Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zgomote si scartaieli Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Probleme tehnice - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
IRONICK
Daca ai fi scris ca vin clienti care aud anumite zgomote si din lipsa lor de experienta nu isi dau seama daca sunt tehnologice sau asa se aude la o masina ... iar tu si cine mai este pe acolo le explicati sau reparati, te iertam. Dar asa se pare suna a bataie de joc si lipsa de profesionalism
Adi_Mircea
Iarna trecuta aveam ceva zgomote sub grila de dezaburire(ca un surub intro cutie de plastic)cum a venit caldura a disparut.Acuma ca s-a racit dimineata a aparut iarasi dar dispare ziua cand se incalzeste.O fi ceva senzor de temperatura...? smile.gif
florinel_lva
si eu am avut asa.mi-au zis cei de la dacia ca e o tija care se contracta la frig si iese din locasul ei(ceva de genul asta).am fost la ei si au rezolvat problema. totusi a mai facut o singura data asa.
Daxx
Draga AMDO,
Eu credeam ca doar la Mioveni lucreaza nea' Vasile (de la scularie)...Desi, dupa cite spui tu, de ce nu l-ar avea si ei pe Basil?..si pe nea' Pierre?..si tot asa..cel putin la fel de 'specialisti' precum conationalii nostri..
Asta este..Vorba ta, data viitoare o sa ne luam un autoturism si gata! (crezi ca nea' Wolfgang lucreaza altfel?..sau nea W e un robot?..bine ar fi sa fie asa..).
In concluzie, nu se rezolva nimic cu zgomotul acela din stilpi...nu pot sa ma pling de (prea multe) alte zgomote, dar imi sunt de ajuns astea. Chiar deranjeaza. Dar asta e..(tipic atitudinea ciobanului mioritic..se aseaza in fund si asteapta..)..
Gata..scuze daca am fost prea mult off-topic.
Numai bine!
jimbo
@ Daxx Vezi ca s-ar putea ca zgomotele sa nu vina din stalpi ci de pe ei. Mai exact clampane usile pe stiftul de pe stalp. Incearca sa mergi putin cu usile deschise pe piatra cubica si daca nu mai face galagie, asta e.
In cazul asta, pune vaselina la greu in broastele usilor si o sa taca.
Daca si in mersul cu usile deschise face, atunci probabil trebuie desfacuta fata de plastic si umplut pe acolo cu burete.
bae
Ideea e ca bolturile alea de pe stalpi se uzeaza si permit un pic de joc la usa, asa ca degeaba dai cu unguente pe acolo. Solutia o stiu din proprie experienta: se schimba bolturile si nu mai face. Cel putin asa a fost la mine!
DeJax
salut....am si eu o problema....azi....pornesc cu masina si plec, normal, frumos, ca la carte.... ajung la o intersectie si ma opresc, plec iar bag a 1-a , a 2-a .... si in a 3-a nu a mai vrut...am incercat a 4-a nici a 4-a...trag pe dreapta...incerc sa bag in a-3-a ... merge...a-4-a la fel...dau sa plec de pe loc si nu mai merge a 1-a si nici a 2-a....am reusit pana la urma sa o bag fortat si a mers...si a 2-a la fel pana la a 5-a a mers perfect...cand le dau inapoi...nu mai merge a 2-a...si nici a 1-a...este ca si cum nu ar fi viteza acolo... ma pregatesc maine sa ma duc la service...ca nu pot sa merg cu ea asa....dar vroiam sa intreb daca are cineva idee ce are....tin sa precizez ca si cu motorul oprit face la fel...urc I, II, III, IV, V merge perfect, dupa ce le-am urcat daca dau sa intru in II nu mai merge...si nici I...

P.S. scuze daca nu am scris bine aici...daca am scris gresit rog moderatorii sa ma anunte unde sa scriu

Multumesc
shefful
Pentru cei carora le scartaie tamburii la eliberarea pedalei de frana / coborarea franei de mana: eu am scapat de o luna / 5000km. Am fost la service, se pare ca au curatat tamburii. Nu am stat langa ei, nu stiu exact ce au facut.

Off topic: mi-au spus ca este o operatie care se face in mod normal la revizii, si prin urmare se plateste. M-am enervat ca: masina e in garantie, eu am reclamat un defect iar reviziile le am facute la timp. Si, in marinimia lui, a rupt factura. blink.gif
hash
Ok, deci se poate scapa de scartaitul asta ! merci, e bine de stiut, acum trebuie sa fac revizia de un an.
bae
Se scapa de el doar pana vine vremea rece (cel putin asa a fost la mine), apoi il aveti din nou. Eu am fost peste ei de nu stiu cate ori si rezultatul a fost zero in final. Oricum, bafta!
klaus
probabil ai o problema cu ambreiajul...
powerx
de ce caraie cu ambreiajul calcat la maxim? In mansalier...
De asemenea, ieri am avut de 2 ori probleme cu viteza a 3-a: din 2 in 3, nu a vrut sa intre, bagat din nou in 2, apoi in 3, si in cele din urma a intrat in 3. Motive posibile?
DFA
Ambreiaj reglat necorespunzător/defect?
klaus
QUOTE(powerx @ 5 Oct 2006, 11:02)
de ce caraie cu ambreiajul calcat la maxim? In mansalier...
*
Cum e caraitul asta de ambreiaj, ca eu pana acum nu am auzit nici unul. De cutie am mai auzit, dar de ambreiaj nu prea.
jimbo
QUOTE(bae @ 4 Oct 2006, 17:29)
Ideea e ca bolturile alea de pe stalpi se uzeaza si permit un pic de joc la usa, asa ca degeaba dai cu unguente pe acolo.
*




Probabil la mine nu sunt inca asa de tare uzate, pentru ca dupa ungere nu mai zdrangane. Inseamna ca in viitor va trebui sa le schimb si eu.
Daxx
@ jimbo, bae..multumesc de sfat!..voi face si testul asta..testul usilor deschise pe piatra cubica.. radmasa.gif Bine ar fi sa fi gasit solutia..!!
Sankiu again!
powerx
"de ce caraie cu ambreiajul calcat la maxim?"
Ma gandeam ca se subintelege ca scartaie cutia. Daca ar fi ambreiaj reglat prost/defect nu ar trebui sa faca figuri in toate treptele?
C@talin
eu stiam ca daca e in miscare(foarte incet nu 120 la ora) si dai in mansalier caraie doar atunci, chiar daca ai ambreiajul calcat pana in podea ,da am auzit si la un golf 5 cand a bagat in mansalier ca face un zgomot urat,tot un fel de carait
constructorul99
ce inseamna testul usilor deschise pe piatra cubica?
powerx
oprit complet si caraie din cand in cand. In locul unde o parchez de obicei trebuie sa dau cu spatele, si tot timpul se opresc rotile inainte de a da cu spatele. Si tot nu m-am lamurit de ce a carait la a 3-a. Probleme cu cutia, oare?
Forestman
Salutare!! Am un Ambiance 1.5 dci de o luna si jumatate cu 5700km.
Am si eu o problema cu un zgomot care cred ca provine de la motor. Sa va explic...Dimineata, cand motorul este rece, mai ales in treptele a I a si a II a se aude o zdranganeala (metalica). O dara cu incalzirea motorului aceasta dispare in totalitate. Stie cineva despre ce este vorba??
Multumesc anticipat!!
Daxx
constructorul99, vezi postul 1740..era ca o incercare de a gasi solutii pt zgomotul din stilpii laterali, iar eu am continuat ideea ca pe o gluma..si s-a transformat intr-o sintagma, vad.. smile.gif
bunicu
QUOTE(bassfreak @ 15 Sep 2006, 12:49)
scartaie doar cand ii dau drumul, si la frana de picior cat si la frana de mana. scartaitul vine clar din zona tamburilor.
*



asa cum am mai spus si la mine se intimpla.
am descoperit ca dupa ce spal masina nu se mai aude. problema e ca "trece", dupa vreo 1-2 zile revine. data tercuta am zis ca mi s-a parut dar azi am spalat iar masina si ... minune, nu se mai aude.
daca nu revine in 2 zile ca tura trecuta va dau de stire.
as mai aduga ca la mine scartaitul a apraut dupa un drum de tara de vreo 10-15 km.

p.s. spalat manual, cu compresor.
MD683
Am desfacut mecanismul centurii de siguranta. Bineinteles ca prima oara l-am desfacut pe partea cu arcul, care a sarit de imi spuneam ca totul e compromis si trebuie o centura noua. L-am pus la loc si acum merge. Celalalt capac acopera celebra bila, unde voi pune niste burete, desi nu cred ca va rezolva ceva. De asemenea voi pune burete intre tija cu boltul care regleaza inaltimea centurii si stalp. Voi veni cu detalii si rezultate.
PS: daca veti desface centura veti constata ca toate suruburile nu sunt stranse asa cum ar trebui. Oare de aici provine zgomotul? Eu stiam ca filtrul de ulei nu se strange cu cheia ci doar cu mana. 182.gif
Azreil
Same problem here, scartaieli in usi pe fata si undeva pe la tabloul de sigurante. Acum 2 zile am fost cu el la service, cunoscand pe cineva acolo a acordat mai multa atentie masinii, i-a strans scutul si alte cateva suroabe a uns-o cu niste alifii, vb serios, i-a facut presiunea cum a stiut el 1,9 pe fata si 2,2 pe spate (presiunea a fost facuta cand masina era ridicata , altfel e presiunea cand masina e jos ,cand greutatea masinii apasa pe roti , eu credeam k presiunea e bine facuta , dar de fapt nu era ,avea 2 pe o roata 2,5 pe alta etc..), acum zgomotele au disparut. Dar mai am probleme cu geamurile cand sunt deschise trepideaza si fac urat , iar cand inchid usa parca e o usa de 1300 din 75. dry.gif
bassfreak
inchide geamul inainte de a inchide usa.. sau 'tranteste' cu usa mai usor cand ai geamul deschis.
milgn
Salutare!
De ceva timp am un zgomot gen zornait din zona bordului in dreptul gurii de aerisire parbriz.nu vine de sub bord ci de undeva de deasupra.se aude numai la denivelari.dar culmea nu intotdeauna(aici pot fi subiectiv), dar cand se aude e de-a dreptul enervant ca si cand e ceva desprins si nu are stare acolo.
ce zic eu:am scos toate cele flotante din safe sa nu fie de acolo.am trecut si prin experienta scut slabit la care iarasi nu se potriveste zgomotul.ce n-am facut si m-am gandit eu ca ar mai putea fi ...sa nu fi scapat ceva pe acolo gen pix si sa zornaie dar ma indoiesc...tre sa fac rost de o oglinda mica.
vreo idee? inainte de a-mi lua rotile la spinare catre service?ar putea avea vreo legatura cu zornaitul ceasurilor din alt topic?am citit ceva dar nu m-am prins cam cum ar suna acel zgomot.
multumesc!
klaus
Parasolarul?
milgn
am uitat sa precizez.checked.decat cel din stanga insa.o sa-l verific si pe vecin.
oricum zgomotul imi pare ca vine din bord...partea superioara.
DFA
Poți suspecta cu succes și cablul de antenă, pe care îl poți atinge și căptuși cu bureți sau similare cu mâna, în timp ce ești băgat cu cap cu tot pe sub bord, în partea pasagerului. Fă curățenie în mașină înainte de a te apuca de el. Niște gimnastică de încălzire înainte nu ar strica. Vorbesc serios.
powerx
un zgomot foarte asemanator cu cel descris de tine am avut si eu. Fost in service, nu stiu ce i-au facut, pe foaie scrie "rearanjare plansa bord". De atunci nu mai face.
milgn
O sa pun in practica sfaturile voastre cu prima ocazie cand o sa am timp.Multumesc.
constructorul99
acelasi lucru mi se intimpla si mie ,in special la viteze mari peste 120 la ora se aude din zona aerator bord pasager un zgomot asemanator.initial am crezut ca este o ginganie moarta care a ramas pe acolo,am aspirat aeratorul am verificat tot ce credeam eu ca este de verificat si tot nimic,zgomotul se aude in continuare.voi mai cerceta.
constructorul99
poate mai este cineva cu problema asemanatoare rezolvata si ne poate ajuta
florinel_lva
am un zgomot asemanator cu cel facut cand lovesti doua sticle intre ele,pe spate dreapta.aveti idee ce ar putea fi?de obicei se aude pe drumuri pietruite
mirceateodorescu683
QUOTE(bae @ 4 Oct 2006, 17:29)
Ideea e ca bolturile alea de pe stalpi se uzeaza si permit un pic de joc la usa, asa ca degeaba dai cu unguente pe acolo. Solutia o stiu din proprie experienta: se schimba bolturile si nu mai face. Cel putin asa a fost la mine!
*


Putina banda izolatoare neagra pe cilindrii negri care se rotesc ai bolturilor, din aia pentru fire electrice, si nu mai face. Veti spune ca se toceste. Da, dar greu si nu costa mare lucru si nici nu este dificil sa le schimbi. Si, fiind neagra, nici nu se vede.
IRONICK
Apropo de zumzaitul ala de insecta care se aude la viteza mare ... mie mi-a disparut dupa ce am rigidizat padingul din usa dreapta. Nici nu m-am gandit ca de la ala este, ca eu pentru zgomotul la gropi am facut miscarea. Oricum sunt destul de inselatoare zgomotele din Logan ...
constructorul99
ce inseamna padingul din usa dreapta?si in ce a constat rigidizarea?
Codrin
Interesant. La mine merge SEARCH dupa pading.

Da un mesaj la probleme forum, poate-ti rezolva problema.
IRONICK
Cu ce ai la indemana burete, mastic, etc ... foloseste-ti imaginatia.
Botosel452
Si eu am avut/am un zgomot la usa stanga-fata; cand am fost sa fac revizia de un an i-am spus mecanicului sa se uite si la usa masinii. A desfacut usa,mi-a uns partile din plastic ale geamului (ca e posibil sa scartie astea,zise omu'), mi-a mai dat cu un spray pe la niste suruburi si asta a fost tot.
Acum, cand am geamul inchis, nu mai scartaie, dar cand am geamul intredeschis e crima.In schimb,a mai aparut un zgomot cred ca la usa dreapta-fata si ceva in spate,dar nu imi dau seama de unde.In portbagaj totul pare insurubat bine,si totusi...
mirceateodorescu683
QUOTE(MD683 @ 9 Oct 2006, 06:44)
Am desfacut mecanismul centurii de siguranta. Bineinteles ca prima oara l-am desfacut pe partea cu arcul, care a sarit de imi spuneam ca totul e compromis si trebuie o centura noua. L-am pus la loc si acum merge. Celalalt capac acopera celebra bila, unde voi pune niste burete, desi nu cred ca va rezolva ceva. De asemenea voi pune burete intre tija cu boltul care regleaza inaltimea centurii si stalp. Voi veni cu detalii si rezultate.
PS: daca veti desface centura veti constata ca toate suruburile nu sunt stranse asa cum ar trebui. Oare de aici provine zgomotul? Eu stiam ca filtrul de ulei nu se strange cu cheia ci doar cu mana. 182.gif
*


Dupa ce am facut toate cele descrise, nu se mai aude. O fi fost asta. Nu sunt inca sigur, pentru ca nu am fetele de usi (curatare, capitonare pe interior cu pasla, vopsire manere interioare), deci in masina mea se aud clantaniturile mecanismelor de deschidere si bate vantul tare. Revin.
constructorul99
cred ca la mine se aud in ultimul timp "1768" de zgomote 10561582.gif
mirceateodorescu683
Se poate pune aluband pe peretele de foc (motor - habitaclu)? Renunt la insonorizantul original, caci am constatat ca n-am gauri in caroserie (februarie 2005). Daca nu, ce material pot folosi si de unde pot lua? (ceva asemanator cu insonorizantul de capota?).
constructorul99
am un zgomot ca un scirtiit care apare uneori la denivelari,undeva in zona pasgerului fata.se poate sa fie de la intrarile pt centuri?a mai avut cineva problema asta?cum o pot rezolva?si a mai inceput sa scirtiie si scaunul sofer,am incercat mai multe pozitii si tot scirtiie,ce sa i fac?
dymy
daca aveti zgomote pe la usi starngeti suruburile cu cap torx acelea de pe stalpi. si daca vibreaza in usi de la muzica, bagati mastic intre bara aia de protectie si fata de usa. sper sa ajute pe cineva...cumva blush.gif
hash
Imi scartaie bordul deasupra volanului de-mi vine sa pulverizez ulei in tot habitaclul ... de unde mama-mare o veni scartaitul ala, ca parasolarul nu face, stau cu mana pe el !
mariuscond
Stie careva cum se scot aeratoarele din bord? Am tras de ele, le-am invirtit... Cred ca au ceva cleme, dar nu am reusit si mi-e frica sa fortez. Ma dispera zgomotul lor si as vrea sa le "aranjez". Un sfat ceva?
Multam'!
tedy
Tragi de ele fara frica,nu sunt casante si daca insisti ies.Bafta
Ge0rge
Si la clio symbol sunt cam aceleasi probleme, cand trec peste piatra cubica sau sine de tramvai scartaie bordul, oare nu se poate face ceva in aceasta privinta? nu se poate pune ceva cauciuc astfel incat sa nu mai frece plastic de plastic?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.