Gata mi-am facut functional si becul de incarcarea bateriei.
Pentru cei care au alternator si nu stiu cum sa foloseasaca vechiul bec din bord aferent dinamului precum si pentru cei ce au inca dinam dar vor sa renunte la el, uitati ce va trebui sa faceti:
Mai intai studiati bine alternatorul pe care il aveti, s-ar putea sa aiba borna pentru bec. De obicei aceasta borna se afla pe capacul din spate (opus fuliei) foarte aproape de unul dintre tirantii de montaj. Daca nu gasiti borna acolo, in mod sigur veti gasi o gaura.
Buuun... Deci daca nu aveti borna va trebui sa demontati alternatorul lucru care oricum vi-l recomand pentru verificarea rulmentilor, inelelor rotorului si a carbunilor.
Pe bobinajul statorului alternatorului veti gasi o legatura electrica pe care electricienii o numesc "punctul neutru". De fapt statorul are 3 bobine legate in "stea". Bobinele au cate un capat legat in punctul neutru iar celalt cap merge la cate una dintre cele 3 ramuri ale puntii de diode.
Dezizolati, aceasta legatura, cositoriti un fir, izolati la loc cu mare grija.
Trageti firul in afara printr-una din gaurile carcasei. Aveti grija pe unde trageti firul sa nu fie agatat de rotor in functionare si bandajati cu banda izolatoare in zona de trecere prin carcasa (cei mai pretentiosi pot utiliza un varnis termorezistent si o borna speciala izolata de masa chiar in gaura deja existenta).
Va mai trebuie un releu auto (12V) cu contact normal inchis, de obicei in comert se gaseste cu contact normal inchis\deschis adica releul cu 5 borne, voi veti folosi numai contactul normal inchis.
Pe contactul normal inchis puneti firul de la bec (care initial era legat la releul conj-disj al dinamului) si un fir care este legat la masa, iar pe bobina releului (comanda) puneti firul care l-ati montat pe alternator si un fir de "+" de pe cheia de contact pe care il trageti de la borna bobinei de inductie.
Cam asta-i tot. Mai am in cap si o schema care sa interzica cuplarea demarorului atunci cand motorul merge (la D1300 acest lucru se face mecanic la contactul de pornire). Dupa ce o experimentez o sa va spun si voua.
Inca ceva... haideti sa stabilim o intalnire
sigura, pentru ca eu trebuie sa umblu un pic pe la frane si nu prea am timp. Daca as sti o data sigura poate ca as reusi sa ma planific cumva.
Oricum daca nu se poate, vin fara masina, dar vin sigur!
Succese!
Va rog dati-mi si mie mai multe amanunte despre remat-ul asta. Unde se afla mai exact? Sunt sanse sa gasesti ceva bun acolo? De exemplu eu am luat un putregai cu 500klei dar nu sunt foarte multumit, mi-as dori daca s-ar putea sa gasesc niste dispersoare de lampi fata/spate si chedere parbriz/luneta cat de cat rezonabile ca aspect (nu decolorate sau cu fisuri datorate imbatranirii). In targ n-am reusit inca sa gasesc asa ceva, iar daca gasesti un mos care a facut colectie de piese de schimb (asa se obisnuia pe vremea accea), iti cere mai scump ca la piese noi de D1300 (cica sunt originale frantuzesti).
Ce sa fac, cand o foloseam pentru familie ma interesa sa fie functionala si sa nu ma agate politia, acum as vrea sa lucrez mai mult la detaliu. As vrea sa cred ca a devenit masina de colectie.
Scuze pentru reveniri repetate. Imi mai vine cate ceva prin minte si revin. As vrea sa stiu si eu cine este moderatorul acestui topic. Pentru ca sunt ceva detalii administrative pe care nu le stiu si as vrea totusi sa evit situatii penibile.
OK...mai vreau sa spun ceva... eu pe masina mea am mai montat spalator de parbriz electric, temporizator de stergator de parbriz care dupa un timp s-a defectat (nu din vina mea ci din cauza calitatii proaste a componentelor romanesti) dar il repar eu, revenirea automata a stergatoarelor in pozitia de jos, comanda comuna spalator/stergator gen D1300, alarma cu cifru pe care nu am folosit-o niciodata pentru ca tin masina in garaj, calorifer de D1300 pe care l-am dat jos pentru ca nu a dat rezultate si radiocasetofon quadrofonic.
Daca sunteti interesati de un schimb de experianta, va stau la dispozitie.
Ti-am unit eu cele 3 post-uri 
daca mai e ceva, da-mi mp si vorbim