Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zgomote si scartaieli Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Probleme tehnice - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
DFA
QUOTE(hash @ 23 Oct 2006, 01:07)
Imi scartaie bordul deasupra volanului
*


Cupola care acoperă tabloul de bord ai verificat-o?
motoradu
O chestie interesanta,baieti!De cand am pus GPL pe motor,nu mai imi suna atatea prin spate-poate butelia tiroidala exercita ceva presiune prin portbagaj... si motorul merge mult mai silentios.Asta sa fie solutia de a scapa de injectoarele troncanitoare ale loganului???
hash
Toroidala, adica.

QUOTE(DFA @ 23 Oct 2006, 13:31)
Cupola care acoperă tabloul de bord ai verificat-o?
*



Am tinut-o cu mana in mers, am miscat-o .. nici un efect.
bae
Scartait la pedala de frana a avut cineva? Mie imi scartie pedala la fiecare apasare mai usoara, cred ca este un ax pe care este fixata si trebuie gresat, dar mai intai cred ca trebuie desfacut, ca am dat cu unguent din toate pozitiile si tot scartie. Rog niste sfaturi (cat mai la obiect!).

bobo77
Si mie i-mi scirtiie pedala de frina, dar nu mereu si mai cunosc persoane care au aceasta problema.scirtiie mai ales in oras cind este solicitata mai mult.Rezolvarea nu stiu care este...
bae
Sincer, nu cred ca scartie doar in oras, dar fiindca in oras se franeaza mai usor atunci se aude. Daca franezi brusc, chiar si in oras, o sa vezi ca nu se aude nimic. Asta ar putea sa insemne ca este de vina un arc (si are un astfel de arc in partea stanga!), dar mie mi se pare ca scartaitul vine de la acel ax de care este prinsa pedala.
Oricum voi merge la service, dar vroiam sa stiu care este solutia sa le spun la "baietii" ce sa faca, fiindca sigur vor spune ca n-au mai intalnit asa ceva, daca nu cumva (cum mi s-a mai intamplat) vor zice ca mi se pare mie.

PS Apropo de chestia asta: pe voi nu va enerveaza scartaitul asta, ca pe mine ma exaspereaza. Oricum, trebuie sa recunosc ca Dacia bate toate recordurile la capitolul "zgomote si scartieli". Ma intreb ce alte "surprize" ne mai asteapta.
powerx
la mine scartaie pedala de frana la eliberare. Cand apas, nu scartaie, cand ridic piciorul, scartaie destul de urat. Fost in service, au uns pe acolo, tot scartaie. Solutii?
Miky 48
Si eu am problema cu frina dar am observat ca acelasi lucru se intampla si cu frina de mina, deci problema cred ca este la arcul de revenire al sabotilor sau chiar la saboti.
bae
Din pacate asta este o alta problema. In cazul scartaitului la saboti acesta se aude din afara, adica de acolo de unde vine, de la saboti. Il am si pe asta si desi am fost de doua ori la service iarna trecuta n-am reusit sa scap de el. Dar repet, asta este o cu totul alta poveste!
bae
Fost astazi la service, pierdut 3 ore, rezultatul: pedala de frana scartie la fel ca inainte! Solutii???
IRONICK
Alta servofrana ?
bae
Poate ca da! Fiindca au umblat si la servo, au dat cu unguent peste tot unde se putea da si tot scartie. Eu am insa banuiala ca pedala este prinsa intr-un ax care daca l-ar fi desfacut si gresat poate ca n-ar mai fi scartait, dar este o simpla parere de necunoscator.

Totusi, poate mai au si altii ceva sugestii! Nu de alta dar maine merg la un alt service si tare mi-e teama ca ma intorc ca si azi.
kenuryos
salutare!

am si eu un logan de 2 luni, laureate 1.6, si in ultima vreme se aude motoru la relanti ca un diesel.

scuze daca s-a mai discutat vreo problema similara pe forum, dar inca nu am gasit

poate ma poate ajuta cineva cu vreun sfat...
IRONICK
Problema ta face parte din seria asa fac toate.
bae
Problema cu scartaitul pedalei de frana se pare ca este totusi la pedala. Fost azi din nou la alt service, asteptat o ora, si apoi inca una dupa ce a intrat masina in service, dar se pare ca de data asta s-a rezolvat. Nu stiu exact ce au uns la pedala, dar a durat foarte mult pana s-au prins unde scartie. Sper ca pentru un timp am scapat de scartaitul ala sacaitor.
escobar
un zornait puternic din zona bordului apare atunci cand motorul e putin subturat si parca ar fi transmis de undeva din bord am observat ca si acel buton al jurnalierului cam zbarnie
stie cineva daca acel buton al jurnalierului trebuie sa aiba un joc ?
cand am luat masina in martie statea fix acum se misca si produce acele vibratii
poate fi scos acel buton daca trag de el se poate rupe sau iese usor ?
vreau sa il fixez sa nu mai zornaie
IRONICK
Si daca ti de el mai zornaie ?
escobar
cand motorul e putin subturat si tin de el nu mai face in schimb la o mica denivelare da
DeJax
question...
am o problema cu un tremurat la roata dreapta fata...cand merg mai agresiv (sunt genul kre merge asa)...dupa un timp...cand plec de pe loc...tot asa mai agresiv...la roata dreapta fata...tremura ceva...sau...tremura chiar roata...face din ce in ce mai rau, chiar incepe sa tremure toata masina...si se simte destul de bine...daca am o zi in care merg frumos...linistit...nu face... ceve idei ? multumesc

PS: daca s-a mai discutat...imi pare rau...dar cu search nu am gasit nimic
ady85btz
Am 1900 km si a inceput sa.mi scartaie si mie mad.gif ! Cand inchid geamul de la sofer scartaie urat de tot mad.gif (cand il deschid scartaie foarte putin) si boxele fata(ambele) fac urat de tot cand dau volumu pe la 23(un fel de huruit-zornait, nu distorsionat).Sa inteleg ca boxele au surubelele slabite....dar geamu ce are?Ce pot sa.i fac? huh.gif
constructorul99
243.gif de vina este macaraua.recomand vizita in service{ti o vor unge cu o pasta alba}
ady85btz
Mersi pt raspuns.Ma gandeam...daca dupa 1900km incep sa ma duc cu ea in service,ce o sa fac pe la 10-20k km? sad.gif
Alecs_TGA
DECI MA STRESEAZAAAA RAUUU am desfacut si fetele de usi am bagat amstic intre tabla si ramforsarea aia ca zdranganea de la muzica am pus intre fata de usa si tabla vata minerala SI toate bune si frumoase cateva zile dupa care a inceput ceva sa TACANE pe partea pasagerului si asta pe piatra cubica sau denivalari nu reusesc sa imi dau seama ce POATE FI????? parca se aude de pe undeva de pe la stalp .......... aveti idee plsss ajutorrrr
IRONICK
Zgomot metalic sau ca de plastic lovit ?
bae
QUOTE(Alecs_TGA @ 1 Nov 2006, 17:28)
parca se aude de pe undeva de pe la stalp...
*


Incearca un pic de banda izoliera pe bolturile de la usi.
constructorul99
vezi parasolarul de la pasager sau cablul de la antena sub bord
Alecs_TGA
metalic , tacanit .......
lovi
sar putea sa fie cablurile care merg la inchidere centrala (actuatorul). Ele sunt prinse in niste cleme dar tot joaca. Si la mine este destul de stresant zanganitul ala dar nu mai desfac fata de la usa pe vremea asta. Poate la primavara o sa o desfac iar si imbrac cablurile alea in material ignifug.
Deasemenea s-ar putea sa fie si tijele de la manerul de descidere si blocare a usi. Imbracale in ceva. si mie mi-au facut probleme si eu le-am imbracat in burete de se pune sub parchet laminat (scuze nu stiu denumirea tehnica) si nu mai am probleme.
Insa minunata mea masina este precum munca lui Sisif. Ai rezolvat o problema apare alta (asa sa nu te plictisesti 022.gif). Acum dimineata sau cand este frig imi apre o scartiala/bataie/zorganeala undeva de la bord dar numai cand trec peste denivelari. La drum intins (fara denivelari de orice fel) nu face. De asemenea zgomotul dispare sau se atenueaza in momentul in care sa mai incalzit in masina. Am reusit sa depistez ca provine de undeva din zona aerotoarelor pentru dezaburire/dezgetare parbriz. Rationamentul meu in continuare este ca trebuie sa fie la contactul dintre aeroterma si respectivul plastic care acopera aeratorul pentru parbriz.
Intrebarea: Stie cineva exact cum se face legatura intre aeroterma si acel aerator ? Trebuie demontat tot bordul sa ajung la el ? Si, Doamne fereste, a mai patit cineva chestia asta ? Va rog pareri si impresii
STIMA
P.S. Masina in afara celor mai sus scrise este relativ ok. Singurele inconveniente ar fii:
-Zgomotul prea mare care se aude de la supensi si roti in mers (antifonarea oalele unde sunt rotiile cu antifon de calitate si in multe straturi)
-Zgomotul cam mare din compartimentul motor (cutie viteza, compresori AC) (montarea acelor absorbanti fonici pe capota, pe perete ignifug si in interiorul masini). Deci soluti sunt dar trebuie munca si bani.
strike
am exact aceeasi problema cu zgomotul din bord!luni sunt programat la service(sigur demonteaza bordul pen'ca au zis ca o sa dureze)si te voi tine la curent cu rezolvarea gasita.
IRONICK
QUOTE(strike @ 3 Nov 2006, 14:21)
(sigur demonteaza bordul pen'ca au zis  ca o sa dureze)
*
Demontarea bord-ului (adica plansei de bord) nu cere mult timp. Eu cred ca o sa o ia pe bajbaite si din cauza asta ...
strike
multumita forumului..sper sa nu o ia pe bajbaite..era vorba mai sus de o tija care la frig nu's ce pateste!Precis e de acolo!Cre ca daca le spun de tija respectiva nu o sa dureze asa mult. rugaciune.gif
IRONICK
Apropo de desfacut bord-ul ...sa le spui ca nu se mai desface ca la berlina si asta se potriveste cand il pune la loc.
devilsoft
QUOTE
un zornait puternic din zona bordului apare atunci cand motorul e putin subturat si parca ar fi transmis de undeva din bord am observat ca si acel buton al jurnalierului cam zbarnie
stie cineva daca acel buton al jurnalierului trebuie sa aiba un joc ?
cand am luat masina in martie statea fix acum se misca si produce acele vibratii
poate fi scos acel buton daca trag de el se poate rupe sau iese usor ?
vreau sa il fixez sa nu mai zornaie


Salutare!

Escobar, acel zgomot vine din partea de sub volan (nu stiu cum se numeste). Incearca sa mergi pe un drum cu piatra cubica sau mai accidentat si sa tii de partea de jos de sub volan, unde exista o despartitura si o sa observi ca iti va disparea acel zgomot. Ca sa rezolvi problema poti sa pui un obiect de cauciuc sau spre exemplu o hartie impaturita de mai multe ori in acea despartitura. Incearca sa lipesti cu Super Glue partea din dreapta si din stanga din spatele volanului unde sunt prezente alte cateva despartituri intre plastice.

Sper ca am fost de ajutor.
O sa revin cu poze daca este necesar.
Alecs_TGA
nu cred sa faca tijele alea ca am pus in vara vata minerala intre fata de usa si tabla ...... si cam preseaza alea pe acolo nu le lasa asa sa se distreze cum vor ele smile.gif
si am una noua cred ca mi-a intrat o frunza rebela in aeroterma care nu vrea sa o scuipe si daca las la viteza 1 sau 2 se aude pe acolo cum tacane cand trec paletele de la eroterma aici aveti vre-o solutie? ?? sau ideal ar fi sa astept sa se usuce calumea si sa o arunce el afara ???
IRONICK
Aseara am descoperit un greiere care venea de sub scaunul pasagerului din dreapta. Era o sticla de 2litri, jumatate cu pepsi.
escobar
Merci mult devilsoft o sa incerc
E adevarat face si pe piatra cubica o sa incerc varianta ta
FanD'acia
Am o problema cu clima.Cind merge mult incepe sa uruie puternic.Cei de la service mi-au spus ca este un zgomot normal, desi initial au recunoscut ca este o problema.Stie cineva ceva?
DFA
Problema s-a discutat aici: http://www.daciaclub.ro/https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=16039
Citește acolo și te lămurești ce trebuie să faci.

Pe acest topic nu se discută de zgomotul făcut de AC!
alex_r
QUOTE(devilsoft @ 4 Nov 2006, 20:12)
Salutare!

Escobar, acel zgomot vine din partea de sub volan (nu stiu cum se numeste). Incearca sa mergi pe un drum cu piatra cubica sau mai accidentat si sa tii de partea de jos de sub volan, unde exista o despartitura si o sa observi ca iti va disparea acel zgomot. Ca sa rezolvi problema poti sa pui un obiect de cauciuc sau spre exemplu o hartie impaturita de mai multe ori in acea despartitura. Incearca sa lipesti cu Super Glue partea din dreapta si din stanga din spatele volanului unde sunt prezente alte cateva despartituri intre plastice.


*



Asa am scapat si eu de zgomot ... dupa ce m-am chinuit o zi intreaga sa strang eventuale suruburi slabite. Daca nu bagi nik in despartiturile alea nu scapi de zdranganituri.

P.S Acum a inceput sa zornaie ceva pe la scaunul pasagerului fata...cred ca-i levierul de la reglarea longitudinala...la ala nu stiu ce pot sa-i mai fac.
MYRAMI
Am o problema cu martorul luminos care confirma inchiderea usilor.Toate usile sunt inchise, verificate,si el ramane aprins?ce poate fi?

o alta problema ar fi un zgomot pe spate dreapta , cam pe la roata, o fi vreo bucsa, amortizorul ,???????

Daca stie cineva sa ma lumineze putin, va rog!!!!!!
kodrix
Pt. martorul luminos e posibil sa fi intrat apa pe la unul din senzori sau cel mai probabil sa fie reglata o usa prost a.i nu pasa suficient pe senzor. Cel mai bine e sa mergi in service sa iti depisteze ei problema.

Cat despre zgomot esti sigur ca vine de la suspensie (poate o fi de la o usa)?
DeJax
question...
am o problema cu un tremurat la roata dreapta fata...cand merg mai agresiv (sunt genul care merge asa)...dupa un timp...cand plec de pe loc...tot asa mai agresiv...la roata dreapta fata...tremura ceva...sau...tremura chiar roata...face din ce in ce mai rau, chiar incepe sa tremure toata masina...si se simte destul de bine...daca am o zi in care merg frumos...linistit...nu face... ceve idei ? multumesc

PS: daca s-a mai discutat...imi pare rau...dar cu search nu am gasit nimic
cataline
exact asa face si la mine....dar nu mi-am pus niciodata intrebarea dece face...am crezut eu ca ridic prea repede piciorul de pe ambreiaj si d-aia face....tongue.gif
DeJax
pai o fi asa...dar la inceput de ce nu face...ca eu tot la fel merg...mai merg asa cu ea...si la revizie ii intreb pe "specialisti"
QUASAR78
icon_mrgreen.gif Verifica prezoanele daca sunt stranse smile.gif
.::n00b::.
Mi-am achizitionat de curand un logan, am 350 de km cu el si mi s-a intamplat ca oprind la un stop si vrand sa plec de pe loc la culoarea verde pur si simplu sa nu intre in a 1-a . Dupa vreo 10 sec de chinuieli de-abia de-abia am reusit.
Ce ziceti sa ma duc in service sau sa astept sa termin rodajul?
klaus
Daca poti sa replici incidentul si la service, du-te la service. Insa daca la ei nu face te duci degeaba. Trebuie sa ti se mai intample de cateva ori sa te prinzi in ce conditii face, ca sa poti sa le demonstrezi la cei de la service.

PS: cei care au mai condus si alte masini mai naspa decat loganul, in situatii din astea mai sincronizeaza cutia bagand intai in a doua. Sau pleaca in astfel de situatii chiar cu a doua.
DFA
1. Nu ai apăsat pe ambreiaj suficient.
2. Ambreiajul nu e reglat corespunzător.
3. Tija care transmite mișcarea la CV nu este reglată cum trebuie.
.::n00b::.
@klaus Mi s-a intamplat de vreo 3-4 ori pana acum dar nu am sesizat vreo anumita conjunctura in care acest eveniment se petrece
@DFA Ambreiajul intotdeauna il apasa pana la fund atat cand bag in viteza cat si cand scot din viteza. Precizez ca am condus pana acum doar Matizul pe care am facut scoala de soferi si loganul pe care il am acum dar mi se pare ca ambreiajul tine foarte sus. M-am asezat si in loganul unchiului meu si tinea cam cu 2-3 cm mai jos.
Concluzia este ca va trebui sa le fac o vizita celor din service.
Alex57
@klaus de ce baga intai intr`a doua si apoi baga iar a intaia? dry.gif


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.