Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zgomote si scartaieli Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Probleme tehnice - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
asus
vreo pietricica intepenita in profilul cauiucului?
C@talin
nu se mai aude, ia trecut ,off numai fite pe masina asta
nik1965
In urma trecerii peste o frezare transversala in sosea (mama lor care au facut-o) cu aproape 100km/h de am zis ca s-a rupt in doua cam zdrangane peste tot cind trec peste oarece denivelari, inclusiv prin bord.
p3rv3r5ul
salut, am o dacia logan 1,6mpi. una dintre problemele pe care le am cu masina asta este ca dupa ce merg cu ea cca 10 minute, cand stau pe loc cu motorul pornit se aude un zgomot ciudat din cutie..face exact ca un motor diesel. in momentul in care calc ambreiajul, zgomotul dispare...
stie cineva sa-mi dea si mie o explicatie pentru treaba asta si imi spuneti daca e grav?
powerx
zgomot tehnologic, nu are nimic, asa face toate.
pedrovl
Evit sa merg in service pentru probleme minore drept pentru care poate ma ajuta cineva....Cand ridic piciorul de pe frana se aude un scartait. Unde trebuie dat cu ceva vaselina? Multumesc.
lupu86
am un prieten care si*a luat un logan din ungaria si cutia ii merge perfect. am ramas surprins cand am condus masina lui nu agata deloc primele 2 trepte intra perfect si foarte ushor. am intrebat pe cineva daca este diferenta intre logan pt romania si logan pt export..si se pare ca sunt mai bine lucrate, iar cei de dincolo le testeaza inainte sa le primeasca si daca nu le place ceva le trimite inapoi.
milgn
radmasa.gif
chiar crezi ce spui cu refuzatul ala?comenzile ca oriunde se fac pe seria de sasiu.refuza cine dealerul?n-are niciun interes.clientul?e in aceasi situatie ca in romania!iar cu cutiiile,ce naiba doar s-a vb pe aici ca unele agata altele nu(doar sunt "lucrate" manual).
nu exista nicio diferenta intre logane din rom si extern.doar de echipare.restul e in...mintea noastra!
e.so!id
Si eu zic ca pt exterior se construiesc loganurile putin mai cu atentie. Ce e sigur, e ca nu le pot exporta fara ABS. Si ca sa va destind, spun ca am vazut pe un site nemtesc cu masini la mana a doua, un logan care costa vreo 12.000 euro:D
bassfreak
asta patesc si eu, se aude un scartait de afara de la rotile spate. trebuie uns ceva probabil la tamburi, dar n-am aflat inca ce..
t1ger
Salut,

la mine agat in trepata 1 si a 2-a am fost la service si mi-au reglat ambreiajul( tine mia jos acum).
Dupa acesta am observat ca nu mai agata !


axabrt
dupa ce inchid geamul se mai aude un pocnet cand se aseaza pe rama

in rest cand merg pe denivelari se aude un fel de zumzait din bord...ca un fel de dardait. alte zgomote nu am inca la 5500 km.
icriss79
QUOTE(1.6 @ 27 Aug 2006, 18:01)
Dupa nici doua saptamani de la vizita in service in care s-a uns repartitorul de frana acesta scartaie iar!Ma dispera!Ce solutii mai durabile ar fi??O vasilina grafitata ar fi mai buna sau ce dracu sa-i fac?
*



Salut. Aceeasi problema am avut-o si eu. S-a rezolvat tot prin ungerea cu vaselina (cei de la Dacia au spus ca in nici un caz nu se schimba repartitorul pentru un scartait), numai ca repartitorul ala a fost desfacut (desurubat) si unsa piulita respectiva + adaugat vaselina intre piulita si garnitura de cauciuc sau ce-o fi ala.
Asta s-a intamplat dupa ce am schimbat service-ul (m-am dus la MeridianVest), pentru ca cei de la service-ul precedent ungeau decat "pe afara" mecanismul cu pricina, asa ca dupa o ploaie serioasa sau apro. 500 km, scartaia din nou.
Dupa aceasta operatie, am parcurs pana acum aprox. 3500 km si deocamdata este liniste...
IRONICK
Mie a inceput sa imi zdrangane capacul cotierei si sa scartaie la inchis/deschis. Inca nu am avut timp de ea dar o sa rezolv problema.

PS. Este vorba de cotiera "originala" Dacia.

tedy
Mda,mai degraba cred ca ti-a reglat autosugestia,sau poate la timonerie ceva.
klaus
Am indoieli mari ca se baga cei din service la reglaje de timonerie.
tedy
Si eu de asemenea,dar poate o fi gasit colegul nostru vreunu pasionat si de fiare,nu doar de bani.Bafta
Andrei LGN
Nu cumva asa zisa agatare in tr 1 si 2 e de fapt inzavorarea in treapta de viteza?
Eu stiu ca "agatarea" e atunci cand introduci in viteza (sau scoti) se aude un carait - de obicei scurt (max 1sec)...
Am si un oltcit('95 CV 5 tr) si iarna intra greu in tr.1 iar in a 2-a intra cu un scurt carait si asta numai pentru ca motorul era rece; dupa ce se incalzea intra perfect in toate vitezele si nu mai caraia.
klaus
eu zic sa lasam caraitul de olcit acolo unde este, ca in nici un caz nu este vorba de el pe logan, nici aiurea si nici in acest topic.
Caraitul e carait, agatatul e agatat.
Spio
scartaie cand o apesi si scartaie si cand ii dai drumul. si mai scartaie pe spate cand dai drumul la frana de mana... urrrat ! parca se uita lumea ciudat cand aud ... nu ?
bassfreak
scartaie doar cand ii dau drumul, si la frana de picior cat si la frana de mana. scartaitul vine clar din zona tamburilor.
anpop
a mea caruta a inceput sa faca naspa....cand plec de pe loc se aud niste batai in spate , se mai aud si cand merg pe drum denivelat....am 5000 km...am ridicat-o pe un elevator: nimic lovit...slabit....
ideea e :trag frana de mana si incerc sa plec....se aude o bataie de metal pe metal....parca as avea o bila in portbagaj......ma gandesc ca a cedat amortizorul pe dr spate....cam pe acolo se aude...
daca aveti sugestii, pareri... smile.gif

constructorul99
vezi ca s ar putea sa fie cricul din portbagaj.la mine s a slabit surubul ce l tine acolo si pina mi am dat seama...
anpop
QUOTE(constructorul99 @ 17 Sep 2006, 14:54)
vezi ca s ar putea sa fie cricul din portbagaj.la mine s a slabit surubul ce l tine acolo si pina mi am dat seama...
*


nope..am dat jos tot.....e ceva dela caruta... sad.gif
IRONICK
Apropo de plasticul de pe montant care scartaie . . spunea cineva de niste bucati de cauciuc montate mai nou din fabrica . . si asa arata: [attachmentid=34841]
horia76
Buna
eu sint nou pe aici dar cel mai bun zgomot pe care l-am auzit eu a fost conducta de servo care fiind desfacuta(destrinsa) de cind am cumparat masina batea in lonjeron de cite ori viram.Partea faina a fost ca la service le-a trebuit cam 3 luni ca sa-si dea seama ce are.De cite ori imi verificau masina era perfecta,asa ca daca mai bate ceva nu cred ca tre sa ne facem probleme e Dacie si e a noastra.Numai bine. Cu respect HORIA
bunicu
QUOTE(bassfreak @ 15 Sep 2006, 12:49)
scartaie doar cand ii dau drumul, si la frana de picior cat si la frana de mana. scartaitul vine clar din zona tamburilor.
*



acelasi simptom il am si eu. dupa cativa km facuti pe drum de tara a aparut scartaitul. m-am bagat pe sub masina si sigur vine de la roata spate stanga. cred ca a intrat ceva praf.
dupa spalare nu a mai facut. am crezut ca s-a dus "praful"
pacat ca a tinut doar o zi si a reaparut sad.gif
pedrovl
Si eu am aceeasi problema. Scartaie cand ridic piciorul de pe frana sau cand las frana de mana. Cine stie ce este?Trebuie desfacuta roata? Am uns repartitorul de sub masina dar degeaba.
74r12
Idem la mine, dar doar daca masina e in panta cu frana apasata , cand iau piciorul de pe pedala apare scirtaitul. Eu zic ca e de la tamburii spate si provine din frecarea sabotilor pe tamburi, care genereaza niste vibratii traduse prin scartaitul ala (mai mult aduce a muget).
Nu se manifesta la viteze mai mari.
Cred ca e normal.
Daxx
Salutare!
Cum ati rezolvat problema zgomotului din stilpii laterali (zona centurilor de siguranta)?..Sa nu-mi spuneti de search, ca am incercat sa intru pe topicurile lipicioase, unde sint grupate problemele tehnice si nu mi-a mers nici unul..Sorry.
Multumesc!
bassfreak
QUOTE(74r12 @ 21 Sep 2006, 16:28)
Idem la mine, dar doar daca masina e in panta cu frana apasata , cand iau piciorul de pe pedala apare scirtaitul. Eu zic ca e de la tamburii spate si provine din frecarea sabotilor pe tamburi, care genereaza niste vibratii traduse prin scartaitul ala (mai mult aduce a muget).
Nu se manifesta la viteze mai mari.
Cred ca e normal.
*



deci nu vorbim de mugetul care se aude atunci cand freaca sabotii pe tambur cate putin cand masina este in panta cu frana de mana trasa sau cu frana apasata.

vorbim de un scartait foarte clar si deschis care se aude indiferent de cum e masina, deci nu in panta, si se aude doar cand se elibereaza frana.

poate are cineva curajul sa desfaca tamburii, sigur acolo trebuie uns ceva.
klaus
QUOTE(din report facut de userul Chiulasa)
Problema poate aparea din cauza repozitionarii incorecte , in cazul folosirii, a centirii de siguranta din dreapta. Dupa folosire aceasta, la prinderea de jos, nu mai revine la pozitia normala si capatul metalic atinge de stilpul central, duar la miscari pronuntate ale masinii.
buzz77
Salut!

Am un Logan 1.4 MPI din iulie 2005. Incepand de prin iulie anul asta, din cind in cind, se auzea un scartait ciudat in momentul cind plecam de pe loc, fiind in viteza I si dadeam drumul ambreiajului. Se auzea mai tare cind pedala era in pozitie mai inalta.
In acel moment aveam in jur de 12500-13000KM. Intre timp am fost in concediu, am facut vreo 6000KM (in afara) si apoi inca vreo 1500KM (in Bucuresti) si acel zgomot imi tot apare, dar nu tot timpul, si nu reusesc sa-mi dau seama de un "pattern" dupa care apare. Probabil ca daca ma duc la service, exact in ziua aia nu se va auzi nimic si-mi vor zice ca totul e ok...

Multumesc,
Daxx
klaus, multumesc pentru raspuns!..presupun ca pentru mine era, referitor la zgomotul din stilpii laterali..
Se pare, insa, ca nu asta e cauza..deoarece am zgomote in ambii stilpi (stinga-dreapta)..si sint destul de pronuntate. Off..
triniti
Am un logan laoreate 1.4 cu 3600 km facuti in 4 luni ( 2006 IUNIE ACHIZITIONAT).
Pe langa faptul ca zgomotul ambreajului deranjeanza de cand porneste motorul, de pe la 2500 -2700 km moturul are un tacanit ( genul cubutorilor de dacie vehe ) ce se accentueaza pe masura ce se incalzeste motorul si in mers se simte zgomot de frecare fara ulei.
Am fost la service da trebuie asteptata comisie de la "DACIA", pana vin ei sunt zgomote tehnologice.
Pe zi ce trece zgomotul este mai percutant ( mai ales cand ai nevoie de pedala de acceleratie).
Daca sa mai confruntat cineva de asemenea problema il rog sa posteze.
hash
Aproape 8000 km, am un 'soricel' in bord, sus deasupra volanului, cam prin zona stalpului stanga. Parca ar fi o clema, ceva plastic nestrans (slabit). Daca are cineva ceva idei de unde-ar putea fi .. Merci.
DFA
Parasolarul l-ai verificat?
Iuliu
la debriere zgomot ciudat
AMDO
Draga Daxx,
Din proprie experienta iti spun ca problema nu are nici o rezolvare. Cel putin nu una reala. Rezolvarea este de moment si problema revine dupa un timp (saptamani, luni).
Zgomotul nu este chiar (doar) din stalpi. Zgomotele sunt de obicei din usi, de la macaralele geamurilor (acestea se aud in mimentul accelerarii sau franarii, cand geamurile o iau la vale sau la deal), de la o tablita din portiere pe care "specialistii" Dacia-Renault (tusea-junghiul) le regleaza cu un dispozitiv foarte evoluat numit mana stanga (uneori se ajuta si de dreapta), etc, etc.
Exista totusi o rezolvare. Singura. O vinzi si cumprei totusi un autoturism.
Pentru edificare trimite-mi un mesaj personal, facem un schimb de numere de telefon, ne intalnim si-ti prezint "bijuteria" mea de Renault - Scenic (primul service dupa 3 zile de la achizitionare, 7 interventii in primele 2 luni, nimic rezolvat) si o sa te convingi de fabricantii francofoni. Ce pretentii mai ai la o chestie pe care cu mandrie o numim "automobilul" Logan?
hash
QUOTE(DFA @ 29 Sep 2006, 22:29)
Parasolarul l-ai verificat?
*



Da, nu e de la el. Nu stiu daca pot sa bag mana de jos prin bord, poate descopar ceva. Am sa verific si sub gratar la compartimentul motor, poate mi-a plecat filtrul de praf (polen) la plimbare.

Face numai pe piatra cubica sau unde sunt denivelari pronuntate.
ambvision
La mine plafonul baraie pe piatra cubica si alt drum accidentat, si eu am crezut ca-i altceva pana am pus mana pe el si a tacut... rezolvare inca n-am gasit
QUASAR78
biggrin.gif
klaus
Bine stimabile, mata in service si ne intrebi pe noi ce-ti zdrangane?
Si daca venea un client cu problema?
vijelie
Il redirectiona pe www.daciaclub.ro si, dupa fro 2 luni de search, se bucura ca e numai atat...
QUASAR78
mad.gif
IRONICK
QUOTE(QUASAR78 @ 3 Oct 2006, 12:33)
radmasa.gif
Am patit-o si eu

Lucrez intr-un service si ma dispera clientii care vi si spun "scartie ceva" pe acolo....pe acolo , dar loganelul meu chiar ZDRANGANE , in portiera si in dreapta fata sub bord


Cat de tare sa mai dau muzica????


hmmmmmm sad.gif

QUOTE(QUASAR78 @ 3 Oct 2006, 14:38)
radmasa.gif
Stii ce fac natangii ???

dry.gif " Este garantie ........ PARCA am un zumzet in scaun cand merg cu 120 - nu cumva este stricat ceva???" biggrin.gif

off topic smile.gif

Nu mai desfac nimic pt ca-mi este de garantia extinsa platita si asa mi-am montat alarma , am modificat boxele spate , am schimbat stopul suplimentar si am pus leduri....


Tu sigur lucrezi intr-un service Dacia ? Si daca da, in Iasi este doar unu Caremil Impex. Asa ca atentie unde va duceti cu masina ...

EL. Credeai ca scapi pasarica mica ? Ti-ai editat posturile ? E lasa ca le-am pus eu la loc.
alinakes
Sau mai bine spus , un service auto ?!

Poate o fi service de calculatoare si scartaie unitatea !

Daca totusi lucrezi intr-un service AUTORIZAT Dacia te rog frumos sa ne spui si noua , cel putin pe mine m-ar interesa ca sa stiu sa il evit !
klaus
Uf, ce rai suntem...
Si ce bine ne simtim... naughty.gif
QUASAR78
10412898.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.