Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: CEASURI ALBE
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Imbunatatiri - Dacia Clasic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
ozn.gontza
Salut sunt nou inregistrat pe aici dar am mai citit acest topic. As vrea sa imi spunei pe ce pot sa trag (autocolant sau ce?) la imprimanta si la ce fel de imprimanta . Bafta la proiectele voastre unele au iesit foarte bine. mentionez ca vreu ca lumina sa traeca prin cifre adica din spate . bafta
kyssy
QUOTE(Siconi @ 16 Jul 2010, 14:29)
Pentru desenul ala nu-ti trebuie scoala de arte; zii mai bine ca ti-era dor de ea si ai gasit un motiv s-o abordezi biggrin.gif
*


Siconi nu il da de gol biggrin.gif las-o asa cum a picat
iuliano daca pui in practica ce ai pus in poza o sa iasa super...apropo iluminarea o sa fie pe leduri sau becuri normale?
iuliano_smile
QUOTE(Siconi @ 16 Jul 2010, 13:29)
zii mai bine ca ti-era dor de ea si ai gasit un motiv s-o abordezi biggrin.gif
*


ehh...si cu tine acuma
Mai sti biggrin.gif .
QUOTE(hyena @ 16 Jul 2010, 15:33)
esti carcotash siconi laugh.gif
*


Thx 243.gif .

QUOTE(kyssy @ 16 Jul 2010, 22:15)
iuliano daca pui in practica ce ai pus in poza o sa iasa super...apropo iluminarea o sa fie pe leduri sau becuri normale?
*


Eu stiu wacko.gif ?
Siconi
IA sa vad eu si restul de cadrane facute la fel si... buchet de flori si o ciocolata macar sau ceva sa ii demonstrezi adevarurile din sufletul tau...
phaeton_89
care are de vanzare niste ace iluminate;)?
ghitza
la bursa
owy_2010
asa arata bordul meu]
emy_yig
owy_2010 cu ce ai inlocuit becurile originale de la tabloul de bord ca arata super si mai ales de unde le-ai cumparat.Deocamdata o sa schimb si eu becurile si mai incolo o sa incerc sa le fac si eu cu serigrafii.
0
Nu reusesc sa printez ceasurile astea..am incercat sa le scot cu infranview dar nu ies la dimensiunile potrivite, am bifat si optiunea "get image size from original DPI" ..ce pot sa mai incerc sa fac ca sa le printez la dimensiunile corecte?..sau poate gresesc eu undeva.. sad.gif
Bogdan90
Incearca photoscape. Cu el am reusit eu sa scot niste ceasuri de pe aici la dimensiunile reale. Original dpi si te mai joci cu rezolutia pana iti ies. Spor!
0
ok..am sa incerc
clau.florin
QUOTE(0 @ 23 Aug 2010, 17:24)
ok..am sa incerc
*


buna sunt nou pe aici si tin sa va sal pe toti sunteti meseriasi
am citit pe toping in mare parte cam cum ati facut ceasurile de bord,dar am o nelamurire!!!
Cum le-ati lucrat si prin ce program, si cam cum se lucreaza cu acel program?
blush.gif astept un raspuns dak ma poate ajuta cineva
Siconi
Deci n-ai citit tot... raspunsul era tot pe paginile topicului smile.gif
Eu le-am lucrat in Photoshop CS II, altii in Corel 12 sau alte versiuni.
clau.florin
ms smile.gif ,crede-ma am citit destule dar nu prea am mult timp k sa pun in practica ideile voastre k sunt prea ocupat cu lucru,mi-ar place sa-mi modific si eu ceasurile,mai cate ceva pe la bord si pe la exterioare,dak ma intelegi smile.gif am citi multe din aliniatele tale si imi place ai idei,esti meserias

4 Sep 2010, 17:26:
QUOTE(Siconi @ 4 Sep 2010, 16:11)
Deci n-ai citit tot... raspunsul era tot pe paginile topicului smile.gif
Eu le-am lucrat in Photoshop CS II, altii in Corel 12 sau alte versiuni.
*


oky, am descarcat photosho-ul dar, is pe dinafara sa lucrez cu el sad.gif ,imi poti da ceva indicii rolleyes.gif
AndyDeiu
ma gandeam sa fac bordul ca la nfs underground2.M-ar tenta si ar arata misto.....Daca reusesc va arat instructiuni
hyena
nu ai sa reusesti sa obti un asa model decat cu plasma
Siconi
QUOTE(clau.florin @ 4 Sep 2010, 16:29)
oky, am descarcat photosho-ul dar, is pe dinafara sa lucrez cu el sad.gif ,imi poti da ceva indicii rolleyes.gif


Pai tot pe net gasesti si tutoriale care te invata. Sunt prea multe de spus si, mai ales, de aratat ca sa postez aici. Photoshop este un program foarte vast si amplu.
Ca sa iti fie mai usor, fa un search pe Google cu titlul "Free Photoshop Tutorials" si vei gasi si filmulete, si text, si exercitii si cam tot ce vrei. Dar ai nevoie de timp sa poti asimila cunostintele si de ambitie, indemanare si imaginatie.
Succes!
Grim Reaper
Eehhhhhh si acum sa va arat ce am muncit si eu in 2 zile.

Leduri am folosit :-smd 0805 albastre (48 bani bucata), rezistente 620 ohmi

-smd 0805 rosii(24 bani bucata),rezistente 680 ohmi

Eu va recomand led-uri SMD cu carcasã de 3,5 x 2,8 mm pentru ca sunt mai mari si se pot lipi mai bine de cablaj, ce am luat eu sunt mici ca naiba au doar 2 mm.

Cablaj simplu, clorura ferica, folie retroproiector, imprimanta cu laser(traiasca fratzica), folie transparenta gri, ceva cabluri ce am gasit prin casa nu foarte groase.

Ceasu l-am scanat, modificat in photoshop si multa multa rabdare.

[attachmentid=1627656367] [attachmentid=1627656368] [attachmentid=1627656373] [attachmentid=1627656372] [attachmentid=1627656371] [attachmentid=1627656370] [attachmentid=1627656374] [attachmentid=1627656376]

wub.gif wub.gif wub.gif
hyena
parerea mea este k ai folosit exagerat de multe leduri mai ales k ai folosit smduri care au un unghi foarte mare eu am folosit leduri normale la 30 de grade si nu am pus decat 5 leduri pe cadra ori tu ai pus 16
oricum important e sa fi multumit eu ti-am zis doar ca puteai sa iesi mult mai ieftin biggrin.gif
Siconi
Daca tot ai facut chestia asta asa bine, de ce nu ai pus si un ac iluminat? Era complet ceasul...
Grim Reaper
Ac nu am pus ca nu m-am mai obosit sa il caut prin casa , aveam unul de vectra, dar nu stiu ce am facut cu el, eh asta e viata ce sa faci.

Pt doritori atasez ce am mesterit eu in photoshop [attachmentid=1627656455]

iar scump nu am iesit deloc 25 de lei nu mi se pare o suma exagerata iar rezultatul este vizibil.

Mie imi place la nebunie , doar ca a trebuit sa refac acul sa indice bine viteza (traiasca gps de la telefon), acu indica cam cu 3-4 km in minus dar sunt multumit.
Una peste alta e ok.
Grim Reaper
Bucurie mare pe capul meu, a innebunit acul de la kilometraj nu mai indica cum trebuie,dupa ce l-am dat a doua oara jos ,l-am curatat ca se bloca la 40 la ora acu nu mai vrea mai deloc, ce ma sfatuiti sa ii fac ???
bv-08-fgm
cel mai simplu,schimbi mecanismul cu altu
mariusflorian
Sal si yo sunt nou pe aici acum 1 saptamana mi-am luat o dacie break din 97 as vrea sa fac cateva modificari la ea,am vazut ceasurile si imi plac la nebunie dar furia mea e rosie mere sa ii pun led-uri albastre si ceasuri albe? ce ma sfatuiti?
Siconi
Sa uiti de culoarea albastr la ceasurile de bord. Mai bine pui rosu sau portocaliu sau verde, decat albastru. Culoarea albastra trage la somn de numa-numa'. Eu am asa ceva pe bordul meu O-O-O si stiu ce vorbesc. La randul meu, nu am tinut seama de recomandarile altora si am facut cum am vrut eu... Apoi am simtit efectul reconfortant si atat de odihnitor incat iti creaza senzatia de somn si te distrage de la condus.
Tu faci cum vrei... e masina ta, sunt banii tai, munca ta. E doar parerea mea din experienta personala.
La Clio voi schimba pe culoarea rosie; merge belea de tot.
mariusflorian
o sa dau o fuga duminica in targ sa ma uit dupa led-uri rosii macar sa o fac furia rosie toata. Problema e alta este prima masina si nu prea le am cu mecanica si electronica asa ca te rog sa-mi spui si dupa ce led-uri sa ma uit. Dar ceasurile merg sa le fac alta culoare dar nu albe?
Grim Reaper
Daca nu le ai cu asa ceva eu zic sa nu te legi la cap daca nu te doare.
O sa te lovesti de niste probleme care nu vei sti cum sa la abordezi.daca vrei sa iti luminezi ceasurile din spate cum au facut alti colegi de forum inclusiv eu ,va trebui sa scoti acele de la ceasuri(belea mare daca nu le pui inpoi cum trebuie) iar leduri poti cauta SMD la 130 grade sau 120. Culoarea o alegi tu , totul depinde de gustul tau.
Multa bafta si bine ai venit pe forum
raresuu
multumesc frumos
Grim Reaper
ca teaser mai pun 2 3 poze tongue.gif

mariusflorian
Nu vreau sa ma leg la cap vreau sa fac ceva diferit la masina am vazut ca in bord sunt 3 beculete la ele ma refeream sa le schimb cu led poate peste vre-o 1-2 ani de forum o sa ajung sa-mi pun si led-uri in spate la ceasuri. Ma gandeam sa pun 3 led-uri si k sa nu umblu la ceasuri sa imbrac marginile cu autocolant sau poate ma ajutati voi cu neste ceasuri neste treburi.
Grim Reaper
Am inteles acu ce vrei sa faci.
Uite iti dau o idee: Exista ceva module cu led smd de diferite culori [attachmentid=1627659819] , ceva de gen , si scoti plasticul ala verde de sus si pui unul transparent mat, si asa nu te complici foarte mult si nu modifici mai nimic inafara de a scoate plasticul ala si de a pune modulul ala cu leduri.Si deranjul nu cred ca e asa mare sa dai cesurile jos 2 mufe si 3 "arculete" sa le zic asa care tin cesurile de bord



P.S. Daca vrei sa iti faci iluminarea din spate te ajut cu cea mai mare placere, indicatii peste indicatii daca vrei. si nu te costa mai mult de 60-70 de lei sa faci lucrul asta.
mariusflorian
ms pentru model maine dimi ma duc in targ sa vad daca gasesc asa ceva .Masina abea am luat-o si step by step vreau sa o areanjez cat de cat.
Nayr4m
Vreau si eu sa imi luminez bordul deci nu ceasurile din spate doar bordul....stiti voi acele 3 becuri de sus cum zice si mariusflorian si nush de care becuri trebuie sa pun...si nu vreau sa desfac bordul si dupaia sa cumpar becurile...am vazut recomandarea lui Grim da nu prea inteleg ce este "aia" si cu ce se mananca...daca aveti si alte sugestii mai la indemana oricui sunt bine venite
Siconi
QUOTE(mariusflorian @ 25 Sep 2010, 13:18)
Nu vreau sa ma leg la cap vreau sa fac ceva diferit la masina am vazut ca in bord sunt 3 beculete la ele ma refeream sa le schimb cu led poate peste vre-o 1-2 ani de forum o sa ajung sa-mi pun si led-uri in spate la ceasuri. Ma gandeam sa pun 3 led-uri si k sa nu umblu la ceasuri sa imbrac marginile cu autocolant sau poate ma ajutati voi cu neste ceasuri neste treburi.
*



Daca doar atat vrei sa faci, adica sa schimbi cele 3 beculete, atunci poti folosi LED-uri UV si nu trebuie sa schimbi nimic. In locul fiecarui beculet pui cate 3 LED-uri UV legate in serie impreuna cu o rezistenta de 50-100ohmi (gen - A-K-A-K-A-K-REZISTENTA +) si gata treaba. Plus de asta, lumina UV nu e vizibila ochiului liber, dar tot ce este alb va iesi in evidenta foarte frumos, dand impresia de alb rece sau alb neon. Eventual, poti folosi un marker pentru UV ca sa colorezi acele ceasurilor si treaba e completa.
Succes!

PS: Daca vrei altfel, arunca un ochi pe la pagina 13 la posturile mele si vei vedea ce si cum am facut eu.
mariusflorian
am vazut postul tau de la pag 13 super marfa ceva de genul vreau si yo.Am fost ieri in targ si parca am fost caine surd la vanatoare am luat 2 led-uri dar nu sunt bune sunt pt ulei si benzina. De acum in colo o sa fac cumparaturi doar dupa net.Astia de la zexter nu au o comanda minima? Ca doar nu o sa-mi trimita mie doar 5 led-uri.Spuneai sa uit de culoarea albastra pai la uv mere si rosu sau portocaliu???
Siconi
La UV merge cel bine argintiu si alb; si rosu merge, dar nu stiu exact daca se va vedea violet sau lila. UV intensifica culoarea de baza fara sa se vada sursa de lumina (radiatia UV este in afara spectrului vizibil cu ochiul liber).

La Zexstar iti trimit si un singur LED daca doar atat vrei sa cumperi. Eu am cumparat multe de la ei, iar o comanda stiu sigur ca am avut-o cu doar 4 LED-uri.
mariusflorian
Siconi te rog sa imi faci o schita cum sa leg led-urile saptamana asta o sa le cumpar si ma apuc de treaba .De plexic am inteles ca mere si plasticul de la o cutie de bomboane tic-tac este adevarat? am luat un marker florescent galben mere sa dau pe ceasuri?
Siconi
[attachmentid=1627660505]

Sper sa te ajute.

28 Sep 2010, 11:41:
LE: Plexiglass e un material, iar plasticul ala infect de la TIc-Tac are alte proprietati de refractie a luminii mult mai precare. Eu nu m-as incurca cu asa ceva. Despre marker: ti-am zis deja de care ar fi cel mai bun, iar pretul e undeva aproape la fel, poate usor mai mare, oricum, nu costa o avere iar efectul e garantat. Deci, marker pentru UV, din ala cu care se marcheaza si banii.
iuliano_smile
Proiectul este ink in desfasurare. Astazi in 3 ore sau realizat urmatoarele:........ahhh. MAI NIMIC radmasa.gif .
hyena
e bine totusi ca te menti vitaminizat LolLolLo.gif Ca Mg Zn astea importante :
iuliano_smile
QUOTE(hyena @ 12 Oct 2010, 08:18)
e bine totusi ca te menti vitaminizat LolLolLo.gif Ca Mg Zn astea importante :
*


Da dar ca sa reusesti permormanta asta a trebuit sa sacrific 2 degete smile.gif. Adica mam taiat cu freza la cele 2 degete si pana la urma am terminat treaba cu trusa de raforaj laugh.gif . Cel putin prinde forma 243.gif .
Cioby92
din cate vad se baga in voi istorie la greu... nici cu economia nu stati rau unsure.gif wacko.gif biggrin.gif
iuliano_smile
QUOTE(Cioby92 @ 12 Oct 2010, 16:20)
nici cu economia nu stati rau  unsure.gif  wacko.gif  biggrin.gif
*


Ceasurile sunt moca biggrin.gif .
bac.
si uite cee mia iesit mie dupa o saptamana de lucru la ceasuri, multumesc celor care mi-au dat sfaturi, precizez ca in zona mea nu exista magazine de electrice , tipografii, foi retro - decat autocolant alb, asa ca am folosit ce am gasit.
Grim Reaper
frumos arata , felicitari
dar daca faceai numerele alea putin mai mari parca , dupa parerea mea , arata mult mai bine
hyena
aici e vina mea... asa i-am dat eu modelul... pt ca mie asa imi plac sa se chiorasca lumea la ele
bac.
Era bine o idee mai mari dar dupa ce le-am montat am observat asta. In realitate se vad destul de bine, majoritatea stiu aprox ce viteza au - o simpla privire a acului sau alte metode. Acul la vitezometru l-am dat cu oja ca era un galben sters, i-am schimbat camele(tocite) sa mearga si la mine jurnalierul -avea dreptate userul PH06BOA -mai bine repari pe al tau decat sa pui altul si sa nu stii ce defect are. Am ales modelul de ceasuri de la hiena (am mai desenat eu ceva pe acolo -vazut la andreybazatu colorat in functie de turatie si viteza).
Vladutzzzu
salut

De unde pot face si eu rost de foaie de retroproiector? sunt din ploiesti prahova. e cineva din zona care stie daca pot gasi prin ploiesti pe undeva sau prin apropiere.


Merg printate si pe alt tip de foaie ceasurile? Daca da se vede diferenta mare intre cele 2 metode?

iuliano_smile
QUOTE(Vladutzzzu @ 14 Oct 2010, 19:12)
salut

De unde pot face si eu rost de foaie de retroproiector? sunt din ploiesti prahova. e cineva din zona care stie daca pot gasi prin ploiesti pe undeva sau prin apropiere.
Merg printate si pe alt tip de foaie ceasurile? Daca da se vede diferenta mare intre cele 2 metode?
*


Hopa. Un nou membru din ploiesti. Bun venit:d.
Vorbeste cu hyena. E specialist in asa ceva wink.gif.

In principal e mai complicat putin. Cauta ca e un tutorial aici pe acest topic.
hyena
o sa imi deschid o firma "gauges a la fane.com.net.org"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.