Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Zgomote si scartaieli Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Probleme tehnice - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
boobybooby23
cati chilometri ai?
adiya
QUOTE(gimy @ 17 Oct 2009, 10:35)
o solutie ar fi inlocuirea acelui teflon sau ce o fi de pe cui ..cu un inel mai gros..si daca se poate sa fie metalic.. ptr a tine usa cat mai fixa fara a mai avea posibilitatea sa se frece de cheder
*


Nu stiu cat de buna este solutia cu acel cui metalic; probabil uzura se va muta pe incuietoarea usii. De un furtun ce spui? Al meu tine de 6 luni fara probleme...
Imparatul
La mine se auda la amortizoarele spate, in zona de sus a acestora, a oalelor, un troncanit, o bataie cand merg pe drum denivelat. Ca o bataie de taler. Face ca si cum ar fi slabit surubul care se insurubeaza in capul amortizorului ca sa-l prinda fix sa nu joace. Asa face. In partea din spate. Amortizoarele sunt bune, nu fac probleme, nu face balans, dar se aude acest zgomot. Ceva mai tare ca anul trecut. Masina are 31.000 km la bord. Dar in spate se aude bataia aceea destul de incomoda pe drum denivelat, deci destul de des.
bobo77
O fi repartitorul.
Imparatul
Sus in spate in capul amortizoarelor? Repartitor?
gimy
am incercat si eu cu un furtun bagat pe cui..dupa ce am dat bucsa jos..desigur..si s-a tocit in cam ~ o luna de zile..raman la parerea ca cele de ph2 sau un teflon mai dur rezolva problema cu zgomotele de usi.
bobo77
@Imparatul a fost doar o idee, esti tu sigur ca de acolo vine zgomotul? de obicei aceste zgomote sunt foarte inselatoare si greu de localizat...
danutsb
Laureate 2006 1.4l. Dimineata in primii 5 km se aude un sunet ca si cand o masinuta de jucarie merge singura dupa ce este trasa in spate. Azi am observat ca sunetul este mai intens la apasarea ambreajului si incercarea de a introduce in viteza (masina intra bine in viteza).
Cand este "calda" vibreaza usor la debreiere (am fost la service si s-a reglat ambreajul - vibreaza mai putin si nu tot timpul). Masina are 67000km iar jumatate i-a facut numai pe autostrazile europene.
E cutia de viteze sau ambreajul?
Multumesc!
boobybooby23
amandoua
danutsb
nasol, si eu care tineam cu Dacia...
johnnybegoode
Subscriu si eu cu cele spuse de Imparatul...Si eu am vreo 35000 km...La mine parca se aude mai intens pe partea dreapta...
tkx
la mine in stanga. zogomotul e de la 9000km, acum ~50000 si nu s-a agravat
doc80
Salutare! Am si yo o intrebare in legatura cu un zgomaot "ciudat" la masina. Idee e ca masina "fluiera" cand are motorul pornit. Se aude un zgomot ca de fluierat ( tauie -tau-tau-tau); undeva sub capota. Masina are 150 000 km; i-am schimbat distributia la 120 000 km, dar se pare ca nu suera de acolo. A inceput acum cam 20 000 km. In timp s-a mai accentuat zgomotul si acum il aud si cand merg. Stie cineva ce poate fi sunetul ala?
jelly
E posibil sa fie de la alternator, incearca sa o pornesti fara cureaua de accesorii
Imparatul
Legat de zgomotul prezentat mai sus la spate, si de faptul ca mai sunt persoane care il au la masina lor, a mai aflat careva ceva? Poate fi zgomot de lucru al amortizoarelor? Oricum un punct de plecare exista in mod cert.
La service am fost, dar nu bate nimica pe elevator, nu joaca nimica. Au prins cablul de frana de mana, au mai legat cabluri pe sub masina. S-a maia meliorat atunci, dar a revenit. Ceva "joaca" usor pe sub masina, in partea spate. Rezervor, cabluri, etc, sau o fi zgomot de amortizoare??

Mai are cineva o idee, sau a descoperit cineva.
boobybooby23
Doc80,cum e nivelu antigelului?
G.R
Împărate, ai cumva Logan fără ABS? Dacă-i așa, zgomotul vine de la limitatorul frânei de pe puntea din spate.
Sau cum zice bobo77, repartitorul. E același lucru, doar că eu i-am zis altfel.
doc80
Am fost cu ea la reprezentanta, au scos cureaua de distributie si tot se auzea sueratul. Si cei de acolo au spus ca e posibil sa fie alternatotul, dar nu erau siguri. Nivelul la antigel e OK!
Imparatul
E cu ABS Loganul meu.
livisor27
salut,sunt nou pe forum.am si eu o problema cu loganul.prin iulie anul trecut am schimbat cureaua de distributie la vrfeo 70.000 km.de prin octombrie a aparut un scartait sub capota in dreapta pe la alternator.asta se intampla cand o pornesc,mai ales dimineata.dupa vreo 6-7 minute cand se incalzeste motorul dispare acel sunet.oare de unde o fii?
boobybooby23
Doc80,tie ti-au scos cureaua de accesorii,iar daca inca se auzea,nu ramane decat pompa de apa, care este antrenata de cureaua de distributie.
Livisor,zgomotu poate fi dat de cureaua de accesorii,datorita intinderii insuficiente (daca nu ai AC),mai rar de alternator sau pompa de servo,sau de pompa de apa cum pare a fi problema si la doc80
mariusduma95
Salutari...
La mine in treapta a doua cand folosesc frana de motor,imi "zdrangane"ceva..nu stiu ce ar putea fi? oare capota?
Cand trec pe gropite,se aude o bataie la roata din fata pe dreapta...oare ce o fi?
MULTUMESC.. Marius
boobybooby23
da si tu mai multe date despre masina
G.R
sau scutul...
juann
Mie imi trancanste tare ceva pe dreapta in dreptul portierei dar nu reusesc sa-mi dau seama de unde mai exact... ori in portiera ori pe la bord sau cuiul de la la usa imi face probleme.
adiya


QUOTE(juann @ 3 Feb 2010, 19:38)
sau cuiul de la la usa imi face probleme.
*


up.gif Invarte putin bucsa si afli
bgdrenault
Intru si eu pe aici cu o problema. Logan 1.5 dci 85 cp. 2009, 13800 km. De ceva timp uneori in relanti am un zgomot cam ciudat , ca si cum niste conducte ar vibra. Uneori acest zgomot nu se aude. In mers acest zgomot se aseamna cu o toba usor perforata si se aude mai mult pe la cca 50-60 km/h. Am fost la service Dacia, au spus ca este de la capacul motor. Am pus tot felul de purfix cauciucat si rezultatul e acelasi. Mai nou am scos capacul de plastic de la motor si masina face la fel. Am fost in probe cu cei de la Dacia si concluzia lor ar fi ca zgomotul vine de sub bord, desi ca si localizare eu as spune ca vine de undeva din exteriorul masinii.Intr-adevar apasand unul dintre mecanici pe airbag pasager, si deci pe bord zgomotul s-a modificat ca intensitate. Concluzia ar fi ca atunci cand sunt dispus sa vin sa-mi dea bordul jos, sa vada care e treaba. Aveti vreunul dintre voi o alta parere, n-ar putea fi ceva conducte, la iesirea catre motor, etc. Credeti ca dupa ce mi se da bordul jos vor mai reusi sa mi-l puna la loc in conditii corespunzatoare, fara ca zgomotul sa se amplifice? Deocamdata astept primavara sa se masi incalzeasca pentru acesta operatiune, si poate si alte pareri? cat e de complicat sa mi se dea bordul jos????????
Imparatul
Legat de zgomotul din partea spate a masinii, asa cum a mai spus si unii, revin si arat: in perioada cat a fost foarte frig -28 grade, se auzea in spate mult mai intens si mai omniprezent. Cum s-a mai muiat temperatura, acesta s-a mai ameliorat, adica nu mai face chiar asa de tare si la fiecare groapa, denivelare.
Inainte cand a fost frig facea cam la orice denivelare si groapa oricat de mica ar fi fost aceasta.
Pot fi amortizoarele? La service am fost a verificat puntea spate si nu trancane nimica, nu misca si nu bate nimica. este tzeapana.
In partea din dreapta se aude mult mai intens.

johneybegood, tkx, ati mai rezolvat ceva, legat de zgomot?
bobo77
S-au repartitorul de frina...daca nu ai ABS.
juann
QUOTE(adiya @ 3 Feb 2010, 22:06)
up.gif Invarte putin bucsa si afli
*



Poate o invirt cu un imbus ca asa bucsa pare ok.
Imparatul
Am ABS. Nu are repartitor.
vi_escu
Si a mea troncane cand e inghetata bocna, zgomote care in zilele mai caldute dispar. Le-am trecut la "asa fece ele/toate".
dany_av
deasupra cd-playerului , sub aeratorul drept de pe consola centrala , in afara de mufa de antena mai e ceva? la mine acolo se aude un zgomot, cine cineva sa imi spuna si mie ce poate fi?
vi_escu
La mine radio/cd-ul are pe cabluri un filtru de antiparazitare intr-o cutiuta de plastic; aia zanganea in draci. Am invelit-o in burete ca altceva nu mi-a dat prin cap. Sa nu ai si tu aceeasi problema.
Sitting Bull
Salutare!

M-am hotarat sa va impartasesc experienta mea vis-a-vis de scartaitul la loganele. Unii dintre voi dadeau vina pe ceasuri sau pe cochila volanului, etc etc, ca si mine de altfel. Desigur ele or fi multe(zgomote, cauze..) dar dupa indelungi cercetari si pumni in bord am descoperit problema. Era de la un pin de centrare al bordului, (asa l-am botezat eu) care se afla chiar linga parbriz in dreptul aeratorului central stanga, destul de greu accesibil.
Rezolvare: Desfacut cochila volan, desfacut 'cochila' de la ceasuri, desfacut ceasuri, dupa care cu o seringa de 2 ml cu foarte putin ulei motor(nu stiu daca ataca materialul bordului) am dat pe acel pin, instantaneu nu mai scartaia.
Sper ca v-am fost de folos.

Spor in toate.
adi24oradea
Cine a descoperit ce troncane in partea dreapta fata? Face pana la 45-50km/h si doar pe parte de drum denivelata, indiferent ca e asfalt sau altceva. parca e si un mic joc in directie...... La revizie au intors-o pe toate partile dar nu au gasit ce bate. Au schimbat bieleta pe dreapta dar tot asa face.
Imparatul
Dupa cum am mai zis nu am repartitor de frana, dar bate ca un amortizor slabit, din bucsa de sus, ca acolo se aude, in partea de sus a amortizorului spate. Peste denivelari face asa, un cloncanit.
Daca e mai frig afara, se aude mai intens. Amortizoarele in bune, sunt tari, nu face masina balans deloc.
Sigur se aude la multi cu Logan, dar nu-l mai mentioneaza si pe acesta. Stie cineva de la ce o fi? O fi zgomot de la amortizor. Sa faca in timp acest zgomot, datorita faptului ca uleiul din el isi schimba propritatile si din aceasta cauza sa faca zgomot in spate. In partea dreapta se aude mai intens.
boobybooby23
face la fel si cand e cald afara?
adi24oradea
Face indiferent de vreme si de temperatura. Si eu am suspectat amortizorul dreapta fata(ca de aici parca se aude), dar este ok, nu am balans la masina. Cei din service ziceau ca ar fi bieleta antirului si au si schimbat-o dar tot la fel face. Aici vreau sa fac o precizare: pe mecanic il stiu de multi ani la fel si pe administratorul service-ului, deci nu se pune problema sa ma fusereasca(nu este cel din oradea ca astia iti i-au si pielea de pe tine). Chiar si mecanicul are aceasi problema la masina lui si faza cea mai tare e ca a venit in toamna un client cu masina de 2 luni achizitionata care facea la fel. A venit si de la uzina un inginer si au schimbata tot ansamblul fata de roti+telescoape(tot tot) la ambele roti si aceasi problema cu zgomotul. Acum chiar nu mai stiu ce sa zic si de unde sa vina acest zgomot.
Imparatul
QUOTE(boobybooby23 @ 17 Feb 2010, 20:29)
face la fel si cand e cald afara?
*



Da, dar cand e cald se aude mai putin. In partea din spate a masinii se aude. In fata nu se aude nimic, nimic. E tare ca piatra.
god
Mie de vreo luna imi zcartaie/zdrangane ceva in interior, in zona bordului pe partea dreapta.
Primul lucru am verificat in torpedou am zis ca cine stie ce-o fi ramas pe acolo-cu toate ca nu-l folosesc- dar asa cum ma asteptam era in regula.
Am verificat geamul sa fie inchis calumea, parasolarul de pe partea respectiva si ce-am mai crezut ca ar putea cauza sunetele dubioase dar nimic sad.gif
Apare doar in mers de pe la 20km/h in sus pana pe la 60, dupa aia dispare.
Am mai avut cate un greieras si pana acum dar asta e de-a dreptul enervant ph34r.gif
tkx
pune mana pe airbagul pasager sau chiar da-i o plama cand auzi zgomotul ca s-ar putea de acolo sa fie.
IRONICK
Este de la airbag. O problema comuna la Logan ...
ianmatei
Bună seara. Am citit toate cele 82 de de pagini wacko.gif și nu am gasit răspunsul la problema întâmpinată de mine , ușa din bord ( torpedou sau cum ii spune ) are un zârnăit metalic - ca și cum s-ar atinge ceva tija melica de altceva - pe o șosea cu denivăleri, iar dacă o deschid și o las deschisă nu mai face așa. Ce este de făcut , imi puteți da ceva sfaturi ? Mulțumesc.
boobybooby23
pune burete biggrin.gif
tzeegunoo
Salut! la loganul meu a aparut un nou scartait: pe prima suta de metri de la plecare dupa o perioada mai lunga de stationare , se aude un scartait la fiecare accelerare sau decelerare in prima treapta de viteza. Dupa 100 de metri amuteste. Se aude mai tare cand deschid geamul , deci cred ca este ceva de sub masina. Suspectez bieleta de preluare cuplu(al treilea suport al motorului). Daca o ung cu WD40 afecteaza cumva acel cauciuc al suportului?
klaus
Nu o fi de la frana? Tamburi spate, discuri fata, d-astea.
boobybooby23
si eu suspectez tot franele,bieleta nu are cum sa scartaie
tzeegunoo
Frana nu are cum sa fie, pentru ca scartaitul apare fara sa franez , apare la accelerare si decelerare , in acelasi ritm cu miscarea schimbatorului de viteze.
tkx
se pot strange suruburile airbagului pasager pe sub bord fara a-l da jos?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.