Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zgomote si scartaieli Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Probleme tehnice - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
crising
Eu cred ca se refera la semnele in forma de triunghi prezente in partea inferioara a parbrizului, in zona neagra, semne ce sunt de fapt repere pentru asezare/reglare stergatoare. Acele repere nu au nici o treaba cu felul cum actioneaza lamelele asupra parbrizului.
Bad_Wolf
Din capitolul zgomote, de ceva vreme cand semnalizez stanga sau dreapta si virez se aude un zgomot in semnalizator/bloc lumini , aseamantor cu zgomotul care il face cand da sa sara la indreptarea volanului, in functie de cat de mult virez se aude o data sau de doua ori ....la indreptartea rotilor se comporta normal. Ce poate fi ?
cosming
QUOTE(cosming @ 16 May 2008, 20:18)
Salut.
Eu am cam de 1 an un zgomot gen lovitura, la drumuri cu denivelari care pare ca vine din partea dreapta spate, de sub masina. Ce ar putea fi ?
Pana acum m-am multumit sa dau un pic mai tare la mp3 ca sa nu ma ervez...dar as vrea sal si repar pe maine smile.gif...
Daca aveti vreo idee... multam fain
*



Se pare ca problema este de la capota portbagaj.
Mich@el
de la o vreme aud un cloncanit in zona puntii spate la trecerea peste denivelari.
o fi vreun telescop sau o fi repartitorul frana?
ce sa fac?
cata87
am un zgomot in mers ca si cum asa avea sticla in cauciuc si loveste soseaua...dar nu stiu sigur...cum pot verifica ? ca de pipait am incercat si nu simte nimic
Mich@el
poate ai ceva pietricele adunate in profilele anvelopelor...ori ai capacele legate cu fasete si ele-ti ating etrierul pe fata.
green_wall_13
Am avut si eu zgomotul descris mai sus, produs de anvelope. Dar l-am auzit cand erau anvelopele noi timp de 3-4 luni dupa care nu sa mai auzit nimic. Eu cred ca doar la gume noi se aude pana se uzeaza un pic si devin mai uniforme caile de rulare. Explicatia gasita de mine este ca bavurile ramase de la matritarea cauciucului sunt prea proeminente si lovesc astfaltul, de aici rezulta zgomotul respectiv " parca de plesneala" rolleyes.gif Eu asa cred...poate ma insel
atehnic
Scuzati ignoranta - pe langa problemele cu pedala de ambreiaj (descrise la locul potrivit), am constatat in ultima vreme un scartzait ascutit care vine din exterior, undeva sub masina (deci nu-i de la pedala de frana propriu-zisa), insa numai la eliberarea pedalei, nu si la apasare. Scartzaitul dispare daca frana de mana e trasa. Cablul de frana? pericole, consecinte
tkx
si la mine se aude la fel. cred ca tamburii scartaie.
michou
Zgomotul este 100% de la tamburi, trebuiesc desfacuti curatati in interior si ceva vaselina si problema se rezolva garantat.



QUOTE(tkx @ 29 May 2008, 13:19)
si la mine se aude la fel. cred ca tamburii scartaie.
*


Mich@el
vaselina in tambur??? unde calca sabotii??? aplauze.gif radmasa.gif
se demonteaza, se curata si se degreseaza.
IRONICK
Maicale, nu ridea ca asa se face biggrin.gif

Se da cu vaselina in locul unde atinge coltul sabotului de ... (si aici te las pe tine sa iti dai seama). Si nu are legatura cu tamburii.
draculafly
in m omentul in care bag in viteza se aude un zgomot de tije , conducte pe dedesubt.acelasi zgomot se aude si cand dardaie fff putin masina la plecarea de pe loc . ce poate fii ?? ceva desfacut pe la cutie ma refer la parghiile de comanda sau?????
testike
Si mie imi scartaie tamburii de cateva zile, culmea acum 12.000 km i-au demontat si uns la service.
Trebuie sa merg in concediu peste 2 zile, si n-am putut face programare la service-ul la care merg in ultima vreme - poate cineva sa-mi zica daca este vreo problema daca fac vreo 3500 km cu masina asa cum e?
O sa merg cu masina si prin munti, in Austria..De franat franeaza bine, nu am vazut sa se incalzeasca vreo roata mai tare..
tkx
de fiecare data cand iau o groapa mica (cu muchii drepte) sau trec peste portiuni cu asfaltul jupuit, se aud zgomote ciudate ca si cum roata ar cadea din pod si nu de la 1-2 cm cat are , sa zicem groapa. de asemenea plasticele din interior sau usile acompaniaza pe masura. nu toate loganele fac asa.

credeti ca e vreo pb la suspensie sau plasticele au capatat joc f mare? de asemenea mi se pare ca masina nu mai e inchegata... desi drumurile sunt cum sunt eu am protejat-o cat am putut
vijelie
Puntea față sau spate?
Si eu am astfel de zgomote, dar pe spate, asa ca le atribui balamucului care e in portbagaj.
tkx
pe amandoua puntile. la revizie nu au gasit jocuri. am tras si eu de roti si nu mi s-a parut ceva suspect.
BZN
QUOTE(tkx @ 5 Jun 2008, 09:29)
de fiecare data cand iau o groapa mica (cu muchii drepte) sau trec peste portiuni cu asfaltul jupuit, se aud zgomote ciudate ca si cum roata ar cadea din pod si nu de la 1-2 cm cat are , sa zicem groapa. de asemenea plasticele din interior sau usile acompaniaza pe masura. nu toate loganele fac asa.

credeti ca e vreo pb la suspensie sau plasticele au capatat joc f mare? de asemenea mi se pare ca masina nu mai e inchegata... desi drumurile sunt cum sunt eu am protejat-o cat am putut
*



Problema este la amortizoare...,fa si tu o verificare sumara : incearca sa apesi puternic pe fiecare colt al masinii, daca se creaza un " balans" atunci sigur asta e.
tkx
am incercat, se opresc oscilatiile f repede, nu intra in balans. de asemenea la scimbari mai bruste de directie la viteze mari masina nu intra in balans.
e posibil sa fie piulitele de la amortizoare slabite?
Mich@el
sa nu fie slabite suruburile de la vreo roata....
BZN
Atunci cauza ar mai putea fi presiunea din roti mult peste limita normala sau jocuri pronuntate in zona prinderii amortizorului ( partea superioara).
tkx
presiunea e normala, chiar putin sub, tocmai ca sa mai anulez din zgomote. cat despre piulite slabite la roti nici vorba.

oricum de noua masina a fost f zgomotoasa. la- inceput am zis ca de e noua si e rigida. acu s-a hodorogit de tot. am observat ca sunt mai inchegate variantele ieftine (ambiance/preferance). am mers insa cu ambitionul unui prieten (40.000km) si era mai zgomotos ca al meu. eu am 18500km din care vreo 9000 au fost rulati in afara tarii.
Mich@el
recomand sa faci ca si mine...in clipa in care pun contactul, deja porneste muzica si nu te mai stresa atat pe fiecare chitzibush.
fii mai meloman biggrin.gif
mario1980
Nu-s de vina plasticele din dreptul stilpilor spate, cele de sub luneta? Eu le-am scos, si-am bagat in locurile unde se sprijina ele pe tabla, niste material textil subtire.

Si inca ceva, m-am uitat pe dedesubt, si unde vedeam ca vreo conducta, de la combustibil sau orice altceva care freaca de clemele de prindere, sau se atinge de ceva de care n-ar trebui sa se atinga, bagam cite-o cirpulica smile.gif Locurile unde se ating lucruri care n-ar trebui sa se atinga, se observa daca te uiti cu atentie, si se vede ca sint frecate, si praful sters in locul respectiv.

Toate cele bune!
vijelie
Cum se scot?
mario1980
Se rabateaza sezutul banchetei spate, se desfac suruburile spatarului, cu o cheie de 13, se scoate spatarul, si apoi aveti nevoie de un torx de nu-stiu-cit sa desfaceti in partea de jos a acelor plastice, apoi le trageti cu atentie. Parca este nevoie si de desfacut centurile de siguranta de pe polita, dar nu sint sigur. Eu am avut pregatit cu acea ocazie niste material, un fel de vatelina pe care am prins-o pe polita si pe stilpi, avind grija sa tai in dreptul gaurilor de aerisire.
S-a simtit o reducere a zgomotelor, nu spectaculoasa, dar s-a simtit.
CriSTI68
mai zdrangane la cineva geamul de la sofer ? cum se rezolva problema ?
Mich@el
am un cloncanit pe spate-dreapta. imi fac griji ca ar putea fi telescopul, dar tin minte la revizie cu mecanicul a luat o mana de grease si a bagat la greu la repartitorul spate spunandu-mi ca daca inca nu bate, cu siguranta va bate.
daca ma las cu greutate pe portbagaj, de la un anumit nivel de coborare se aude un "clonc".
ce parere aveti, am motive de ingrijorare? sa se fi dus telescopul asa repede?
desi masina e din 2005, am doar 26k km si am mare grija cu gropile si nici greutati nu am carat. suntem 2 adulti si un copil de 13 ani.
Lord Hades
salut. ca sa nu citesc tot toppicul apelez la bunavointa voastra.

1. geamul pasager fata scartie la ridicare in pozitia aproape inchis. geam electric. face pac pac pac si gata.

2. in stalpul B (cel dintre usi) pe partea stanga scartaie ceva ingrozitor. scartaitul apare doar pe drumuri proaste, ca si cum un element slabit s-ar zdruncina. Inafara de reglajul pe inaltime al centurii mai e ceva prin el? Sau se poate ca zgomotul sa provona din usa? Nu reusesc o localizare exacta.

Multumiri smile.gif
green_wall_13
Am si eu aceasi problema cu scartaiala din stalpul B stanga, de 7 luni (masina e din mai 07), am desfacut stalpii si stanga si dreapta si totul e la locul lui, nu scartiie nimic acolo...... wacko.gif ce sa fie, ce sa fie????? Eu banuiesc ceva in usi sau mai nou parca se aude undeva de sub tapiteria de pe plafon... unsure.gif
Lord Hades
A mea e din iulie 2007. Sub tapiterie zici? Tu ai desfacut de unul singur? Eu ma gandeam sa ma duc cu ea la garantie, mai ales pentru geam. Totusi sa nu fie in usa problema.
green_wall_13
Stalpii i-am desfacut singur,(nu sunt cofetar de meserie si ma bag la orice cool.gif ) ca in maimutele de la service nu mai am nici un pic de incredere ca pot rezolva o problema cat de mica. Mai am garantie 2 ani si nu ma duc la garantie decat daca e ceva grav si ce costa mult. In rest micile probleme aparute le rezolv de unul singur. Tapiteria inca nu am dat-o jos...Cred ca e pe lista si asteapta dupa ce vad ce e in usi , poate e de acolo unsure.gif ????
tkx
eu am desfacut ornamentul de la o usa si de pe stalpul B si nu am gasit nimic suspect. din contra toate suruburile erau f bine stranse. am mai pus eu niste bureti dar degeaba. e la fel. analizand mai bine am observat ca zgomotele sunt mai accentuate pe spate. saptamana asta o sa scot din portbagaj tot, banchetele, ornamentele de pe stalpii C, schimb bucsele la usi, ung repartitorul si revin cu impresii.
tumpi
Dragii mei sa va povestesc ce zgomote anormale are masina mea la varsta de 5 luni:
- stergatoarele scartaie;
- tetierele de la scaunele din fata scot un zgomot metalic enervant cand parcurgi un drum denivelat;
- cand pun frana dimineata placutele scartaie;
- cand schimb pe faza lunga se aude un zgomot anormal si ai senzatia ca maneta agata undeva. La Loganul tatalui meu acest zgomot nu exista.
Facand o analogie cu masina tatalui meu (a lui are 3 ani si 35k de km) Dacia face masini din ce in ce mai slabe calitativ. Deja imi pare rau ca mi-am luat dacie!
Lord Hades
stimate tumpi smile.gif stergatoarele scartie si la mine. unele noi rezolva definitiv problema. despre tetiere nu stiu ce sa zic. ai incercat sa le scoti sa le bagi inapoi si sa vezi daca mai scartie? scartaitul de placute apare la multe masini. desfa daca ai chef etrierul si le curata putin, poate ai impuritati pe acolo (sau asteapta sa ajungi la revizie). chestia cu maneta e ciudata si recomand o reclmatie la service poate t-o schimba pe garantie. sa nu iti para rau ca daca dadeai 20.000 euro pe ea si iti troncanea ceva te dadeai cu capul de pereti smile.gif

Revenind la problema mea, nu este posibil sa scartie usa in yala? adica mai precis in zona cuiului de inchidere? nu stiu cum sa spun. parca de acolo vine zgomotul mai persistent. ce zici thx?
tkx
nu stiu ce sa zic. la mine nu scartaie yala, in schimb scartaie chederele. oricum am pierdut sirul zgomotelor. adica inainte stiam daca un zgomot se aude din spate/fata, stg/dr, dar acum e totul un concert sad.gif
tumpi
Draga Lord Hades, verifica daca usa care scartaie in cui este bine reglata. Cand se inchide usa, nu trebuie sa se ridice pe cui. Luna trecuta am fost cu un coleg de servici sa-si ridice loganul si sa vezi surpriza: usile de pe dreapta erau reglate defectuos sau poate nu au fost reglate. Usa din spate se ridica aproape 3 milimetri pe cui. Nu-ti mai spun ce zgomot facea cand o inchideai. Cea din fata se ridica cam 1,5mm. Dupa un pic de scandal, i-au reglat usile. Cand l-am intrebat pe vanzator de ce nu a verificat masina mi-a zis ca el este economist, nu mecanic.
Si a mea are usa din dreapta spate prost reglata (se ridica pe cui) dar inca nu scartaie. Urmeaza sa o reclam vineri cand am programare pt scurgeri de ulei pe la distributie.
sorin_tcm
Eu am masina de 8 luni( varianta Prestige - dar nu cred ca este relevant) si au urmatoarele zdronganeli:

1) cand plec dimineata pe drum mai raschetat sau mai zgrumturos imi suna ceva in bord asa ca si cum ar zdronganii plastic pe plastic. Problema rezolvata azi dimineata , suna parasolarul de la sofer, daca il lasi putin mai jos sa nu atinga plafonul totul ii OK.

2) in usa de la sofer exista un zumzet din cand in cand , nu foarte tare indiferent ca ii geamul deschis sau inchis. Am observat ca daca in timpul mersului tin cotul presat pe geam nu mai face. Banuiesc ca ii ceva in interiorul usii.....nu are cineva vreo poza cum a desfacut panoul de la usa, nu ma intereseaza procedura de desfacere ci m-ar interesa care dintre piese ar putea fii cauza....

3) cand accelerez sau franez se aude din usa din dreapta fata asa ca 2-3 pocnituri care HABAR nu am de unde vin.... astept ceva solutii

4) cand trag frana de mana, dar cu butonul apasat de la frana si motorul oprit, se aude un scartait lung ...cam cat toata cursa franei de mana. M-am gandit sa fie repartitorul (ca si la Solenza) dar nu ii sunetul la fel, cel de repartitor il cunosc ii mai scurt ca un chitcait si se produce si in timpul mersului cand pui frana, dar la mine se aude numai la frana de mana

VA multumesc pentru sugestii
crising
La punctul 4, masina fiind dotata cu ABS nu ai repartitor. Scartaitul se aude de la praful de pe saboti sau de la micile mansoane din cauciuc prin care trece cablul de frana undeva in zona puntii spate.
sorin_tcm
Ok am inteles, nu stiam asta, merci de informatie. Dar la restul oare cum as putea sa le rezolv in regie proprie... ca daca mergi la service te mananca ..."sfintii" smile.gif
AR-18-MOS
QUOTE(crising @ 17 Jun 2008, 11:40)
La punctul 4, masina fiind dotata cu ABS nu ai repartitor.

De fapt, ai repartitor electronic.
DeusX
La prestige-ul meu proaspat de nici o luna cloncane, la gropi, centura pasagerului din dreapta. Daca o tin cu mana, tace. Loveste "mufa tata" in plasticul "mufei mama", habar nu am ce sa-i fac. smile.gif O sa incerc sa ajustez centura pe inaltime, poate un alt unghi ar indeparta loviturile.
bogdan_90
eu ce sa mai zic de a mea la aproape 40 000 cand merg pe piatra cubica zici ca se rupe toata masina. mai ales in zona air bag-ului zdrangane tare, stiu ca s-a mai discutat pe aici dar n-am gasit . poate ma ajutati cum sa mai remediez. mai nou simt o bataie in volan, un fel de joc care de altfel se si aude , ce sa fie caseta? multumesc pentru intelegere.
sorin_tcm
la mine nu ii centura..ca daor in dreapta nu am pasager, sunt singur in masina 99 % din cazuri
michou
Salut,

Mergi la service daca mai ai garantie..si se rezolva...eu am schimbat la prestigeul meu 2 centuri pana acum si cred ca urmeaza a3a.


QUOTE(DeusX @ 17 Jun 2008, 15:38)
La prestige-ul meu proaspat de nici o luna cloncane, la gropi, centura pasagerului din dreapta. Daca o tin cu mana, tace. Loveste "mufa tata" in plasticul "mufei mama", habar nu am ce sa-i fac. smile.gif O sa incerc sa ajustez centura pe inaltime, poate un alt unghi ar indeparta loviturile.
*


FILter
Bun asa! Cica iti iei varful de gama la Dacia si schimbi 3 centuri. La ABS Plusul meu din septembrie cred ca am prins un lot destul de bun, cred ca erau baietii odihniti dupa concediul din august. laugh.gif Singurul lucru care bazaie urat pe piatra cubica, e parasolarul dreapta pe care mi l-a terminat prietena, ca se oglindeste de 10 ori in juma' de ora. Si plafoniera mi se pare mie ca ar comenta pe piatra cubica, in schimb liniste.
P.S. Era sa uit, geamul de la sofer daca e deschis mai mult de 3 sferturi zici ca vrea sa se rupa, dar eu ori circul cu el total deschis, ori total inchis asa ca nu ma deranjeaza prea tare.
Radel
Mie imi scartaie ca dracu usile. Ca la vechea dacie. De la ce sa fie. Am uns cu vaselina, cu tot felul de sprayuri. Degeaba.Scartaitul vine de la cele doua role din usa printre care trece tija aceea. Ce e de facut???
Mich@el
ai gresat tija cu o pelicula fina de vaselina?
pe balamale cate o picatura de ulei de mecanisme fine cu pipeta.
mario1980
Bucsa o inlocuiesti cu un furtun de 8 cu insertie de ata, pe care-l gasesti pe la orice magazin de materiale de constructii.

Scuze, m-am grabit... Vorbeam de cuiul incuietorii, nu de problema ta
Radel
Este super gresata. Le-am dat si jos, leam spalat, le-am uns cu toate maglavaisurile. Degeaba. Or fi arcurile prea tari? mellow.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.