitatea perfecta intre culbutori admisie si celalalt capat al spatiului in care se afla amestecul - alimentarea cu HHO ar intra pe undeva intre aceste 2 limite) -caci banuiesc ca dk presiunea nu e controlata exista posibilitatea ca H sa se combine cu alt atom H si sa iasa H2....
Iar faza sa am in amestec benzina si HHO e cam nasoala caci viteza de ardere a HHO ,adica al gazului Brown e de 3 ori mai mare...deci nu mi-e clar ce se-ntampla in cilindri cu HHO si benzina blink.gif
In timpul testului la un prieten am uitat de asemena sa blochez aerul dupa filtrul de aer sad.gif ...dar in scurt timp voi trece la teste pe a mea wink.gif


PS: Gazul Brown...adica hidrogen in stare monoatomica H(cu un singur spin)...si nu diatomica asa cum rezulta din electroliza...acest H2 (hidrogen in stare diatomica este low-energy)...si daca obtinem acest H acesta ar ocupa de 2 ori volumul lui H2 evident...deci de aceea spun ca e arhisuficient....
Acesta e secretul campului magnetic atasat instalatiei de electroliza...Hidrogenul in stare monoatomica e paramagnetic( cu toate ca la temp scazute H nu s stabil si se va combina cu un alt H formand H2 si in aceasta interactiune momentul magnetic e pierdut)...
Deci H in stare monoatomica e paramagnetic ...adica mai bine zis campul magnetic atasat instalatiei de electroliza atrage H in stare monoatomica(cel care ne trebuie noua pt a beneficia de capacitatile maxime ale H) si il trasmite mai departe prin intermediul vacuumului in cilindri...:
)

Asta ar fi si explicatia pt care multi dau chix in propulsia cu hidrogen....cu H2 ar finecesar o f mare cantitate de gaz.......ramanem noi sa ne dam seama ultimiii care e miscarea laugh.gif ...

Am vazut pe net si alte metode de obtinere a hiperoxidului HHO prin dispozitive electronice PWM,prin rezonanta dar habar n-am de ele wacko.gif

SCUZE!!!...Flaviland si ceilalti...acum am citit ca va ocupati si voi prin rezonanta de obtinerea hidroxidului...prima data te-am vazut pe softspedia...ce zici de ideea cu campul magnetic luata de pe searcypress???
Voi pune in scurt timp poze cu instalatia mea cu campul magnetic:)
djasu82
La scris pe forum nu ne intrece nimeni la fapte , bani pentru procurare de materiale aici ramanem mult in urma biggrin.gif Ce vrei sa spui ca blochezi admisia de aer ? fara aer egal cu 0 chiar daca introduci tu sub forma de gaz oxigen oricum nu e de ajuns . Vezi cu avansul ... trebuie redus ca altfel o ia razna motorul sau cine stie ce se poate intampla.
De obicei nu se incerca direct pe motorul unei masini ci pe un mic motor . Ca sa menti un motor de 1300 in functiune cu gaz Brown trebuie ca instalatia sa-ti asigure cel putin 1 litru pe minut iar cand accelerezi trebuie sa-ti produca in jur la 5 litri pe minut.
Obti gaz prin rezonanta daca se foloseste generatoare modulate in frecventa si trasmisie radio asa direct injectat galvanic nu obti mare lucru .
os
Nu s-a adus suficient in discutie calitatea apei.

Va spun eu secretul: Tre'sa fie de aia sfintita, mai cunoscuta sub numele de aghiasma. Nu ca ar avea vre-un efect, dar e la fel de plauzibil.

diaconuliviu
Uraaaaaaaaaaaaaaa....am reusit: uitati-va pe "iutiub", pe toate filmuletele si alegeti-l pe cel convenabil: pornind de acolo, dacia mea functioneaza NUMAI cu apa disociata in HHO ba, culmea, imi mai toarna si in sticla. Fiind ardere curata, numai H2+O2, fiind si temperaturi mari, se poate bea fara probleme.

VRRRRRRROOOOAAAAAAMMMMMM... asa face motoru...
brigada_diverse
si marmota invelea ciocolata in staniol...nimic nou?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.