Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dacia 1100
DaciaClub - Forum Dacia > Oldtimers > Oldtimers
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75
AUTOMOBILIA
PRIMA DATA FRANCERII R10 NE-AU PROPUS DAR A VENIT REGRETATUL PILOT PETRE CRISTEA SI A RASTURNAT MASINA LA TESTELE DIN POLIGONUL ILIOARA. Se zice ca a iesit razand cu cheile in mana a aruncat cheile si le-a zis francezilor sa-si ia harbul .
In comisia de tesyare era si De Vasal care traieste inca, alegerea lor a fost MINI, iti daui seama daca umpleau comunistii soselele de MINI-uri ....

Politicul a decis Renault, avea 4 usi si ne-au promis (si dat ) in timp licenta pe toate piesele
Englezii ne-au trimis politicos pentru instalatia electrica la LUCAD , pt frane la LOOCKHED, "ceasornicarul" era SMITHS si tot asa, ca si ei erau clientii lor , cine dracu fabrica o masina cap coada , nici francezii nu faceau asta.

NUMAI NOI AM FOST CHITROSI SI -A VAZUT CUM AM STAT CU CALITATEA !!!! dACA VREI S ASCOTI O MASINA BUNA TREBUIE SA PUI PIESE DE LA CEI MAI BUNI, IN FIECARE DOMENIU.

PS : TARANII TOT TARANI, PANA AZI LA 12 NU SOSISERA PIESELE DE LA NEO RETRO SI MAINE PRIETENUL MEU PLEACA SPRE BUCURESTI..... SPER SA VINA CU POMPA DE APA CA ALTFEL MA SPANZUR, TRE ' S ABAG MASINA LA GARAJ CA MA APUCA ZAPADA (CRED CA ANUL ASTA A NINS PRIMA DATA PE MASINA - ACUM AM PUS O PRELATA - SUNT UN DOBITOC CA TREBUIA S-O DESFAC LA GARAJ NU IN CURTE)
SPORTivu
Usurel, Bogdan! smile.gif Se rezolva toate in final, chit ca mai greu, ca asa e la romani!
CaliN_08
Am o intrebare...dacia 1100 prinde suta de kilometri? biggrin.gif post-336-1110552459.gif
Bacara
QUOTE(CaliN_08 @ 24 Nov 2005, 00:50)
Am o intrebare...dacia 1100 prinde suta de kilometri? biggrin.gif  post-336-1110552459.gif
*

da
Bacara
QUOTE(RETROMOBIL @ 23 Nov 2005, 19:09)
PRIMA DATA FRANCERII R10 NE-AU PROPUS DAR A VENIT REGRETATUL PILOT PETRE CRISTEA SI A RASTURNAT MASINA LA TESTELE DIN POLIGONUL ILIOARA. Se zice ca  a iesit razand cu cheile in mana a aruncat cheile si le-a zis francezilor sa-si ia harbul .
In comisia de tesyare era si De Vasal care traieste inca, alegerea lor a fost MINI, iti daui seama daca umpleau comunistii soselele de MINI-uri ....

Politicul a  decis Renault, avea 4 usi si ne-au promis (si dat ) in timp licenta pe toate piesele
Englezii ne-au trimis politicos pentru instalatia electrica la LUCAD , pt frane la  LOOCKHED, "ceasornicarul" era SMITHS si tot asa, ca si ei erau clientii lor , cine dracu fabrica o masina cap coada , nici francezii nu faceau asta.

NUMAI NOI AM FOST CHITROSI SI -A VAZUT CUM AM STAT CU CALITATEA !!!! dACA VREI S ASCOTI O MASINA BUNA TREBUIE SA PUI PIESE DE LA CEI MAI BUNI, IN FIECARE DOMENIU.
PS :  TARANII TOT TARANI, PANA AZI LA 12 NU SOSISERA PIESELE DE LA NEO RETRO SI MAINE PRIETENUL MEU PLEACA SPRE BUCURESTI..... SPER SA VINA CU POMPA DE APA CA ALTFEL MA SPANZUR, TRE ' S ABAG MASINA LA GARAJ CA MA APUCA ZAPADA (CRED CA ANUL ASTA A NINS PRIMA DATA PE MASINA - ACUM AM PUS O PRELATA - SUNT UN DOBITOC CA TREBUIA S-O DESFAC LA GARAJ NU IN CURTE)
*

sunt si eu curios de o pompa de apa , adica vreau sa inlocuiesc pompa de 1300 care este acu pe masina....
Bacara
QUOTE(CaliN_08 @ 24 Nov 2005, 00:50)
Am o intrebare...dacia 1100 prinde suta de kilometri? biggrin.gif  post-336-1110552459.gif
*

vad ca esti posesor de 1100 , nu ai incercat?
argon
Am si eu o mica intrebare despre 1100...ce viteza maxima constructiva are trecut in Certificatul de inmatriculare, si cam care e viteza maxima prinsa in realitate.

Cam ce viteza maxima ati prins cu Suiticile voastre? rolleyes.gif
SPORTivu
Simt o nota ironica in intrebarile de mai sus:D Binenteles ca prind suta, uite eu am mers cu Uncle-Sam, pe Soseaua Alexandriei cu aproape 125 km/h wub.gif

In certificat, viteza maxima consructiva este 135 km/h biggrin.gif
byl11
Cam 120-130km/h cu motorasul ei. Cu mici modificari se poate ajunge si pe la 180 smile.gif Da oare asta conteaza la o masina pe care tii??? Eu nu cred
cnn
QUOTE(argon @ 24 Nov 2005, 07:57)
Am si eu o mica intrebare despre 1100...ce viteza maxima constructiva are trecut in Certificatul de inmatriculare, si cam care e viteza maxima prinsa in realitate.

Cam ce viteza maxima ati prins cu Suiticile voastre? rolleyes.gif
*

Este nesemnificativa viteza maxima atinsa de un autoturism, cand exista limite legale de viteza, cu atat mai mult la unul istoric pentru care sunt aplicabile alte criterii de apreciere.
Ca raspuns la intrebare, D1100 are trecut pe bord 140 km/h, iar la capitolul performante constructorul a prezentat ca viteza maxima 133 km/h.
Personal, cu ani in urma, am atins aproape 130 km/h, cu o 1100 de serie (carburator Carfil). Din experienta consider ca viteza optima este intre 90 - 110 km/h pentru D1100, in varianta de serie si stare tehnica corespunzatoare, pentru a fi condusa in siguranta si a nu fi solicitata.
AUTOMOBILIA
Eu cu a mea am mers doar pana la 100 km/h ca e in rodaj dupa pauza de 20 de ani.
Viteza la care masina se simte cel mai bine e undeva inre 80 si 85 km/h. Dupa ce schimb cauciucurile o sa vad si viteza maxima, oricum nu prea conteaza pentru ca deja de la 100 km/h, pe drumurile noastre, stabilitatea are de suferit.
AUTOMOBILIA
Eu am cumparat piesele de aici :

http://www.neoretrofrance.com/les%20tarifs...%20sommaire.htm

In februarie cred ca o sa ajung la Paris asa incat faceti-va fiecare lista, puneti bani de o parte si se rezolva, asa scapam si de costurile de transport, vama, etc

Capacul de pompa costa 60 de euro, corpul se strica ff greu, furtunul de radiator superior e 11 iar cel inferior 12.

Gasiti pe site toate preturile, firma asta cred ca vine la salonul unde merg.

argon
Simt o nota ironica in intrebarile de mai sus

Oameni buni..nu-i nimic ironic , pur si simplu simpatizez Dacia 1100 si m-am gandit ca aici ar fi locul potrivit sa intreb...Chiar nu stiam amanunte legate de viteza maxima.

Am o 1100 la bloc si mi se rupe sufletul cum rugineste in parcare..omul nu o mai foloseste sad.gif
SPORTivu
Domnii mei, Dacia 1100 nu este masina de alergat! Frumos este sa le conducem "batraneste", elegant, arogant chiar....un costum negru in dungi, palerie cu bor mic pe-o spranceana, manusi de piele de condus....etc. Binenteles, o Doamna stilata in dreapta, "experimentata"...ca si masina de altfel...daca putem spune asa blush.gif Cred ca nici nu trebuie sa aduc vorba ca la o asemenea masina, Doamna trebuie sa aiba o pipa finuta, cu o tigara slim, lunga...picior peste picior....MAMA CARE FACI GOGOSI! am luat-o razna, CLAR! radmasa.gif
SPORTivu
Apropo, eu de fel, fac multe corelatii de genul sunete-imagini-mirosuri...asa ca...m-am gandit sa impartasesc cu dvs, Domnilor, cateva melodioare care zic eu merg ascultate la fix in Dacia 1100. Pacat ca nu le pot atasa, insa am sa va scriu titlurile, anume:

1) Queen - Ride the Wild wind
2) The Beatles - I wanna be your man/I wanna hold your hand
3) The Temptations - Papa was a rolling stone
4) Laidback- Bakerman

siiii, ceva pentru un Gordini, oricare ar fi el:

5) Smash Mouth - Walking on the Sun

Daca le aveti ascultati, daca nu, cautati...si daca nu gasiti..cereti...si vi le dau:)
CaliN_08
Bacara:vad ca esti posesor de 1100 , nu ai incercat?
Sunt posesor de 1100..dar nu am carnet..imi mai trebe doi ani sad.gif
CaliN_08
eu am pus aceasta intrebare din trei motive:
1.nu stiam cat prinde ca nu am condus cu ea
2. o dacie 1300(54 cp)..din 82..la 110 ii turata..ii cam in blana
3.de curiozitate
argon
QUOTE(CaliN_08 @ 24 Nov 2005, 12:09)
eu am pus aceasta intrebare din trei motive:
1.nu stiam cat prinde ca nu am condus cu ea
2. o dacie 1300(54 cp)..din 82..la 110 ii turata..ii cam in blana
3.de curiozitate
*

sigur poate mai mult de 110 o Dacie 1300..depinde cum e ingrijita..la fel si 1100 daca in talon are 130 daca e in stare foarte buna depaseste viteza asta cu cativa km/h.
iar la capitolul performante constructorul a prezentat ca viteza maxima 133 km/h.

Asa ar trebui..Dacia mea are in talon Vit max constr 142, dar pe linie dreapta am prins intr-o repriza aproape 150.
Hormonelul
Un filmulet cu R8 Gordini pentru cei care nu cunosc !

Nu va suparati pe mine stiu ca vorbim despre D1100 ! Am si eu una din 1968 dar nu m-am apucat inca de ea, o sa ii vina si ei randul. Deocamdata doarme intr-un garaj la adapost, nu s-a mai miscat de 10 ani.

[attachmentid=18826]
Uncle-Sam
eu am prins aproape 125 (cred ca ducea pana la 135), dar am jiglere de 1400, care ii mai dau vreo 5 cai. Nu mananc prajituri. Am avut si solexu original pe ea, se misca muuuult mai bine cu carfilu si are consumul in afara undeva pe la 6%, iar in oras 8-9%, mers putin sportiv.

Uitati niste poze cam cum arata cand am luat-o. Ca un mar frumos pe dinafara si cu viermi inauntru. Ala din poza e taicamiu. In poza aia cred ca se simte ca si cum ar fi fost soacrasa in locu daciei biggrin.gif

Imi cer scuze celor care le-au mai vazut
SiloS
Cam cat costa o dacia 1100 in bucuresti ?
SPORTivu
Eu am dat 6 milioane. Bine, am negociat de la 8 milioane:D Daca vezi masina zici ca nu-i adevarata:)
argon
QUOTE(SPORTivu @ 25 Nov 2005, 09:10)
Eu am dat 6 milioane. Bine, am negociat de la 8 milioane:D Daca vezi masina zici ca nu-i adevarata:)
*

pai si nu faci nimic in sensul asta?
vreau so vad....
AUTOMOBILIA
Unchiule, ai facut bine ca nu ti-ai mai luat inca o 1100, babacu' pare sa aiba palma grea ....
SPORTivu
Domnu` Bogdan, oare mai gasesc numere cu UAP? B-70-UAP as vrea biggrin.gif
SPORTivu
Domnii mei, iata pozele
SPORTivu
O sa mai fac poze...
argon
Eu zic ca a merita 6 milioane...sa o stapanesti sanatos cool.gif
Hormonelul
wub.gif Super frumoasa !! Bravo sa o conduci sanatos !
O sa o faci look Gordini ?
CaliN_08
Se mai fac cauciucuri pe 15??mi-ar trebui pe 195
biggrin.gif
SPORTivu
Da. Dungi albe, 4 faruri+proiectoare la mustati, jante (aici o sa fie de cautat) etc...etc... La motor, am variante multiple, o sa ma hotarasc in timp...biggrin.gif
Hormonelul
Iti vand eu proiectoarele din poza daca esti interesat !
Detalli pe PM ! icon_mrgreen.gif

[attachmentid=18893]
SPORTivu
EXACT in genul asta caut si eu:D vezi PM
mihu
QUOTE(CaliN_08 @ 25 Nov 2005, 15:48)
Se mai fac cauciucuri pe 15??mi-ar trebui pe 195
biggrin.gif
*

Se gasesc mai greu alea originale de 145. De 195 gasesti peste tot.
Daca te gandesti sa pui de 195 pe jentile originale de 1100 nu-ti recomand.
byl11
Vad ca deja ai locul amenajat in bara din fata pt proiectoare...problema e ca daca le pui acolo nu o sa se deschida capota.
La exterior arata bine in poza, dar bordu ala...ar trebui curatat de lucrurile nefolositoare...
Pt Calin, nu poti sa pui cauciucuri de 195/15 pe jantele originale...chiar daca ai reusi ar arata infiorator ca ar iesii talonul cauciucului mult peste janta...poti sa incerci radmasa.gif
Betian
QUOTE(Uncle-Sam @ 24 Nov 2005, 19:15)
eu am prins aproape 125 (cred ca ducea pana la 135), dar am jiglere de 1400, care ii mai dau vreo 5 cai. Nu mananc prajituri. Am avut si solexu original pe ea, se misca muuuult mai bine cu carfilu si are consumul in afara undeva pe la 6%, iar in oras 8-9%, mers putin sportiv.

Uitati niste poze cam cum arata cand am luat-o. Ca un mar frumos pe dinafara si cu viermi inauntru. Ala din poza e taicamiu. In poza aia cred ca se simte ca si cum ar fi fost soacrasa in locu daciei biggrin.gif

Imi cer scuze celor care le-au mai vazut
*

Sti cumva daca motorul de la Dacia 1100 era identic cu cel de la 1300 si ce capacitate avea?? pentru ca din ce vad in poza motorul de la masina ta e identic cu cel de la a mea ...si pacuta aia....
SPORTivu
QUOTE(byl11 @ 25 Nov 2005, 16:31)
Vad ca deja ai locul amenajat in bara din fata pt proiectoare...problema e ca daca le pui acolo nu o sa se deschida capota.
La exterior arata bine in poza, dar bordu ala...ar trebui curatat de lucrurile nefolositoare...
*

Stiu, stiu! Nu acolo vreau sa le pun, la imbinarea dintre "flaps" daca pot sa ii zic asa si tampon, ca in avatarul meu.

Byl, o sa fie facuta bucatele masina in primavara, o duc la Pitesti la garaj si acolo ma ocup de ea wub.gif
Uncle-Sam
Mai, eu zic ca e diferit. Amanunte nu stiu. Cel mai bine pot sa-ti raspunda "veteranii" acestor bartanici tongue.gif
SPORTivu
S-o manance taticu` pe Ea de Albastrica Gordinica, ca DRAGA IMI MAI E! wub.gif
CaliN_08
Multumesc de raspunsuri excl.gif...eu am vazut una cu cauciuri pe 195..arata destul de bine
SPORTivu
M-am interesant la o ruda din Dragasani in legatura cu jante de dacie. Se pot face pe COMANDA, mai orice jucarele de tabla! O spaga mica, si se face ORICE! smile.gif
chili
QUOTE(Betian @ 25 Nov 2005, 15:56)
Sti cumva daca motorul de la Dacia 1100 era identic cu cel de la 1300 si ce capacitate avea?? pentru ca din ce vad in poza motorul de la masina ta e identic cu cel de la a mea ...si pacuta aia...

motoarele seamana p-afara, insa in ele difera aproape tot :
la 1100 , alezajxcursa=70x72, 1108 cmc
la 1300, alezajxcursa=73x77, 1289 cmc

la chiulase, singurul lucru identic e rampa de culbutori, restul difera total.
la dacia 1100 s, supapele au fost la fel cu cele de 1300, (mai mari la taler).
la arbore cotit, n-are sens sa comentam, decit ca diametrele fusurilor paliere si manetoane sint ca la 1300, !!!... nu confunda cu 1310 (palier marit).
la fel si bielele, ca lungime si bosaj bolt, 18mm la 1100 si 20 la 1300.
axa cu came are alte faze ale distributiei, mai mici ca la 1300
pompa de ulei are sorbul mai scurt, datorita inclinatiei baii de ulei,care are adincimea si implicit capacitatea mai mica motorul fiind pozitionat tocmai invers ca la 1300,s-a urmarit si racirea baii.
astea in mare, mai sint si alte amanunte.

CaliN_08
sunt putin offtopic dar aveti cumva o poza cu janta intoarsa..numa janta..mersi biggrin.gif
AUTOMOBILIA
Caline tata inca nu m-am legat la calculatorul de la UDRISTE dar mai incerc (pt 955 => e o gluma - la loc comanda !!!! culcat !!! dreeeepti!!! culcat !!!!)

Ti-am mai zis , numere cu UAP mai sunt dar nu stiu exact daca 70, fa un drum pana la Udriste, maine e deschis pana la 14:00, intrebi la ghiseu si afli.
CaliN_08
si ce vrei sa zici cu asta?eu am intrebat daca aveti..ca vreau sa modific o dacie virtual cu jenti intoarse sa vad cum arata
Uncle-Sam
QUOTE(CaliN_08 @ 26 Nov 2005, 00:00)
si ce vrei sa zici cu asta?eu am intrebat daca aveti..ca vreau sa modific o dacie virtual cu jenti intoarse sa vad cum arata
*

uite aici
http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=18321
CaliN_08
Uncle-Sam:jentile intoarse se potrivesc pe 1100, nu? unsure.gif
SPORTivu
Bogdan, numele meu este CATALIN! blush.gif
Uncle-Sam
QUOTE(CaliN_08 @ 26 Nov 2005, 00:45)
Uncle-Sam:jentile intoarse se potrivesc pe 1100, nu? unsure.gif
*

merg, dar trebuie intai vazut cat de mult trebuiesc infundate. Cel mai bine e sa ai o mostra
SPORTivu
QUOTE(Uncle-Sam @ 26 Nov 2005, 09:53)
merg, dar trebuie intai vazut cat de mult trebuiesc infundate. Cel mai bine e sa ai o mostra
*

Unchiule, arata bine jantele, acu le vad si eu mai bine. Eu as fi vopsit centurl in negru, sau invers.....ori jantele negre cu capac de 1300 in centru (din acela rombic)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.