Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Din nou despre taxa de prima inmatriculare
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Stiri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103
argon
Taxa, nu timbru?
espacern
Si eu am primit scrisoare ca mai trebuie niste acte.....asta dupa ce in Noiembrie am depus absolut toate actele dar cica s-au pierdut/ratacit pe drumul lung al birocratiei!
De la birou unde se "proceseaza" dosarele mi-au spus ca o sa primesc prima data suma exacta care am platit-o si dupa un timp restul rezultat din dobanda/penalitati.....dar cred ca angajati care mi-au explicat asta chiar nu stiu legea!
ady77
După cum spuneam
[attachmentid=1628084465]
argon
Deci timbru...eu nu am primit nimic..încă.
ady77
La contabili vine mai repede tongue.gif
mars
Un contabil adevarat ar face contestatie. Numa’ asa, de amorul artei wink.gif.
bion
Unii ar face contestatii si la mama si tata ca i-au facut. rolleyes.gif
ady77
QUOTE(mars @ 12 Apr 2018, 20:02)
Un contabil adevarat ar face contestatie. Numa’ asa, de amorul artei wink.gif.
*


Mi-e frică să nu câștig contestatia tongue.gif
Vasea30
Ministerul Mediului amână noua taxă auto pe termen nelimitat: "Așteptăm un studiu despre nivelul emisiilor"

http://www.automarket.ro/stiri/ministerul-...itat-84851.html

Ministerul Mediului susține că nu va prezenta nicio formulă pentru noua taxă auto până când nu va avea un studiu cu privire la nivelul emisiilor de dioxid de carbon.


Ministerul Mediului a anunțat la sfârșitul anului trecut că intenționează să introducă o nouă taxă auto începând din primăvara acestui an, prin care să tempereze importurile de mașini second-hand, care au crescut semnificativ după eliminarea timbrului de mediu.

Ulterior, oficialii ministerului au sugerat că noua taxă ar putea fi amânată o perioadă, iar acum ministrul Grațiela Gavrilescu a lăsat să se înțeleagă că introducerea noii taxe este amânată pe termen nelimitat.

"Nu mai prezint niciun fel de formulă până nu se fac studii în care să fie regăsite nivelul emisiilor. Nu am exact studii care să-mi demonstreze care este nivelul de emisii, atât pe monoxid de carbon, pe dioxid de carbon, pe pulberi în suspensie. Nu o să mai prezint niciun fel de formulă pentru că asta înseamnă că nu suntem total ancorați în realitate", a declarat ea citată de agenția de presă Mediafax.

Ultimele informații neoficiale indicau faptul că noua taxă auto ar urma să fie plătită la prima înmatriculare a unui vehicul, să aibă o valoare cuprinsă între 50 și 3000 de euro și să fie determinată în funcție de normă de poluare a motorului și de emisiile de dioxid de carbon. În plus, aceasta urma să fie înlocuită din 2021 cu un impozit progresiv care să fie plătit de toți proprietarii de mașini, în funcție de normă de poluare a motorului.

Informațiile au fost însă negate la vremea respectivă de reprezentanții Ministerului Mediului.

Via Mediafax
daniellu
Pana nu se rezolva cu banii din pilonul ll de pensii va trebui sa mai asteptati. biggrin.gif
argon
A mai primit cineva banii de taxă de dinainte de 2013 înapoi? Că din septembrie ar trebui să înceapă să restituie timbrul, adică după 2013.
valikris2002
Eu am primit pentru taxa din 2007 prima inmatriculare platit 536 ron primit 1054 ron, depusa cerere in decembrie 2017 primit in iulie 2018.
UXE
Cat este dobanda pe zi ? Am inteles ca unii nu ar fi primit-o.


valikris, deci tu pentru o taxa platita ai primit dupa 10 ani aproape dublul sumei.
espacern
Eu am primit pentru o taxa de 1700 dobanda de 1000...taxa platita acum 10 ani!
Am primit in cont si taxa de 8000...inca astept dobanda.
UXE
Eu la o taxa de 11400 de lei platita in mai 2015 cat ar trebui sa primesc dobanda?
valikris2002
Eu am calculat si ar fi 0.8% pe luna, deci faci afaceri cu statul cine castiga?
UXE
Aici scrie ca ar fi 0.02% pe zi.

https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/rom...e-pot-face.html
psychoo
Am facut cerere pentru 2 masini si am primit nr de inregistrare pe o fituica cum faceam la scoala din colt de foaie rupt...
Acasa nu mi.a venit nimic in posta.
Cum se apropie sfarsitul perioadei, ce ma sfatuiti sa fac? O scrisoare, email ca sa ii intreb de sanatate?

Am uitat sa mentionez ca nu am avut extras de cont la dosar, tanti de la ghiseu a zis ca oricum trebuie sa imi vina acasa decizia si imi va zice atunci daca trebuie sa aduc completari la dosar...
Cred ca le fac maine o vizita sa le dau extrasul care oricum il au in baza de date...
espacern
Fara extras de cont nu se poate procesa cererea de rambursare taxa/dobanda/penalitati....mergi azi URGENT la ANAF cu extrasul de la cont.
GBX
Nu sunt prea în temă, nu am de recuperat nicio taxă, dar parcă se făcea tam-tam la TV că au simplificat procedura, nu mai e nevoie de niciun alt act, doar cererea e suficientă.
argon
Restituirea se face pe principiul primul venit primul servit? Că am depus cererea la câteva zile după deschiderea urnelor , acum un an, de mâine cică incep restituirile la timbru, până în martie anul viitor.
BioHazarD
Extras de cont? Nu bre...pe cerere tre' doar sa completezi IBAN-ul unde vrei sa-ti vireze banii...atat.

Cerere Restituire
UXE
Eu am depus si extras de cont. E mai bine.

Deci pana la urma eu ce dobanda trebuie sa incasez la suma platita de mine? Din calculul meu iese vreo 3300 de lei. sleep.gif
argon
Confirm că nu mi- a cerut nimeni la ANAF extras de cont, doar ibanul. Deși nici ăla nu era necesar, că mi-au blocat contul pentru 60 de lei fara să mă întrebe ibanul înainte, deci știu ei ce cont și unde are fiecare.
dil
Mie mi-a cerut extras de cont. Am zis ca am completat contul corect din aplicatia de internet banking (am completat cerere la calculator). Si-a justificat cerinta din motiv ca se intampla de multe ori sa nu fie trecut incorect contul si ei nu stiu cand li se introc platile. Isi dau seama doar cand contribuabilii vin si se plang ca nu le-au intrat banii.
Nu am avut la mine extras de cont si nu am atasat la cerere.
korny
Si mie mi-au cerut extras de cont din acelasi motiv.
psychoo
Am completat IBAN-ul pe cerere...

Avand numar de inregistrare datat acum X luni nu se consoidera cererea inregistrata?
Faptul ca nu au trimis o comunicare in sensul asta e una, dar am numar de inregistrare, aia inseamna ca tanti la ghiseu a acceptat iban-ul scris doar pe cerere...

Oricum am de gand sa cer in instanta restituirea in baza nr de inregistrare si a legii. Cat dureaza dureaza, dar vor plati si cheltuieli de judecata impreuna cu dobanzile
espacern
Cand am depus (noiembrie 2017) mi-a cerut extras de cont pe langa cerere/copie CIV/etc....si uite cum am primit bani in contul respectiv dupa 6 luni si dobanda/penalitati dupa inca 1 luna.
Lord Hades
Eu am depus cererea prin primăvară, deci mai am de asteptat.
argon
Deci restituirea e in ordinea depunerii cererii, Primul venit, primul servit?
UXE
Da!

mars
Am depus cererea prin iunie. Ar trebui sa primesc vreo decizie de restituire?
psychoo
Eu in aprilie.
Unii au primit ceva scrisoare cu sumele calculate din cate am inteles.
Eu nu am primit nimic.
Carr e termenul de finalizare al platilor?
argon
Dacă ați depus pentru timbru, nu aveați cum sa primiți nici decizie nici bani. Teoretic de mâine începe procedura, întâi scrisoarea, apoi banii.
mars
Thanks! Timbru e, ala platit in 2016, cand am luat tractorul. Nu e nicio graba.
UXE
A mai primit careva banii?
psychoo
Din ce se zvoneste nu mai au bani.
Probabil se reiau platile dupa implementarea noii taxe smile.gif
UXE
Tre sa aiba, ca de aia au pus termene.
cj98czh
Lasa ca vin cu taxa noua ... am inteles ca o sa fie jale pt. E3 ... si chiar E4 ... de mai jos de E3 ... nu mai zic nimic ..
wolfin
prin urmare sa iau cazan automat pt doamna cat mai curand.....
cj98czh
Cu alte cuvinte ... din ce mi-a zis un bun amic cu ceva acces la unele info ... o sa se plateasca anual ... ca un fel de impozit ... nu la inmatriculare .... o sa conteze norma de poluare, capacitatea cilindrica, etc ...
madhorsefuzzy
Cam ce inseamna jale pentru un Logan 1.4 EURO 3 2005 cu 166g CO2/Km?
wolfin
mda...oricum un e4 sau 5 ma gandeam.
Ma3x
Ceva similar ca valoare cu vechile taxe dar cu recurenta anuala ?
SandelBS
QUOTE(cj98czh @ 19 Sep 2018, 12:28)
Cu alte cuvinte ... din ce mi-a zis un bun amic cu ceva acces la unele info ... o sa se plateasca anual ... ca un fel de impozit ... nu la inmatriculare .... o sa conteze norma de poluare, capacitatea cilindrica, etc ...
*



Si tot nu rezolva problema. Adica anunta cu surle si trambite ca vor sa taxeze poluarea, pe principiul poluatorul plateste, dar daca un E5 merge 40000 km/an si un E4 merge vreo 2000 pana la piata cine polueaza mai mult?

Ideea nu e rea, insa sa nu se mai lege ca asa reduc poluarea. Asta-i ca la parcarea de la rezervatia Tinovul Mohos cica nu platesti taxa de parcare ci de poluare si cand l-am intrebat daca vine unu cu hibrid/electric n-a mai zis nimic.

Daca e impozit pe masina e local si nu au cum sa acopere taxa d-acum, daca vor sa nu fie local inseamna ca e taxa de inmatriculare/poluare/etc si iar si-o iau. Dar probabil calculele-s facute, platesc din banii aia returnarile d-acu, s-ajunge la UE prin 2020 cand termina mandatul, apoi dau banii inapoi si pe taxa aia din alta noua.

Cei mai mari poluatori raman totusi vapoarele si camioanele, nu tdi/tdci/dci/hdi urile E3/4 asadar ar fi mai simplu si corect taxa la litru de carburant.
cj98czh
QUOTE(SandelBS @ 19 Sep 2018, 14:53)
asadar ar fi mai simplu si corect taxa la litru de carburant.
*




Aia din cate stiu eu exista deja ....
madhorsefuzzy
Se poate mari.
Cypry Brasov
La benzina este cam greu...anual mi se pare mai corect...iar banii sa mearga la Rabla si la mediu...nu la.gramada..Sa faca voucherul 3000 de euro sa scada substantial valoarea unei masini noi...de exemplu un logan sa coste 3500..4000 de euro...cine vrea caluti si putere sa plateasca taxa anual..
b06fcn
Si aia care au platit taxa kurului si nu au recuperat-o ce fac? Ca si aia e impozitare dubla pentru care si-o iau in instanta...
wolfin
Intrebarea asta am pus o si eu. La mine nu mai conteaza..am cerut cei 5oo lei
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.