Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zgomote si scartaieli Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Probleme tehnice - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
boobybooby23
e posibil sa ai un joc prea mare in pistonasele culisante de la un etrierdar daca mergi cu o viteza mai mare pe acea portiune de drum si franezi incet ,se mai aude?
tzeegunoo
nu am incercat asa...dar intru zilnic de pe un drum normal pe un drum pietruit, in timp ce franez si zgomotul se aude.
vic24
Apropo de zgomot din fata/simtit in volan: fui deunazi pe A2 intre fetesti si drajna, pe sensul spre bucuresti, mers cu 130 - 140, 3 oameni in masina, cu ac. Ori s-a valurit putin asfaltul, ori ceva e in neregula cu masina mea, dar eu la peste 120 simteam o vibratie gen roata usor ovala in volan. Pe alte drumuri nu a facut, dar nici nu am gasit sa-i dau peste 120.... deci... cum e ? vibreaza autostrada ? dry.gif
mariuscond
Nu!
Vibreaza masina!
Echilibreaza rotile. Macar alea de pe fata.
Eu le-am echilibrat de vreo 3 ori pina au reusit meseriasii pwlii sa le echilibreze... si mai si afiseaza aere de specialisti.
M-am lamurit cu vulcanizarile de cartier...
boobybooby23
verifica scutu(tzeegunoo),si vic daca iti trepideaza abia peste 120 e clar ca ai o roata ori lovita ori echili brata rau,la viteza aia se cam simnte si o diferenta de 5 grame
bobo77
A naibi autostrada ca ea este perfecta...in ciuda acestui fapt si eu zic ca ar fi bine sa echilibrezi rotile.
tzeegunoo
scutul l-am verificat...oarecum. nu am reusit sa o urc pe o rampa dar am bagat mana pe sub ea cat am ajuns si am incercat sa misc scutul dar parea bine fixat.
vic24
Mda, o sa verific rotile. Dar sunt cam confuz... se dezechilibreaza asa de nebune? Sunt SIGUR ca nu am busit nicio roata, nu urc borduri, gropi mari nu am luat, si parca pe alte sosele (tandarei - giurgeni) la 150 nu se simtea nimic acum o luna...
Ma tot gandesc sa nu le dezechilibreze mai rau meseriasii... cred ca o sa mai testez (sper fara radare prin preajma).
tzeegunoo
Dar despre etriere ce imi puteti spune? e normal sa se auda un zdranganit cand dau cu pumnul in roata?
vic24
Ok, fui astazi dimineata pe soseaua CT - Valu lui Traian (cunoscatorii isi dau seama de ce). La 140 - 145, liniste completa in masina, nu vibreaza practic nimic in directie (volan). Tot ce se "simte" e o vibratie-rezonanta a motorului care e spre 4000 rpm. Probabil asta plus o foarte slaba valurire am simtit pe A2. Deci rotile sunt ok. Dar, daca vreunul trece pe tronsonul mentionat (fetesti-drajna) si simte onduleurile, poate scrie pe aici, sa nu raman cu impresia ca sunt eu sony.
Relu_GTT
In etriere poate se aud placutele
boobybooby23
cam greu sa se auda placutele fiindca fiecare placuta are un arc care o mentine presata intre calaret si corpu etrierului
tzeegunoo
Sunt aproape sigur ca de la etrier este: azi am facut iar testul pumnului smile.gif si se aude cand lovesc in roata in dreptul etrierului. Se pare ca iar o sa am de a face cu meseriasii lui Olteanu. sad.gif
boobybooby23
e normal sa ai oleaca de joc la etrier,fiindca daca n-ai avea o placuta garantat ramane blocata si nu e deloc placut,probabil ca atunci mecanicii ti-au gasit pistonasele culisante gripate si de asta au dat cu vaselina dar du-te undeva ,la un service sau la un prieten care se pricepe si dati rotile pe fata jos,(am avut un client care si- a facut schimbu de placute nu stiu prin ce garaj si acuza zgomot in rulaj,ei bine un etrier nu era prins)asa ca uita-te
klax
Vin si eu cu o intrebare poate stie cineva:
Cand virez maxim dreapta si plec de pe loc se aude un poc ca si cum ar agata ceva si scapa ca un arc care scapa. Se aude o singura data, apoi daca opresc si plec de pe loc nu se mai aude. Trebuie sa virez stanga si apoi iar dreapta ca sa se auda iar la plecarea de pe loc. Nu e ceva foarte deranjant, dar e ciudat si as vrea sa il rezolv cat mai repede ca mai am garantie inca.

Astept pareri sau poate a mai intalnit cineva.
Imparatul
Pt: vic24, rotile mai pot fi dezechilibrate si daca se gaseste noroi, intr-o cantitate mai mare pe interiorul jantei. E bine sa fie curate si acolo cand pleci la un drum lung pe care mergi cu viteze mai mari.
bassfreak
QUOTE(Bulldog @ 5 Aug 2009, 15:34)
Aha, multumesc. Dar vin cu precizarea ca nu e chiar un rontait, e mai degraba un fâșâit scurt, doar intr-o anumita pozitie a volanului, nu pot sa il descriu prea bine, parca ar freca pe ceva plastic coloana de directie. Alte pareri? Nu e prea deranjant, il aud doar cand e liniste si in masina si in jur, dar simpla lui prezenta pe masina cu 500 km la bord ma agaseaza. Alte pareri?
Multumesc
*



Zgomotul tau din volan este aproape sigur cauzat de cablul de la contactul rotativ al airbag-ului, care este o banda rulata in jurul coloanei de directie in forma de spirala. (Daca era rontait era de la mecanismul de decuplare a semnalizarii din maneta bloc de lumini)

In cazul meu, am capatat acelasi zgomot discret de cand am schimbat acel ansamblu dupa ce incapabilii din service au invartit de volan fara caseta de directie montata si au dat peste cap acea banda. Dupa cativa km si cateva viraje in drum spre casa mi s-a aprins becul la airbag.. Din amintiri, mers in targ la pitesteni, cumparat ansamblu, scos borna baterie, dat jos airbag, volan, cochilie, schimbat piesa, montat totul la loc si constatat acest fâșâit la rotire. Banuiesc ca trebuia uns cu ceva ulei inainte de montare, ca poate era prafuit nefiind sigilat..

Ansamblul poate fi vazut in pozele atasate

2 Sep 2009, 00:03:
QUOTE(boobybooby23 @ 9 Aug 2009, 20:17)
cam greu sa se auda placutele fiindca fiecare placuta are un arc care o mentine presata intre calaret si corpu etrierului
*



daca mai are..

2 Sep 2009, 00:16:
QUOTE(sorin_tcm @ 17 Apr 2009, 12:18)
Buna tuturor, am si eu mai nou o "problema". Dupa ce tin pciorul pe acceleratie un timp sa zicem (1-2 minute  - pentru mers constant) si vreau sa reduc viteza ..deci las piciorul de pe acceleratie foarte putin sa aude asa ca un pocnit scurt ...parca in pedala o simt eu. Daca mentin iarasi un timp si operatiunea se repeta face din nou , nu conteaza ca am parcurs 1 km sau 150 km face la fel.
*



De verificat si tamponul antibalans, el preia socurile din acceleratie.
tzeegunoo
Am fost azi la revizie si am reclamat si troncanelile. Se pare ca e din caseta de directie care va trebui schimbata. Cel de la service spunea ca e o problema a casetelor de directie cu volan reglabil si ca cei de la dacia nu o recunosc ca defectiune dar recomanda schimbarea casetei. Cine sa mai inteleaga politica Dacia-Renault?
IRONICK
Poate vrei sa spui coloana de directie, nu caseta de directie ....
tzeegunoo
parca...caseta a zis nea mecanicul...oi fi inteles eu gresit...
bobo77
QUOTE(tzeegunoo @ 4 Sep 2009, 16:46)
Cel de la service spunea ca e o problema a casetelor de directie cu volan reglabil si ca cei de la dacia nu o recunosc ca defectiune dar recomanda schimbarea casetei.
*


Nu mai lua de bun, tot ce spun "meseriasii" din service-uri si eu inclin sa cred ca tot coloana de directie.Mai mergi si la alt service si o sa auzi probabil alta duma...
tzeegunoo
In cazul asta ar trebui sa evit sa circul cu masina, din motive de siguranta? Ca "meseriasul" m-a asigurat ca se poate, neexistand posibilitatea sa cedeze ceva la directie.
(Sunt sigur ca cel de acolo a zis de caseta ca trebuie schimbata -din cauza troncanelilor pe drumuri pietruite si mai ales in viraj-.A mentionat si pretul de 2500 de lei al piesei.) O sa mai merg si la cei din cta sa vad ce zic.
jelly
QUOTE(klax @ 28 Aug 2009, 19:21)
Vin si eu cu o intrebare poate stie cineva:
Cand virez maxim dreapta si plec de pe loc se aude un poc ca si cum ar agata ceva si scapa ca un arc care scapa. Se aude o singura data, apoi daca opresc si plec de pe loc nu se mai aude. Trebuie sa virez stanga si apoi iar dreapta ca sa se auda iar la plecarea de pe loc. Nu e ceva foarte deranjant, dar e ciudat si as vrea sa il rezolv cat mai repede ca mai am garantie inca.

Astept pareri sau poate a mai intalnit cineva.
*


klax,aceia-si problema o am si eu de aproape 2 ani si nu am descoperit de unde provine zgomotul
Lostboy
Un zgomot enervant de care nu pot să scap: se aude din zona centrală a bordului și se aseamănă cu zgomotul unei tije metalice care intră în rezonanță. Se manifestă cu precădere în momentul în frână de motor sau atunci când scade turația.
Solidu
Am acelas zgomot metalic de undeva din fata volanului, enervant la subturarea motorului. Am dat vina pe ceasuri dar se pare ca nu e asta. Are idee cineva ce poate fi? E enervant rau, la mine persista de 20.000 km. Cei din service s-au ferit sa desfaca bordul.
Lostboy
Am desfacut ceasurile, am pus banda profil D, am legat (cu toate că nu era nevoie) cablurile mai ...strâns, cochilia de deasupra ceasurilor a primit acelasi tratament ci banda profil D, cochilia de la volan la fel+lipită pâslă pe pereții interiori....tot face.

Inițial am crezut că este de la sania în care vine montat cd-player-ul (cd player lg). Am scos sania aia și tot se aude.
jelly
Parerea mea ca orce ai incerca sa faci sa nu mai ai greierasi in masina pe drum pietruit tot se aud zgomote din bord,vibreaza plasticaraia
sorin_tcm
Salut,

am o mica problema de curand a aparut un sunet foarte ciudat , eu zic ca ii undeva in bord (in zona airbag-ului) un sunet ascutit ca si cum lovesti doua sarme. Ciudat ii ca apare doar cand sunt denivelarie mici pe sosea , cand sunt gropi sau drumu ii mai rau nu se aude nimic.
Sunetul se aude 4-5 secunde se opreste ... apoi dupa cativa km revine si tot asa. La service nu stiu ce sa le spun , daca zice "nea Costel" sa mergem in probe parca vad ca nu se aude nimic.
Oare de la ce ar putea sa fie ? daca stie cineva macar daca ma duc la service sa ii pot spune de la ce ar fisau ce sa desafaca pe acolo
cata87
face motoru un zgomor,parca o rezonanta ciudata pe la 1500 de rotatii pe minut...inainte nu facea....
gimy
si eu aveam un zgomot suparator in zona airbag-ului..un an m-am chinuit sa identific sursa pana cand intr-o zi m-am apucat sa dau jos plasticul de pe stalpii fata si sa iau toate suruburile cu care este prins bordul la strans..stupoare..cred ca daca mai mergeam putin ma trezeam cu el in brate..toate ..dar toate suruburile abia se mai tineau..m-am apucat sa strang foarte bine cu un torx 20 si surpriza..liniste totala in masina..asa ca incercati..nu se stie.
XanRO
Aveam un zgomot metalic in partea din stanga doar dupa 100Km/h.
Cauza: la aripa stg nu a fost prins un surub dupa revopsire.

S-a remediat asta plus curatat contacti tripla spate din partea casei in service autorizat Dacia, cand am fost chemat pentru ceruire.

Se pare ca suntem pe drumul cel bun wink.gif.
rayn3
Sa'tare. Cu siguranta s-a mai intrebat si cu siguranta multi dintre voi au avut sau poate au problema mea. Se refera la scartaiturile din stalpi sau asa cred ca din stalpi se aud. Poate din usile din spate, dar asa ar trebui sa se auda si la cele din fata, ceea ce pana acum stau bine. Mentionez ca am un Logan 1,6 ABS Plus din iunie 2007. Recent m-am mutat in Lugoj. Pe aici ii plin inca de drumuri din piatra cubica si de o sapt de cand sunt aici simt c-o iau razna cand merg pe drumurile astea, doar cu 25-30KM/h. N-ar fi problema ca merg asa incet, dar ma exaspereaza scartaiturile alea din stalpi. In rest, n-am probleme cu ea cu suspensiile sau altele, am fost cu ea la revizie anu asta in iunie, deci ii OK. Ce as putea face sa scap de zgomotele astea sau macar sa le mai reduc.....as putea sa le fac eu sau sa merg la o reprezentanta dacia. Sunt dispus sa dau cat de multi bani, doar sa fie liniste. Ideea este ca 5 sapt am fost plecat in Ger si am lasat masina la fratele, care sincer sa fiu este singura pers pe mana caruia mi-as lasa masina, fiindca stiu ca are grija de ea. Parca inainte de as da-o, nu scartia asa tare, nus.
Lord Hades
QUOTE(XanRO @ 4 Oct 2009, 08:20)
Se pare ca suntem pe drumul cel bun wink.gif.
*



Revino-ti frate! Ai luat spaga de le faci reclama?

@rayn3, posibil sa nu scartaie in stalpi ci sa scartaie bucsa aia nenorocita care e pusa pe cuiul de inchidere montat pe stalp. Am aceasi problema cu usa dreapta fata, problema tratata din cand in cand cu praf de grafit. Cand se scutura, aplic iar un tratament si tot asa. La mine are efecte imediate si garantate. Trebuie sa refac operatia deoarece zgomotul a reaparut. Cauta cateva pagini mai in spate si o sa gasesti o poza cu praful respectiv.

Respecte!

PS: ziceai ceva de niste bani? :-p
bobo77
Baga burete in stilpi si fa ce a zis si Lord Hades.
tzeegunoo
QUOTE(vic24 @ 9 Aug 2009, 20:02)
Dar, daca vreunul trece pe tronsonul mentionat (fetesti-drajna) si simte onduleurile, poate scrie pe aici, sa nu raman cu impresia ca sunt eu sony.
*



Am fost eu zilele astea pe A2 si imi dardaia la 135-140 , in acelasi timp directia fiind mai inexacta. Pana la viteza asta nimic, mai mult de atat nu am calcat-o. Am simtit asta pe toata lungimea autostrazii, nu numai pe portiunea mentionata de tine. Pe alte sosele nu am mai mers cu viteza asta ca sa pot face o comparatie.
-Scorpio-
echilibreaza rotile.
gimy
scartaiturile din stalpi nu sunt neaparat de acolo..e posibil sa se auda cum freaca chederul pe cantul usii deoarece acestea nu se inchid perfect..daca apesi pe ele din afara cand sunt inchise veti vedea ca au o miscare spre interior..de acolo zgomotul..si vedeti daca pe ploaie sau cand sint ude chederele se aude la fel
bobo77
Cum dracu bre nu se inchid perfect, atunci intra vint si apa...bine sa zicem ca este cum zici tu care este solutia ta?
andreiutzu
imi fac mea culpa....n-am citit cele 80 de pagini asa ca cer si eu rezolvare pentru a scapa de scartaitul scaunului soferului. ma scoate din minti...cum ma misc putin scartie ca toti dracii.
GBi
QUOTE(gimy @ 13 Oct 2009, 10:51)
scartaiturile din stalpi nu sunt neaparat de acolo..e posibil sa se auda cum freaca chederul pe cantul usii deoarece acestea nu se inchid perfect..daca apesi pe ele din afara cand sunt inchise veti vedea ca au o miscare spre interior..de acolo zgomotul..si vedeti daca pe ploaie sau cand sint ude chederele se aude la fel
*




la mine se inchid bine usile spate, problema e de la chedere care nu stiu daca freaca pe cadru usii sau pe partea lor interioara unde au acele "gaurele", nu stiu cu ce sa mai dau pe ele sad.gif .

Ps: zgomotul dispare numai cand spal masina sau ploua si se uda chederele, in rest la cea mai mica denivelare, cand caroseia lucreaza scartaie ambele usi spate de mama mama post-336-1110552439.gif
Help!!!
adrloc
and iau viraj scartaie directia de parca ar freca plastic pe metal. am bagat wd 40 pste tot pe la directie dar tot asa face. directia merge bine nu sunt probleme dar ce ar putea fi?
DMP
QUOTE(andreiutzu @ 13 Oct 2009, 23:41)
...cum ma misc putin scartie ca toti dracii.
*



Te poti apuca sa dai cu ceva unsoare pe arcurile si sarmele de la sezutul scaunului. Daca tot face, trebuie desfacut si uns insa nu e asa usor sa il desfaci.
Lostboy
Dar nici mare tehnologie....
DMP
Asta asa e. Am vazut in service cum se desface.

Eu unul nu m-as baga sa il desfac. Tehnologia lui e prea complicata pentru mine. smile.gif
andreiutzu
o scot eu la cap cu el...doar nu o fi mai destept un scaun decat mine!
bobo77
Sa ai niste pansamente la indemina ca o sa ai nevoie dupa desfacerea celor inele care tin tapiteria de scaun tongue.gif .Chiar nu este simplu...
gimy
o solutie ar fi inlocuirea acelui teflon sau ce o fi de pe cui ..cu un inel mai gros..si daca se poate sa fie metalic.. ptr a tine usa cat mai fixa fara a mai avea posibilitatea sa se frece de cheder
bobo77
La ph2 odata cu inlocuirea acelor cuie cu bucsa de telon sau plastic ce naiba este, zgomotele au disparut, problema este ca pe noile cuie raman santuri de la inchiderea si deschiderea usilor si nu stiu cit va afecta in timp aceasta treaba...dar este clar zgomotele nu mai sunt ca la ph1.Schimba cuiele decit sa faci alte bucsi.
dagatuning
Salut ma poate ajuta si pe mine cineva sa imi explice de ce scartie bordu???si ce pot sa ii fac
Android007
am shi eu o problema ... imi bate ceva la ambele roti dar numai la drum drept shi in denivelari mici...pls help
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.